Ο Πατρινός συλλέκτης Φίλιππας Ανδρεόπουλος στο Μουσείο Χάντμπολ Πάτρας

Παρασκευή, Δεκέμβριος 31, 2021 - 12:05μμ
Φίλιππας Ανδρεόπουλος

Άλλη μια σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις ημέρες των εορτών στο μουσείο χάντμπολ Πάτρας που βρίσκεται στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας στο Κουκούλι, αυτή του γνωστού Πατρινού συλλέκτη Ολυμπιακών εκθεμάτων ανά το Πανελλήνιο, του Φίλιππα Ανδρεόπουλου.

Την περιήγηση στο μουσείο χάντμπολ την έκανε ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας των Σπορ, τόσο στον Φίλιππα Ανδρεόπουλο όσο και στους δύο γιούς του, Νικόλα και Άγγελο, που όλοι τους έμειναν ενθουσιασμένοι από το υλικό που αντίκρισαν, διατηρώντας ζωντανή την ιστορία του Πατραϊκού χάντμπολ που άρχισε στην πόλη μας το 1980.

Μάλιστα ο Πατρινός συλλέκτης δεν παρέλειψε να παραδώσει στο μουσείο και αυτός με την σειρά του συλλεκτικά αντικείμενα της χειροσφαίρισης διάφορων Πατρινών ομάδων που είχε στην κατοχή του,  καθώς και διάφορα  λαβαράκια και καρφιτσούλες πέτου  διαφόρων Ευρωπαϊκών συλλόγων και χωρών, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά:

«άκουγα και  διάβαζα διάφορα για το μουσείο χειροσφαίρισης και ήθελα να το επισκεφτώ πολύ καιρό πριν. Δηλώνω πραγματικά έκπληκτος με αυτά που αντίκρισα,  διότι ως επισκέπτης μου ζωντάνεψαν  πάλι στην μνήμη μου την  ιστορία του αθλήματος στην πόλη μας μέσα στον ίδιο χώρο που το άθλημα ανδρώθηκε. Έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά από τους ιθύνοντες  της Ακαδημίας των Σπορ και θα ήθελα να τους συγχαρώ και δια μέσου του τύπου,  τόσο αυτούς όσο και τις διοικήσεις του ΠΕΑΚ Πάτρας και της Ο.Χ.Ε. που το στηρίζουν και το έχουν υπό την αιγίδα τους.

Θεώρησα χρέος μου τα αντικείμενα  της χειροσφαίρισης που είχα στην κατοχή μου να τα δωρίσω στο μουσείο, μιας και εκεί θα πιάσουν πραγματικά τόπο,  αφού πληροφορήθηκα ότι εκτός από ιδιώτες και συλλόγους γίνονται και εκπαιδευτικές επισκέψεις δημοτικών σχολείων που  διδάσκονται την χειροσφαίριση ».

Υποστήριξη: SilkTech