Υπουργείο Υγείας Ιταλίας: "Οι αντιεμβολιαστές αθλητές δεν θα αγωνιστούν ξανά φέτος"

Παρασκευή, Δεκέμβριος 31, 2021 - 12:05πμ

Σκληρή στάση θα κρατήσει το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, αφού επιβεβαίωσε θα απαγορεύσει στους ανεμβολίαστους να αγωνιστούν ξανά τη φετινή σεζόν.


Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει νομοθεσία σύμφωνα με την οποία οι ανεμβολίαστοι αθλητές δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε αθλητικούς χώρους και ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας της χώρας, Αντρέα Κόστα, επιβεβαίωσε τις εξελίξεις.


"Οι αντιεμβολιαστές αθλητές δεν θα επιτραπεί να αγωνιστούν ξανά αυτήν τη σεζόν. Η πανδημία είναι μια πολύ δυναμική περίσταση και δεν μπορούμε να αντέξουμε τη σπατάλη όλων των θυσιών που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια. Πήραμε μια σαφή γραμμή με αυτόν το διαχωρισμό όσων έχουν εμβολιαστεί και όσων έχουν αποφασίσει κατά του εμβολιασμού. Ας μην ξεχνάμε ότι οκτώ στα δέκα κρεβάτια των ΜΕΘ καταλαμβάνονται από ανεμβολίαστους", εξήγησε στο ραδιόφωνο Punto Nuovo.
Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν το ίδιο μέτρο ισχύει και για τις ομάδες ή τους αθλητές που θα φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό για υποχρεώσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.
Το βέβαιο είναι ότι η νέα δέσμη μέτρων για τον αθλητισμό στη γειτονική χώρα περιλαμβάνει κι άλλες σημαντικές αποφάσεις, όπως η μείωση της προσέλευσης από το 75% της χωρητικότητας των γηπέδων στο 50% από τις 6 Ιανουαρίου.
Πέρα από την υποχρεωτική χρήση μασκών στα γήπεδα και την τήρηση αποστάσεων, όσοι προσέρχονται σε αθλητικούς χώρους θα χρειάζεται να έχουν πλέον μαζί τους και το Super Green Pass και όχι το απλό Green Pass που είχαν μέχρι πρότινος. Αυτό σημαίνει πως δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο εκείνοι που θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και όχι και εκείνοι που θα παρουσιάζουν αρνητικό τεστ εντός 48 ωρών, όπως γινόταν μέχρι πρότινος για τους ανεμβολίαστους.

Υποστήριξη: SilkTech