Σόκαρε τη Λίβερπουλ και σκόρπισε χαμόγελα στο Μάντσεστερ η Λέστερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Δεκέμβριος 29, 2021 - 9:05πμ

Με τον Κάσπερ Σμάιχελ να πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και τον Λούκμαν να σκοράρει, η Λέστερ επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ και πλέον η Σίτι με +6 στην κορυφή.

Μπορεί να μην είναι στην καλύτερή της κατάσταση, μπορεί η Λίβερπουλ να έχασε πέναλτι, να σημάδεψε το δοκάρι και να σπατάλησε κι άλλες σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά τελικά η Λέστερ εκμεταλλεύθηκε το… άστρο της και πήρε σπουδαία νίκη με 1-0.

Σκόρερ για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν ο Λούκμαν στο 59’, που ολοκλήρωσε όπως έπρεπε μια φάση αντεπίθεσης για τους γηπεδούχους, αλλά ο πραγματικός MVP ήταν ο Κάσπερ Σμάιχελ. Ο πολύπειρος γκολκίπερ είπε «όχι» στον Σαλάχ στην εκτέλεση του πέναλτι στο 15’ ενώ στο υπόλοιπο ματς ήταν ανίκητος, προκαλώντας εφιάλτες στους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Μάντσεστερ Σίτι είναι πλέον στο +6 από τις ισόβαθμες στη δεύτερη θέση Λίβερπουλ και Τσέλσι και χαμογελά πλατιά, ενώ η Λέστερ ανέβηκε στην 9η θέση, έχοντας πια 25 βαθμούς.

Από την έναρξη του αγώνα η Λίβερπουλ ήταν αυτή που μετέφερε όλη την πίεση στα καρέ των γηπεδούχων και στο 14’ ο Εντιντί ανέτρεψε τον Σαλάχ μέσα στην περιοχή, οδηγώντας τον Αιγύπτιο στη βούλα για το πέναλτι. Ωστόσο, η εκτέλεσή του ήταν κακή, ο Σμάιχελ μάντεψε σωστά ενώ στη συνέχεια ο Σαλάχ με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η απώλεια της σπουδαίας ευκαιρίας δεν επηρέασε ιδιαίτερα τη Λίβερπουλ που συνέχισε να είναι απειλητική, χάνοντας ακόμα μία καλή στιγμή με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 32’, ενώ στο 55’ ο Μανέ έχασε ένα από αυτά που δεν χάνονται στέλνοντας από πλεονεκτική θέση την μπάλα άουτ.

Η τιμωρία ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, καθώς στο 59’ από ασίστ του Ντιούσμπερι-Χολ, ο Λούκμαν νίκησε τον Άλισον, γράφοντας το τελικό όπως αποδείχθηκε 1-0.

Υποστήριξη: SilkTech