Ηρωική Ρεάλ, λύγισε την ΤΣΣΚΑ με εννέα παίκτες!

Παρασκευή, Δεκέμβριος 24, 2021 - 9:05πμ
Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ

Επίδειξη δύναμης (αλλά και χαρακτήρα) έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης! Παρόλο που παρατάχθηκε αποδεκατισμένη από τον κορωνοϊό, η «βασίλισσα» έκανε κατάθεση ψυχής και καθάρισε 71-65 το μεγάλο ματς με την ΤΣΣΚΑ.

Βρίσκοντας ήρωα στο πρόσωπο του Γουίλιαμς-Γκος και με τον επιβλητικό Ταβάρες να σκεπάζει τα καλάθια, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο (που επίσης απουσιάζει λόγω covid) πήρε τη νίκη που την κρατά στο κυνήγι της Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Παρόλο που θα περίμενε κανείς (και θα ήταν λογικό) να μπει μουδιασμένη στο παρκέ, η Ρεάλ εμφανίστηκε πεισμωμένη. Τι κι αν είχαν τεθεί νοκ-άουτ οι Χάνγκα, Ερτέλ, Πουαριέ, Κοζέρ, Γιαμπουσέλε, Ράντολφ και Νούνιες. Τι κι αν έλειπε και ο Λάσο από τον πάγκο. Οι Μαδριλένοι φάνηκαν απτόητοι.

Με τον Γουίλιαμς-Γκος λοιπόν να κάνει step up (καλύπτοντας και την αρχική αστοχία του Γιουλ) και τον Ταβάρες να μπαίνει φουριόζος, κατάφερε να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με την ανέλπιστα μεγάλη διαφορά του +10.

Ωστόσο η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε. Καθοδηγούμενη από τον Κλάιμπερν και βρίσκοντας πολύτιμες λύσεις από τον Μιλουτίνοφ, όχι απλά κάλυψε το χάντικαπ, αλλά πήγε στ’ αποδυτήρια προηγούμενη και με τρεις (37-40).

Ούτε αυτό όμως πτόησε τη Ρεάλ. Γιατί επιστρέφοντας από τ’ αποδυτήρια (και με τον Γιουλ μεταμορφωμένο να συνδέεται κι εκείνος με το καλάθι) άντεξε στην πίεση. Νίκησε και την αναπόφευκτη επιβάρυνση του γεγονότος ότι υπολόγιζε εννέα μόλις παίκτες.

Με τον Ρούντι λοιπόν να συμβάλλει με την εμπειρία του και εκμεταλλευόμενη παράλληλα την αστοχία της ομάδας του Ιτούδη (σ.σ. ο Κλάιμπερν τελείωσε το ματς με 4/16) κατάφερνε να διατηρεί το προβάδισμα. Εξάλλου ο Ταβάρες σφράγιζε τη μεγάλη εμφάνισή του, προσθέτοντας στους 15 πόντους του, 10 ριμπάουντ, 4 τάπες και 2 κλεψίματα.

Και παρόλο που την ίδια ώρα οι Κλάιμπερν και Μιλουτίνοφ κατέγραφαν επίσης double-double (17 πόντοι-13 ριμπάουντ ο Αμερικανός, 13 πόντοι-10 ριμπάουντ ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού), η πενιχρή βοήθεια που είχαν από τους υπόλοιπους δεν μπορούσε ν’ αποτρέψει τον θρίαμβο των γηπεδούχων.

Αυτόν που διαμόρφωσε το ρεκόρ τους στο 14-3 και μέσα σε αποθέωση από τους φίλους τους (αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη που παρακολούθησε το ματς πίσω από τον πάγκο τους) παρέμειναν σε απόσταση βολής από την Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 13-26, 19-15, 15-10

Υποστήριξη: SilkTech