OΦΗ – Αρης 0-2: Επιβλητικά στους «8»! (BINTEO)

Πέμπτη, Δεκέμβριος 23, 2021 - 10:05μμ
OΦΗ – Αρης

Το 3-1 του πρώτου ματς είχε τον Άρη ως ξεκάθαρο φαβορί πρόκρισης κι αυτό επιβεβαιώθηκε στη ρεβάνς του «Γεντί Κουλέ» όπου πήρε την πρόκριση με 2η νίκη μετά το 2-0 (Γκάμα, Καμαρά) επί του ΟΦΗ! Ένα ημίχρονο με δέκα έπαιζαν οι Κρητικοί λόγω αποβολής του Μεγιάδο.

Η προίκα του 3-1 από τον πρώτο αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» σε συνδυασμό με δύο σοβαρά ατομικά λάθη παικτών του ΟΦΗ διευκόλυναν τον Άρη στην Κρήτη καθώς οι «κίτρινοι» σφράγισαν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Μοιραίοι για τους Κρητικούς ο Μεγιάδο που σωστά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και ο Μαρινάκης ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι στο 48’. Η εύστοχη εκτέλεση από τον Μπρούνο Γκάμα έριξε τους τίτλους τέλους σ’ αυτό το ζευγάρι κι απλά το γκολ του Καμαρά έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης!

Έτσι έπαιξαν

Ο Άρης παρατάχθηκε με τρεις σοβαρές απουσίες καθώς στις δεδομένες των Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο προστέθηκε και ο Ντάνιελ Μαντσίνι, γεγονός το οποίο περιόρισε στο ελάχιστο τις επιλογές του Άκη Μάντζιου στη μεσοεπιθετική γραμμή. Η διατήρηση του σχήματος των τριών κεντρικών χαφ (Ντιαγέ, Λούκας Σάσα, Τζέγκο) ήταν γνωστή, όπως δεδομένες ήταν και οι επιστροφές των Σούντγκρεν, Γκάνεα στα αμυντικά άκρα. Αλλαγές αποφάσισε ο Νίκος Νιόμπλιας για τον οποίον η σημαντική απώλεια της τελευταίας στιγμής ήταν αυτή του Γκαγέγιος. Γιατί προτίμησε τον Γιαννούλη στο κέντρο της άμυνας, ενώ έδωσε φανέλα βασικού σε Καμάου, Τσιλιανίδη.

Χαμηλό επίπεδο ποιότητας, αρκετό ξύλο κι ένας διαιτητής (Αλέξανδρος Τσακαλίδης) με δυσκολία στη διαχείρισή του, συνέθεσαν το φιλμ του πρώτου ημιχρόνου. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μαλώνανε σαν τα κοκόρια, τα μαρκαρίσματα ήταν ως επί των πλείστων σκληρά και ο νεαρός Χαλκιδικιώτης διαιτητής είχε τρομερό πρόβλημα διαχείρισης του αγώνα. Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή μπάλας αλλά πλην προϋποθέσεις, τελική φάση δεν κατέγραψε. Επιλέγοντας κυρίως τα επιθετικά άκρα για να αναπτυχθεί περιορίστηκε σε γεμίσματα κι ένα ανούσιο παιχνίδι.

Η κακή συνήθεια του Καμαρά

Ο Μαυριτανός συνηθίζει να πετάει στα σκουπίδια μια σημαντική στιγμή στα πρώτα 17-18 αγωνιστικά λεπτά ενός αγώνα, αυτό έκανε και αυτή τη φορά καθώς στην εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Φαμπιάνο όπου βρέθηκε απέναντι στον Βάτερμαν από πλάγια θέση, είχε αργή σκέψη κι εκτέλεση με συνέπεια να μην φτάσει καν στην τελική προσπάθεια καθώς τον πρόλαβε ο Βούρος. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, αυτή η… μη τελική ήταν και η στιγμή του κάκιστου πρώτου ημιχρόνου.

Στο 45’ ο Μεγιάδο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη (μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR) καθώς μετά από ένα λάθος του στον άξονα της μεσαίας γραμμής προέβη σε επικίνδυνο μαρκάρισμα από πίσω στον Καμαρά. Αρχικά ο Τσακαλίδης υπέδειξε την κίτρινη κάρτα, του ζητήθηκε από το VAR να δει τη φάση κι εκεί άλλαξε απόφαση αποβάλλοντας τον Λατίνο χαφ του ΟΦΗ, αναγκάζοντας την ομάδα του να συνεχίσει με δέκα παίκτες. Κι έτσι ουσιαστικά έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με τα 25 φάουλ που καταλογίστηκαν και τις δύο ομάδες να μην επιβεβαιώνουν την ποιότητά τους.

Το λάθος του Μαρινάκη και η σφραγίδα του Γκάμα

Το δεύτερο σοβαρό λάθος παίκτη του ΟΦΗ αποδείχθηκε μοιραίο καθώς μετά από αυτό του Μεγιάδο με την αποβολή του, στο 48’ ήρθε αυτό του Μαρινάκη ο οποίος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι (μετά από σέντρα του Καμαρά) εντός της περιοχής. Το πέναλτι καταλογίστηκε, ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε εύστοχα – όπως είχε κάνει και στον αγώνα Πρωταθλήματος – και ο Άρης προηγήθηκε με 0-1. Εκεί ουσιαστικά «τελείωσε» η υπόθεση πρόκριση καθώς το αριθμητικό πλεονέκτημα σε συνδυασμό με το προβάδισμα και το 3-1 του πρώτου αγώνα, διαμόρφωσαν πολύ ξεκάθαρα δεδομένα. Μάλιστα οι «κίτρινοι» είχαν δύο στιγμές στο 54’ για δεύτερο γκολ αλλά τα σουτ των Φαμπιάνο και Λούκας Σάσα πέρασαν λίγο έξω από την εστία του Βάτερμαν. Ο ΟΦΗ απάντησε με μια σπουδαία ευκαιρία με τον Τοράλ όπου ο Κουέστα είχε εξαιρετική αντίδραση στην κεφαλιά του Ισπανού από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 62’ ο Άρης έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ καθώς μετά από γύρισμα της μπάλας, από κόντρα σε παίκτη του ΟΦΗ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά οι «κίτρινοι» δεν έφτασαν σε τελική. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε διαχείριση υλικού, ο ΟΦΗ υποχρεώθηκε και σε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε ο Τοράλ και ο Άρης έχοντας την κατοχή μπάλας δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα.

Η εκπληκτική κίνηση του Καμαρά και το 0-2

Στην καλύτερη ενέργειά του στο παιχνίδι, στο 73’, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ξέφυγε με υπέροχο τρόπο από τον Μπαλογιάννη αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάτερμαν στο τετ α τετ από πλάγια θέση. Το γκολ που έψαξε ο Μαυριτανός το βρήκε στο 81’ σε μια φάση που άρχισε από το κλέψιμο του Λούκας Σάσα. Ο Καμαρά βρέθηκε απέναντι στον Βάτερμαν και δεν είχε πρόβλημα στην εκτέλεση της φάσης (0-2).

Ο Μεγιάδο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ενώ την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μεγιάδο, Γιαννούλης. Τοράλ, Μπαλογιάννης (ΟΦΗ), Φαμπιάνο, Καμαρά (Άρης)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, ΝτεΓκουζμάν, Τοράλ (68’ Κοροβέσης), Καμάου (63’ Λάμπρου), Τσιλιανίδης (63’ Γιάννου), Καστάνιος (63’ Στάικος)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (75’ Μπεναλουάν), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Ντιαγέ (64’ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα (75’ Λόπεθ), Ιτούρμπε (64’ Λούμορ), Καμαρά (85’ Μαρμαρίδης).

Υποστήριξη: SilkTech