Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-0: Ο Τικίνιο καθάρισε την πρόκριση

Πέμπτη, Δεκέμβριος 23, 2021 - 7:33πμ
Ολυμπιακός - Λεβαδειακός

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2021 με μία ακόμη πρόκριση. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του Λεβαδειακού για τη ρεβάνς της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας και ανέτρεψαν το 3-2 των Βοιωτών στον πρώτο αγώνα.

Πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Τικίνιο, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ στο 25' και στο 43'. Έτσι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.
Ο Λεβαδειακός έκανε φιλότιμη προσπάθεια στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ωστόσο η ποιότητα των ερυθρόλευκων ήταν εκείνη που έκανε την διαφορά στο τέλος της βραδιάς.
Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός και σκόραρε ο Τικίνιο
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκης. Φρόντισε από τα πρώτα λεπτά να μπει στο παιχνίδι με πατημένο το γκάζι. Στο 3' ο Μαντί Καμαρά δεν σκόραρε σε τετ α τετ, ενώ στο 4' ο Ονιεκούρου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στογιάνοβιτς. Στο 5' ο Νιγηριανός είχε νέα καλή στιγμή και στο 9' ο Βαλμπουενά προσπάθησε από μακριά να γίνει απειλητικός.
Η πρώτη τελική του Λεβαδειακού καταγράφηκε στο 14ο λεπτό με ωραία προσπάθεια του Πολέτο. Μετά το πρώτο τέταρτο ο Λεβαδειακός επιχείρησε να ανεβάσει λίγο τις γραμμές του, ώστε να μην αφήνει τον Ολυμπιακό να πατάει συνεχώς την περιοχή του. Σε αυτό το σημείο δέχθηκε και το γκολ.

Στο 25ο λεπτό ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Βαλμπουενά έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Τικίνιο έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά για να πετύχει το 1-0

Πήγε πιο άνετος στα αποδυτήρια με δεύτερο γκολ του Τικίνιο

Ο Ολυμπιακός είχε πλέον προβάδισμα πρόκρισης, όμως η απόδοσή του έπεσε με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να αντιδράσει. Ο Τικίνιο είχε νέα καλή στιγμή στο 30ο λεπτό, με τον Λεβαδειακό να χτυπάει καμπανάκια στην ερυθρόλευκη άμυνα στο 31'. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, Ονιεκούρου και Μαντί Καμαρά δεν μπόρεσαν να διώξουν, ο Βήχος βρέθηκε σε θέση βολής, τον νίκησε όμως ο Κρίστινσον.

Ωστόσο, με... δράστη ξανά τον Τικίνιο, ο Ολυμπιακός πήγε με το κεφάλι του ήσυχο στα αποδυτήρια. Ο Ρέαμπτσιουκ συνδυάστηκε με τον Βαλμπουενά από τα αριστερά, ο Μολδαβός τροφοδότησε τον Ονιεκούρου, ο οποίος σούταρε μέσα στην περιοχή πάνω στα σώματα. Ο Τικίνιο σταμάτησε την μπάλα καθαρά παίρνοντας το ριμπάουντ, έκανε το σουτ και πέτυχε το 2-0.

Ανέβηκε ο Λεβαδειακός, έλεγχος από τον Ολυμπιακό

Ο Λεβαδειακός στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο δυνατά ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές του. Άλλωστε δεν είχε τίποτα να χάσει. Στο 48' ο Μπουχαλάκης έκανε ένα σουτ το οποίο δεν απείλησε ουσιαστικά τον Στογιάνοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Στο 55' Ο Λεβαδειακός εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Νίλι εκτός περιοχής έπιασε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε ανενεργός βλέποντας τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει μέτρα. Στο 58' ο Μαντί Καμαρά έκανε ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Στογιάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να δώσει ξανά την κατοχή στην ομάδα του και γι' αυτό έριξε στο ματς τους Ροντρίγκες και Βαλμπουενά.

Οι ερυθρόλευκοι διαχειρίζονταν το προβάδισμά τους, με τον Λεβαδειακό παρ' ότι έδειχνε όρεξη δεν μπορούσε να πατήσει εύκολα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε και καλή στιγμή στο 73', όταν ο Αγκιμπού έκλεψε, ο Βρουσάι γύρισε ωραία και ο Μπα αστόχησε. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να τρέξουν, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να διαχειρίζεται το προβάδισμά του, χωρίς να απειλείται, ενώ στο 90+2' έχασε και ευκαιρία με τον Αγκιμπού Καμαρά. Στο 90+4' ο Μυτίδης βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος σύμφωνα με τον διαιτητή, απόφαση που επικύρωσε και το VAR. Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να παίρνουν την πρόκριση.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Μπα (83' Παπαδόπουλος), Σισέ, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (88' Σουρλής), Μπουχαλάκης (83' Εμβιλά), Βρουσάι, Ονιεκούρου (62' Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (62' Αγκιμπού Καμαρά), Τικίνιο

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71' Μουτίνιο), Τσάπρας, Νίλι (82' Αλμπάνης), Πολέτο (82' Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63' Τζημόπουλος), Χάμοντ (63' Λινάρδος).

Υποστήριξη: SilkTech