Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 3-1: Συνεχίζει ακάθεκτη το κυνήγι της Σίτι (BINTEO)

Παρασκευή, Δεκέμβριος 17, 2021 - 8:05πμ
Λίβερπουλ - Νιούκαστλ

Το γαϊτανάκι μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ καλά κρατεί. Δύο ημέρες μετά το εκκωφαντικό 7-0 των πολιτών επί της Λιντς, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απάντησε δυναμικά, καθώς επιβλήθηκε 3-1 της Νιούκαστλ με ανατροπή στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Premier League και μείωσε εκ νέου στον έναν πόντο τη διαφορά της από τους πολίτες, αφήνοντας παράλληλα τρεις βαθμούς πίσω την Τσέλσι που γκέλαρε με την Έβερτον.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το 27ο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος και 32ο για όλες τις διοργανώσεις που η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον ηγέτη της στην γραμμή κρούσης, Μοχάμεντ Σαλάχ, να έχει να επιδείξει 21 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν.
Η εκκίνηση του αγώνα του Άνφιλντ βρήκε τους ασπρόμαυρους του Έντι Χάουι να παγώνουν τους επίδοξους πρωταθλητές, με τον Τζόντζο Σέλβι να βρίσκει ελεύθερο πεδίο μερικά μέτρα εκτός περιοχής και να δοκιμάζει το (εξαιρετικό) δεξί πόδι του, για να στείλει τη μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία της εστίας του Άλισον για το 0-1.

Το γκολ αυτό έδωσε ελπίδα στις καρακάξες όμως δεν στάθηκε αρκετό για να τους κρατήσει για πολύ στη θέση του οδηγού, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να παίρνει άμεσα τα ηνία και να ασκεί ασφυκτική πίεση στην Νιούκαστλ, για να φτάσει στην ανατροπή πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου.

Το 1-1 έγινε στο 21ο λεπτό, όταν σε μία φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Ζότα, με τον Πορτογάλο να παίρνει την κεφαλιά και να βλέπει τον Ντουμπράβκα να αποκρούει ενστικτωδώς, για να πάρει το ριμπάουντ και με αριστερό πλασέ να ισοφαρίζει.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι κόκκινοι αποκατέστησαν την ποδοφαιρική τάξη με βάση τη δυναμική και τους εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν, όταν ο Σαλάχ έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από απόκρουση του κίπερ της Νιούκαστλ σε πλασέ του Μανέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ.

Με το γκολ αυτό μάλιστα, ο Σαλάχ είναι πλέον μαζί με τον Τζέιμι Βάρντι οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία της Premier League που έχουν σκοράρει ή έχουν βγάλει ασίστ σε 15 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι χωρίς όμως να έχει πολλές καθαρές τελικές και η Νιούκαστλ έψαχνε τη στιγμή της για να κάνει το 2-2 και να αποδράσει με θετικό αποτέλεσμα από το Άνφιλντ, για να έρθει όμως ο Αλεξάντερ-Άρνολντ να καθαρίσει την υπόθεση τρίποντο για τους κόκκινους λίγο πριν το φινάλε.

Συγκεκριμένα στο 87' όταν εκτέλεσε τον Ντουμπράβκα με ασύλληπτο δεξί κεραυνό εκτός περιοχής, για να γράψει το τελικό 3-1 μέσα σε αποθέωση και να κρατήσει την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (74' Κεϊτά), Τιάγκο (90' Μίλνερ), Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ (74' Φιρμίνο), Ζότα

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Μανκίγιο, Σαρ, Λασέλς, Λιούις (15' Ρίτσι), Μέρφι, Σέλβι, Χέιντεν, Φρέιζερ (87' Γουίλοκ), Ζοέλιντον, Σεν-Μαξιμέν (79' Γουίλσον)

Υποστήριξη: SilkTech