Αλλάζει μορφή το Diamond League το 2022

Πέμπτη, Δεκέμβριος 16, 2021 - 4:05μμ
Diamond League

Μετά το αποτυχημένο μοντέλο των τελευταίων δύο χρόνων στο Diamond League, η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (World Athletics), αλλάζει την μορφή των αγώνων, κυρίως λόγω των διαμαρτυριών των αθλητών, αλλά και για χάρη της τηλεοπτικής κάλυψης.


Τα τελευταία δύο χρόνια, στις ρίψεις και τα οριζόντια άλματα, ο νικητής έβγαινε από την έκτη προσπάθεια και ακόμη κι είχε κάνει... παγκόσμιο ρεκόρ ένας αθλητής νωρίτερα, αν στην έκτη προσπάθειά του δεν είχε την καλύτερη βολή, έχανε τον αγώνα.
Αυτό το μέτρο σχολιάστηκε αρνητικά και με ειρωνείες από πολλούς αθλητές, με την WA ωστόσο να συνεχίζει τα πειράματά της, ελπίζοντας ότι θα τραβήξει πάλι τα βλέμματα πάνω στον στίβο.Ετσι, ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για το 2022 στην σειρά των Diamond League.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα μορφή, ο νικητής δεν θα βγαίνει από την τελευταία προσπάθεια, αλλά από την καλύτερή του προσπάθεια στο σύνολο του αγώνα, αποκαθιστώντας την τάξη στο σημαντικότερο αυτό ζήτημα.

Ωστόσο, η διαδικασία του αγώνα θα διαφέρει. Μετά την πρώτη προσπάθεια, πρώτος θα ρίχνει ο αθλητής με την καλύτερη επίδοση και θα ακολουθεί αυτός με την δεύτερη επίδοση κ.ο.κ.

Από την 4η προσπάθεια θα συνεχίζουν οι πρώτοι οκτώ, με τον καλύτερο πάλι βάσει επίδοσης να ξεκινά πρώτος. Μέχρι τώρα, σε όλους τους αγώνες στίβου στα οριζόντια άλματα και τις ρίψεις, από την 4η προσπάθεια είθισται να ξεκινά πρώτος αυτός που είναι όγδοος στην κατάταξη και να ρίχνει τελευταίος ο καλύτερος.

Η σειρά αντιστρέφεται για χάρη των Diamond League και μάλιστα από την 2η προσπάθεια, ενώ στην έκτη θα αγωνιστούν οι τρεις πρώτοι. Ο λόγος που θα ρίχνει πρώτος αυτός που προηγείται, είναι για την τηλεοπτική κάλυψη ώστε να υπάρχει και η αγωνία του αν κάποιος θα τον ξεπεράσει στο τέλος, αφού συνήθως όταν ο προπορευόμενος ρίχνει τελευταίος και τα πάντα έχουν κριθεί, αφήνει την τελευταία βολή. Αυτό αλλάζει πλέον και μάλιστα, αποφασίστηκε πως στην έκτη προσπάθεια θα σταματούν όλα τα άλλα αγωνίσματα εντός του σταδίου, για να γίνεται τηλεοπτική κάλυψη στην πρώτη τριάδα, αλλά και να παρακολουθούν οι θεατές μόνο αυτό το αγώνισμα, δίνοντάς του έναν χαρακτήρα «τελικού».

Υποστήριξη: SilkTech