Φωτορεπορτάζ από το black out του Προμηθέα με την Βίρτους

Πέμπτη, Δεκέμβριος 16, 2021 - 10:10πμ
Βίρτους Μπολόνια - Προμηθέας

Ο Προμηθέας για 25 λεπτά πραγματοποιούσε στη «Segafredo Arena» μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και κοίταζε στα μάτια την πανίσχυρη και...πανάκριβη Virtus Segafredo Bologna, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ένα απίστευτα κακό διάστημα των Πατρινών που συνοδεύτηκε από σερί 22-3 των Ιταλών μετέτρεψε το +3 (48-51) σε -17 (70-53) και έπαιξε κομβικό ρόλο στην ήττα της ομάδας του Ηλία Ζούρου (91-72).

Οι «Αχαιοί» με αυτή την ήττα υποχώρησαν στη βαθμολογία με ρεκόρ 2-5 στο 7Days EuroCup, έχουν όμως και αρκετά θετικά να κρατήσουν, ειδικά από το πρώτο ημίχρονο, σε ένα ματς εναντίον ενός εκ των φαβορί της διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Προμηθέα ήταν ο Γκραντ που έδωσε συγκλονιστικές μάχες μέσα στη ρακέτα, ενώ από πλευράς Μπολόνια ο Κάιλ Ουίμς ήταν αυτός που «πλήγωσε» περισσότερο από τον καθένα τους «Προμηθείς». Πλέον η προσοχή στρέφεται στον πολύ απαιτητικό αγώνα στο ΟΑΚΑ εναντίον του πρωταθλητή Ελλάδος Παναθηναϊκού την Κυριακή, ενώ η επόμενη ευρωπαϊκή αποστολή της ομάδας του Ηλία Ζούρου θα είναι την επόμενη Τρίτη στο «Τόφαλος» κόντρα στη Reyer Venezia.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηλία Ζούρο να επιλέγει τους Ρέι, Γκίκα, Ρογκαβόπουλο, Μάιλς και Γκραντ. Οι δύο ομάδες ήταν καυτές στο ξεκίνημα, με την άμυνα του Προμηθέα να υποφέρει και να δέχεται 14 πόντους στα πρώτα 2 αγωνιστικά λεπτά και τους γηπεδούχους να φτάνουν άμεσα στο +6 με τρίποντο του Ουίμς (14-8 στο 2'). Οι «Προμηθείς» στο ίδιο διάστημα έβρισκαν πόντους με σημείο αναφοράς τον Τζεράι Γκραντ. Oι Πατρινοί αν και βρέθηκαν πίσω ακόμα και με -8 (18-10), στην επίθεση ένιωθαν και αυτοί πολύ καλά και με τρίποντο του Μάιλς και γκολ-φάουλ του Ρογκαβόπουλου στο transition μείωσαν στο καλάθι (18-16 στο 5'). Ωστόσο, ο δαιμονιώδης ρυθμός των γηπεδούχων σε εκείνο το σημείο παρέσυρε τον Προμηθέα σε άναρχο παιχνίδι και πολλές βιαστικές επιλογές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπολόνια με σταθερή αιχμή του δόρατος τον Ουίμς και συμπαραστάτη τον Ζαϊτέχ να τρέξει ένα επιμέρους 7-0 και να φτάσει τη διαφορά στους 9 (25-16 στο 7'). H είσοδος Γιαννόπουλου και Αγραβάνη κατά κύριο λόγο έδωσε νέα πνοή στους Πατρινούς, οι οποίοι ηρέμησαν το παιχνίδι τους, βελτίωσαν την άμυνά τους, βρήκαν εύκολους πόντους και μείωσαν στους 4 στο φινάλε του δεκαλέπτου (27-23).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, οι «Αχαιοί» βρήκαν και πάλι σκορ μέσα από το καλάθι με σημείο αναφοράς αυτή τη φορά τον Ντάριο Χαντ, την ίδια ώρα που οι Ιταλοί έβρισκαν απαντήσεις με Μπελινέλι και Ζαϊτέχ και κρατούσαν το προβάδισμα (33-29 στο 12'). Με τον center της Μπολόνια να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην...καρδιά της άμυνας του Προμηθέα η διαφορά έφτασε στο +6 (35-29), όμως ένα γκολ- φάουλ του Γκάντι και ένα νέο καλάθι του ασταμάτητου Χαντ έστειλαν τους φιλοξενούμενους σε απόσταση βολής (35-33 στο 15'). Μάλιστα, λίγο αργότερα με δύσκολο μαρκαρισμένο τρίποντο του Μάιλς από τις 45 μοίρες ο Προμηθέας έφερε το παιχνίδι στα ίσια (38-38 στο 18'). Στο τελευταίο δίλεπτο οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς και τελικά το ημίχρονο έληξε ισόπαλο (43-43), ένα σκορ που διαμορφώθηκε με 1/2 βολές του Ρογκαβόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος ο Προμηθέας μπήκε δυνατά και με εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκραντ ανέκτησε μετά από πάρα πολλή ώρα το προβάδισμα (43-45 στο 21'). Η Μπολόνια απάντησε με ένα δικό της 5-0 σερί, όμως ο Γκραντ συνέχιζε να δεσπόζει και με δικούς του συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα και πάλι στους «Αχαιούς» (48-51 στο 24'). Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν, οι Ιταλοί είχαν απαντήσεις και με καλάθι του Αλιμπέγκοβιτς πήραν ξανά το προβάδισμα (52-51 στο 25'). Σε εκείνο το σημείο η Μπολόνια άρχισε να ζεσταίνεται και πάλι και με τρίποντο του Μπελινέλι η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 5 (58-53 στο 27') και λίγο αργότερα με δύο συνεχόμενα lay up του Σαμπσόν οι Πατρινοί βρέθηκαν στο -9 (62-53 στο 28'). To black out της ομάδας του Ηλία Ζούρου δεν έλεγε να σταματήσει, οι γηπεδούχοι σκόραραν κατά ριπάς και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η Μπολόνια εξαφανίστηκε από τον...ορίζοντα, με απρόσμενο ήρωα τον Ρουζιέρ (70-53). Το σερί των Ιταλών διέκοψε με ένα εκπληκτικό buzzer beater τρίποντο ο Κέντρικ Ρέι, ο οποίος νίκησε το χρονόμετρο και τους αντιπάλους και μείωσε σε 70-56, ωστόσο οι «Προμηθείς» θα ξεκινούσαν το τελευταίο δεκάλεπτο από κακή αφετηρία.

Στην τελευταία περίοδο, ο Προμηθέας έδειξε να συνέρχεται στην άμυνα και να μην αφήνει τους παίκτες του Σκαριόλο να βρουν εύκολα καλάθια, ωστόσο στο ίδιο διάστημα οι Πατρινοί έχαναν εύκολα καλάθια και ευκαιρίες να μειώσουν. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Μπολόνια, η οποία βρήκε σκορ από την περιφέρεια μετά από ώρα και έφτασε στο +17 (75-58 στο 33'). Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η εικόνα του Προμηθέα, σε συνδυασμό με την ποιότητα της Μπολόνια δεν άφηνε κανένα περιθώριο επιστροφής στην ομάδα του Ηλία Ζούρου. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα άλλωστε, Σκαριόλο και Ζούρος δοκίμασαν νέα σχήματα, με το βλέμμα στα επόμενα ματς. Το τελικό 91-72 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-23, 43-43, 70-56, 91-72
Μετά την λήξη του αγώνα, ο προπονητής του Προμηθέα Ηλίας Ζούρος δήλωσε: "Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στην Virtus. Άξιζαν την νίκη, έπαιξαν καλύτερα από εμάς σήμερα. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μου σήμερα, αλλά ήμασταν ανταγωνιστικοί μόλις για 30 λεπτά. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας και στο τέλος της τρίτης περιόδου η Virtus έχτισε διαφορά. Έχουν ποιότητα, έχουν αρκετούς καλούς παίχτες. Επίσης, δυστυχώς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού χάσαμε τον Αγραβάνη. Θα μπορούσε να παίξει αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι που έχουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό και να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Συγχαρητήρια και στους φιλάθλους, η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη και εύχομαι στην Virtus τα καλύτερα για την συνέχεια της διοργάνωσης.".

Υποστήριξη: SilkTech