Βίρτους Μπολόνια - Προμηθέας 91-72: Υπέκυψε στην ανωτερότητα των Ιταλών

Πέμπτη, Δεκέμβριος 16, 2021 - 12:17πμ
Βίρτους Μπολόνια - Προμηθέας

Ο Προμηθέας άντεξε για κάτι παραπάνω από 20 λεπτά απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια του Μίλος Τεόντοσιτς, ωστόσο υπέκυψε στην ανωτερότητά της και ηττήθηκε με 91-72 για την 7η αγωνιστική του EuroCup πληρώνοντας το νεκρό του διάστημα στην τρίτη περίοδο.

Ο Προμηθέας κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Βίρτους Μπολόνια για κάτι παραπάνω από 20 λεπτά όμως ηττήθηκε εν τέλει στην Ιταλία με 91-72 για την 7η αγωνιστική του EuroCup. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έβαλαν δύσκολα στον Μίλος Τεόντοσιτς και την παρέα του όμως στα μέσα της τρίτης περιόδου έχασαν τον έλεγχο με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να ξεφύγουν και να πάρουν διψήφιο προβάδισμα. Αυτή ήταν η πέμπτη ήττα του Προμηθέα σε επτά ματς, την ώρα που η Βίρτους Μπολόνια έγραψε την πέμπτη της νίκη.

Κορυφαίος για τον Προμηθέα ήταν ο Ντάριο Χαντ με 14 πόντους και ο Τζεράι Γκραντ με 15 ενώ για την Βίρτους Μπολόνια που πήρε ακόμα μία νίκη στην έδρα της, ο Αλιμπέγκοβιτς είχε 14 και ο Γουίμς 18.

Ο αγώνας

Η Βίρτους Μπολόνια πήρε από τα πρώτα κι όλας λεπτά τον έλεγχο του αγώνα. Προηγήθηκε με double score (16-8) και στη συνέχεια μεγάλωσε το προβάδισμά του πηγαίνοντάς το στους 11 πόντους. Ο Προμηθέας προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ με τον Αγραβάνη, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του έδωσε η Βίρτους, όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +4. Και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Προμηθέας έπαιξε ομαδικά, πήρε πολλά από τον Ντάριο Χαντ και έμεινε σε απόσταση αναπνοής από την αντίπαλό του πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στην απόλυτη ισορροπία (43-43).

Και στο δεύτερο μισό ο Προμηθέας δεν έριξε τον ρυθμό του. Έπαιξε ομαδικά, περιόρισε τα λάθη του και πήρε κρίσιμα ριμπάουντ. Την σκυτάλη από τον Χαντ πήρε ο Τζεράι Γκραντ που είχε το απόλυτο στα σουτ εντός παιδιάς, παρά το γεγονός ότι ο Προμηθέας δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος από την περίμετρο. Γουίμς και Αλιμπέγκοβιτς ήταν οι κύριοι εκφραστές της ιταλικής επίθεσης την ώρα που ο Ζάιτεχ ανανέωνε τις επιθέσεις της Βίρτους. Σταδιακά οι Ιταλοί άνοιξαν τη διαφορά τους, την πήγαν στους 7 και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +17. Από εκεί και πέρα η Βίρτους έδειξε την κλάση της, δεν επέτρεψε στον Προμηθέα Πάτρας να επιστρέψει και έφτασε στην 5η της νίκη στη διοργάνωση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζαμότζσκι, Σούκις, Λαβρούχιν

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-23, 43-43, 70-56, 91-72.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Για την 8η αγωνιστική του EuroCup, ο Προμηθέας αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Βενέτσια (21/12, 19:30), ενώ η Βίρτους αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Γκραν Κανάρια (22/12, 22:00).

Υποστήριξη: SilkTech