ΑΕΚ - Ολυμπιακός 26-26: Δίκαιη ισοπαλία σε ντέρμπι με ανατροπές (BINTEO)

Πέμπτη, Δεκέμβριος 16, 2021 - 9:05πμ
ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Ούτε αυτό το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού έβγαλε νικητή στην Handball Premier.


Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες όπως και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αυτή τη φορά με σκορ 26-26, σε ένα ματς όπου είχαν από ένα ημίχρονο κυριαρχίας και την Ενωση να βγαίνει ουσιαστικά κερδισμένη καθώς διατηρεί το +4 στην βαθμολογία του πρώτου ομίλου, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Αμυνα «γρανίτης» του Ολυμπιακού στο α' μέρος


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μπήκε εξαιρετικά διαβασμένος και αιφνιδίασε απόλυτα την ΑΕΚ. Πήγε σε αργό τέμπο το ματς και κατέληξε να βγάζει περισσότερες κόντρες από την ΑΕΚ, καθώς την είχε μπλοκάρει με την πιεστική του άμυνα, βρίσκοντας εύκολα γκολ στην επίθεση.


Κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 στις πρώτες δύο επιθέσεις του και κράτησε αυτή τη διαφορά στο 6' (2-4) παρά τις 5 αποκρούσεις ως εκείνο το σημείο του Μπουκοβίνα.


Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με 2-5, αλλά με δύο πέναλτι του Ουγκάλντε η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ, στο 11'. Στα μισά του ημιχρόνου ακολούθησαν δύο γκολ του Ολυμπιακού και δύο «απαντήσεις» του Τζηρά για το 6-7. Οι Πειραιώτες προβλημάτισαν την Ενωση καθώς χτύπησαν στο παιχνίδι της και με δύο γκολ στη κόντρα έκαναν το 6-9 και με άλλη μία κόντρα το 8-11.


Οι Πειραιώτες είχαν κλειδώσει την επίθεση της ΑΕΚ και έφτασαν την διαφορά στο +4 (10-14) στο 27', για να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με την μέγιστη διαφορά (11-16) και αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μπουκοβίνας είχε 10 αποκρούσεις στο πρώτο μισό του αγώνα, η ΑΕΚ μάλλον έπρεπε να νοιώθει τυχερή που η διαφορά ήταν στα πέντε τέρματα.


Επέστρεψε η Ενωση με σούπερ Ουγκάλντε


Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά στην επανάληψη με δύο γρήγορα τέρματα, αλλά ο Μοντόρο με προσωπικά τέρματα διατηρούσε την διαφορά στα 4 τέρματα στο 35' (14-18) και όταν η Ενωση μείωσε στα 2 γκολ, με άλλα δύο τέρματά του έκανε το 20-16 στο 40'.


Εκεί όμως ο Μοντόρο βγήκε να πάρει ανάσες και η Ενωση μείωσε σε 18-20 γρήγορα. Στο 43' το ματς διακόπηκε προσωρινά καθώς υπήρχε ένταση στην κερκίδα με τους παίκτες του Ολυμπιακού.


Με την επανέναρξη η ΑΕΚ έπαιξε με παραπάνω λόγω δίλεπτης του Ολυμπιακού και πλησίασε στο γκολ με τον Τζηρά (20-21 στο 44') και ο Μοντόρο επέστρεψε στο ματς για τους Πειραιώτες.


Ο συγκλονιστικός Ουγκάλντε (10 γκολ και με διαφορά ο κορυφαίος της Ενωσης, με τον Μπουκοβίνα να ακολουθεί) στη κόντρα ισοφάρισε στο 45' για πρώτη φορά στο ματς και στην επόμενη επίθεση ο ίδιος με πέναλτι έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ΑΕΚ!


Το τελευταίο 10λεπτο ήταν θρίλερ. Ο Ολυμπιακός με γκολ στη κόντρα από τον Παπαδόπουλο πέρασε ξανά μπροστά (23-24 στο 52'). Ο δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (24-24) στο τελευταίο πεντάλεπτο.


Εκεί ένα λάθος που οδήγησε σε δίλεπτη εις βάρος του Ολυμπιακού, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Στο 57' ο Αραμπατζής έκανε το 25-24 για την ΑΕΚ, ο Οστρούτσκο ισοφάρισε στο 58'. Ο Ουγκάλντε πήρε το ριμπάουντ από σου του Πλάθα και έκανε το 26-25 στο 58:40.


Ο Αραπακόπουλος ισοφάρισε και η ΑΕΚ πήρε την τελευταία επίθεση με τον Λέμος ωστόσο να σημαδεύει το δοκάρι.

Στο τέλος υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο πάγκων, καθώς στην ΑΕΚ ζήτησαν να επανεξεταστεί η φάση, αλλά δεν άλλαξε κάτι.


ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26-26


ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 2, Μπριάτκα, Τζηράς 4, Νικολαϊδης 1, Λέμος, Άντζελιτς, Μυλωνάς, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 2, Μόγια 4, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 10, Καλόμοιρος 2, Μπεριά


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Κουκουλάς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 1, Μπούντιτς, Τερλέτσκι, Παπαδημητρίου, Κανδύλας 3, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 5, Δομπρής 2, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος 3, Μοντόρο 7, Μιχαηλίδης, Οστρούτσκο 3.


Διαιτητές: Παπαματθαίου- Χρηστίδη, Παρατηρητές: Κατσίκης- Τσάκωνας, Δίλεπτα: 1-6, Πέναλτι: 6/7-1/1

Υποστήριξη: SilkTech