Προμηθέας: Για την υπέρβαση απέναντι στην πρωταθλήτρια Iταλίας

Τετάρτη, Δεκέμβριος 15, 2021 - 12:05μμ
Προμηθέας

Με αναπτερωμένο ηθικό μετά τη μεγάλη νίκη επί του Λαυρίου το Σάββατο, ο Προμηθέας ταξιδεύει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει την ιστορική και πανίσχυρη πρωταθλήτρια Ιταλίας Virtus Segafredo Bologna, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 7Days EuroCup, σε έναν αγώνα- πρόκληση για τους «Αχαιούς». Oι Πατρινοί προέρχονται από εντός έδρας ήττα από τη Μπουντούτσνοστ και το ρεκόρ τους έπεσε στο 2-4, σε έναν όμιλο τρομερά αμφίρροπο, καθώς 5 ομάδες ισοβαθμούν από την 6η έως τη 10η θέση, με τη μάχη της πρόκρισης να έχει...φουντώσει από πολύ νωρίς.

Η Μπολόνια από την άλλη έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και φαντάζει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί, ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου. Βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου με ρεκόρ 4-2 και ψάχνει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για να πλησιάσει κι άλλο στην κορυφή. To τζάμπολ της σπουδαίας ευρωπαϊκής αναμέτρησης θα γίνει στις 21:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 5 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4. 

Ο αντίπαλος

Πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο με τεράστια ιστορία, o πιο επιτυχημένος σύλλογος της Ιταλίας μαζί με την Αρμάνι Μιλάνο και τη Βαρέζε. Έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 16 εγχώρια πρωταθλήματα και 8 κύπελλα, 2 Ευρωλίγκες, 1 Saporta Cup, 1 Champions League και 1 EuroChallenge. Πέρασε μια δεκαετία (2007-2017) πολύ δύσκολων χρόνων, με αποκορύφωμα την πτώση στην Α2, ωστόσο πλέον ο ιστορικός σύλλογος έχει επανέλθει με ένα μεγαλόπνοο κορωνίδα την επιστροφή στην Ευρωλίγκα σε σύντομο χρονικό ορίζοντα. Πέρυσι, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στο τιμόνι κατέκτησε το πρωτάθλημα, «σκουπίζοντας» στη σειρά των τελικών την επίσης πανίσχυρη Μιλάνο, στέλνοντας μήνυμα πως έχει επιστρέψει για τα καλά. Φέτος, τα ηνία ανέλαβε ο πολύπειρος Σέρτζιο Σκαριόλο και έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ με κάποια ονόματα που τρομάζουν (Μπελινέλι, Τεόντοσιτς, Γιούντο), καθώς και πολλές είτε ανερχόμενες, είτε άκρως ποιοτικές μονάδες (Κορντινιέ, Μανιόν, Ουίμς, Ζαϊτέχ, Χέρβεϊ), που αν βρουν...αρμονία μεταξύ τους μπορούν να οδηγήσουν τη Μπολόνια σε μεγάλες επιτυχίες.
 
#PlayerPos.H.
0TESSITORI, AMEDEOC2.08
00CORDINIER, ISAIAG1.97
1MANNION, NICCOLOG1.90
3BELINELLI, MARCOG1.95
6PAJOLA, ALESSANDROG1.94
7ALIBEGOVIC, AMARF2.05
8HERVEY, KEVINF2.07
9UDOH, EKPEC2.08
11RUZZIER, MICHELEG1.81
14JAITEH, MAMC2.08
15ALEXANDER, TY-SHONG1.90
17CERON, MARCOG1.95
25SAMPSON, JAKARRC2.05
34WEEMS, KYLEF1.98
44TEODOSIC, MILOSG1.95
55ABASS, AWUDUF1.98
Head coach: SCARIOLO, SERGIO
Player to Watch

Στο δίλημμα Τεόντοσιτς ή Μπελινέλι, μας διευκολύνει το γεγονός ότι τον Μίλος Τεόντοσιτς τον έχουμε δει να αγωνίζεται εναντίον του Προμηθέα, οπότε τώρα τα...φώτα πέφτουν στον Μάρκο Μπελινέλι. Ο Ιταλός superstar, μετά από 13 χρόνια θητεία στο NBA, όπου το 2014 κατέκτησε το «δαχτυλίδι» ως πολύτιμο γρανάζι των San Antonio Spurs, επέστρεψε πέρυσι στην πόλη που...ανδρώθηκε μπασκετικά (2002-03 με τη Virtus, 2003-07 με τη Fortitudo), ώστε να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ευρώπη. Μπορεί να έχει...πατήσει τα 35, ωστόσο παραμένει ένας δεινός σουτέρ, ο οποίος μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα και αποτελεί «ατραξιόν» όχι μόνο για τη Μπολόνια, αλλά και για ολόκληρη τη διοργάνωση.


Πού εδρεύει

Η νεόκτιστη, πανέμορφη και υπερσύγχρονη «Segafredo Arena» αποτελεί την έδρα της Μπολόνια. Χτίστηκε το 2019 και άνοιξε τις πύλες της τον Νοέμβριο εκείνου του έτους. Η χωρητικότητα του γηπέδου ανέρχεται στις 9.700 θέσεις.


H παράδοση με το μέρος των Ιταλών

Τέσσερις φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν οι δύο ομάδες, με την Ιταλική ομάδα να έχει χαμογελάσει τις τρεις από αυτές και τον Προμηθέα να έχει σημειώσει μια νίκη. Τις δύο φορές που οι «Προμηθείς» επισκέφθηκαν τη Βόρεια Ιταλία έφυγαν με...άδεια χέρια, παρότι ήταν και στα δύο παιχνίδια πολύ μαχητικοί, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση του Φεβρουαρίου του 2019 για το Basketball Champions League, όπου «λύγισαν» στην παράταση μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. 
 
Zούρος: «Παίζουμε απέναντι σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ»
 
Στο παιχνίδι με τη Μπολόνια αναφέρθηκε ο τεχνικός του Προμηθέα, Ηλίας Ζούρος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε να παίξουμε απέναντι σε έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους στο Eurocup. Η Μπολόνια ανήκει μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ με ένα εξαιρετικό ρόστερ, που διαθέτει και βάθος. Πρέπει να έχουμε πολλή ενέργεια και συνεργασία υψηλού επιπέδου, ώστε να κάνουμε το παιχνίδι μας». 
 
Γιαννόπουλος: «Μεγάλη πρόκληση για εμάς»
 
Με τη σειρά του, ο φόργουορντ των «Αχαιών», Χάρης Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, παίζουμε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, ωστόσο είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να «σβήσουμε» το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας».
Υποστήριξη: SilkTech