Εκτός Ολυμπιακών το 2028, άρση βαρών, πυγμαχία και μοντέρνο πένταθλο

Παρασκευή, Δεκέμβριος 10, 2021 - 4:05μμ
Πυγμαχία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκρουσε πολλάκις τον κώδωνα σε άρση βαρών και πυγμαχία όμως η διαφθορά είναι βαθιά οι οι αξιωματούχοι της ΔΟΕ δεν πείστηκαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Η άρση βαρών με τα δεκάδες κρούσματα ντόπινγκ και τη συγκάλυψη της παγκόσμιας ομοσπονδίας που μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να εκλέξει διοίκηση καθώς άπαντες ελέγχονται από τον διεφθαρμένο Τάμας Αγιάν.

Ανάλογη είναι η περίπτωση της πυγμαχίας όπου στο `Ρίο υπήρξαν πολλές περιπτώσεις διαιτητών που έστησαν αγώνες. O πρώην πρόεδρος Τσινγκ Κούο Γου (Νότια Κορέα) και ο για λίγο διάδοχος του Γκαφούρ Ρακίμοφ (Ουζμπεκιστάν) έχουν κατηγορηθεί από΄ ξέπλυμα χρήματος μέχρι και διακίνηση ναρκωτικών. Ο απόλυτα ελεγχόμενος από τον Βλάντιμιρ Πούτιν, Ουμάρ Ναζάροβιτς Κρέμλεφ (Ρωσία) έχει και ο ίδιος προβλήματα.


Δεν αποτελεί έκπληξη η αποβολή των δύο αθλημάτων από το Ολυμπιακό πρόγραμμα. Ενδεχομένως αν ήταν εμπορικά να είχαν πιθανότητες να παραμείνουν. Για την άρση βαρών πάντως τίθεται ζήτημα και για τους Αγώνες του Παρισιού το 2024. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει απόφαση.


Όσον αφορά στο μοντέρνο πένταθλο, όσα συνέβησαν με τα άλογα στο Τόκιο και οι πιέσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις μέτρησαν για να βγει από το πρόγραμμα, συν το γεγονός πως είναι από τα λιγότερο… παγκόσμια αθλήματα καθώς λίγες είναι οι χώρες που ασχολούνται.


Τα τρία αθλήματα θα αντικατασταθούν από το σκέιτμπορντ που είχε μεγάλη επιτυχία στο Τόκιο, το σέρφινγκ και την αναρρίχηση.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Πηγή: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech