Δεν μπορεί να υποβαθμιστεί το Στάδιο και οι διοργανώσεις της Πάτρας

Παρασκευή, Δεκέμβριος 10, 2021 - 10:35πμ
Το άρτιο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Με έκπληξη ο κόσμος του στίβου παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες προσπάθεια υποβάθμισης και σπίλωσης των έξι συνεχόμενων διοργανώσεων στην Πάτρα και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών - γυναικών.

Υποστηρίζοντας, ενδεχόμενη, διεκδίκηση του πρωταθλήματος 2022 από τη Θεσσαλονίκη, κάνουν λόγω πως η Πάτρα υστερεί σε ξενοδοχειακές μονάδες, με τους αθλητές να μένουν σε ξενοδοχεία κοντινών πόλεων.

Προφανώς θα εννοούν ως άλλες πόλεις, τον Ψαθόπυργο, την Ροδινή ή τα Καμίνια, όλα μέρος του Δήμου Πατρέων...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών διεξάγεται για έξι συνεχείς φορές στην Πάτρα: 2016, 2017 2018, 2019, 2020, 2021. Σπάνιο το γεγονός να επαναλαμβάνεται η διοργάνωση στην ίδια επαρχιακή πόλη, κι αυτό έχει εξήγηση - άρτιες εγκαταστάσεις, ιδανικές συνθήκες Αγώνων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, τεχνογνωσία και εμπειρία που σε αυτά η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου έχει δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία.

Πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα η μεγάλη συμβολή τόσο των εργαζομένων του Δήμου στο Στάδιο προκειμένου να είναι η εγκατάσταση σε αυτό επίπεδο και να εγγυάται την άριστη και ασφαλή διοργάνωση τέτοιων μεγάλων αθλητικών γεγονότων (συμπεριλαμβανομένου των υπογείων χώρων, του βοηθητικού, αλλά και του ανοικτού γηπέδου στου Λαδόπουλου και του κλειστού προπονητηρίου).

Και βέβαια, το μοναδικό οδικό δίκτυο από και προς την Πάτρα (Γέφυρα, Ιόνια οδός, Ολυμπία Οδός) που την κάνει ευκολοπρόσβασιμη.

Όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο σημείωσαν μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και στην ουσία υπαγόρευσαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας να αναθέσει εκ νέου τους αγώνες στην Πάτρα! Συμπεριλαμβανομένων και  των ελληνων πρωταθλητών που ήθελαν Πάτρα!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΠ

Η αγαπημένη σε όλους μας συμπρωτεύουσα "Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ δεν έχει ανάγκη από μυθεύματα για να διεκδικήσει τη διεξαγωγή ενός Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α/Γ. Έχει τόσα πολλά όμορφα πράγματα να προβάλλει που δε χρειάζεται ασύστολα ψευδή δημοσιεύματα και κακοήθειες διαφόρων "δημοσιογράφων" υποτίθεται υποστηρικτών.

Η πόλη της Πάτρας και τις ξενοδοχειακές υποδομές διαθέτει (άλλωστε είναι γνωστό ότι φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες στο Καρναβάλι) και ένα καταπληκτικό Στάδιο έχει το οποίο βρίσκεται μάλιστα σε άριστη κατάσταση. Ο Δήμος Πατρέων (Αντιδημαρχεία Παιδείας και Αθλητισμού) και η Διοικούσα Επιτροπή του Σταδίου με τον Πρόεδρό της κ. Βασίλειο Ζώτο διατηρούν τις αθλητικές υποδομές σε ετοιμότητα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει ακόμα και διεθνείς διοργανώσεις όλα τα χρόνια.
Τέλος η Πάτρα και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ με την τεχνογνωσία της (Τεχνικούς Συμβούλους - Κριτές - Υλικό - εθελοντές) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων υποστήριξε και υλοποίησε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ σε δύσκολες εποχές ανταποκρινόμενη πλήρως στις οποιεσδήποτε απαιτήσεις.
Μάλιστα, κύριοι, δικοί σας δημοσιογράφοι, τίμιοι και γνώστες έχουν αναφερθεί παλαιότερα με κολακευτικά λόγια για τις πλήρεις και χωρίς προηγούμενο επιτυχημένες διοργανώσεις της Πάτρας. Πλήθος αθλητών, προπονητών και συνοδών - φιλάθλων στο σύνολό τους όλα τα χρόνια των διοργανώσεων έχουν αναφερθεί για την άριστη φιλοξενία και την αρτιότητα των υποδομών της πόλης και του Σταδίου.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ που ο ΣΕΓΑΣ αναθέτει όλα αυτά τα χρόνια τα Πρωταθλήματα αυτά στην πόλη μας.
Δε λέμε εμείς όχι στο γεγονός ότι πρέπει να διοργανώνονται πρωταθλήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά μην ποδοπατάτε αδίστακτα την επιτυχημένη σε διοργανώσεις πόλη και τους εθελοντές λάτρεις του κλασικού αθλητισμού για να υποστηρίξετε άλλους.
Κύριοι, η Θεσσαλονίκη δε σας έχει ανάγκη. Μπορεί να προβληθεί και μόνη της χωρίς κατηγόριες.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech