Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων ΠΣΑΤ 2021 (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Δεκέμβριος 2, 2021 - 2:43μμ
Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2021

Στη μνήμη του Μίμη Παπαναγιώτου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση απονομής των 24ων Δημοσιογραφικών Βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει στο σύνολο της οικογένειας των αθλητικών συντακτών. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος και μέλος του ΠΣΑΤ Έλενα Μπουζαλά.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης, o πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος απένειμε το χρυσό σήμα του Συνδέσμου στον δημοσιογράφο Νίκο Γερακάρη, για τη λαμπρή καριέρα του στο αθλητικό και πολιτικό ρεπορτάζ. Επίσης, η ρεπόρτερ του Open Ευλαμπία Ρέβη τιμήθηκε για την άρτια και κυρίως για την ανθρώπινη δημοσιογραφική κάλυψη του ρεπορτάζ των πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια και για τον ίδιο λόγο απονεμήθηκαν έπαινοι στους συναδέλφους και μέλη του ΠΣΑΤ Βαγγέλη Μητρούσια και Κώστα Ασημακόπουλο, που αν και αθλητικοί συντάκτες, βρέθηκαν στο μέτωπο των πυρκαγιών, καλύπτοντας με επάρκεια και μέτρο τα γεγονότα. Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε επίσης στον δημοσιογράφο και παλαιό αθλητή μεγάλων αποστάσεων Τάσο Κοντογιαννίδη για το μεγάλο κοινωνικό του έργο και στον Τάκη Πουρναράκη για τη συμβολή του στην επιστροφή του ιστορικού Ράλι της Ακρόπολις.


Με αφορμή τη νέα χορηγική συνεργασία ανάμεσα στη winmasters και τον ΠΣΑΤ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Θωμά Τζόκα για τη στήριξη που παρέχει στις πρωτοβουλίες και το έργο του ΠΣΑΤ σε μια δύσκολη εποχή. Ο κ. Τζόκας με τη σειρά του τόνισε: «Αναγνωρίζουμε τη συμβολή του ΠΣΑΤ στην ανάπτυξη του αθλητισμού, καθώς και το πλούσιο κοινωνικό του έργο. Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες του, οι οποίες ενισχύουν τον ελληνικό αθλητισμό, προάγουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και συνδράμουν στην επιμόρφωση νέων ανθρώπων με ημερίδες σε όλη την επικράτεια».


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί στην εκδήλωση, απέστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «ο χώρος της δημοσιογραφίας βάλλεται διαρκώς από τα fake news, που εξαπλώνονται στον βωμό της προβολής. Για αυτό είναι και διπλά αξιέπαινο το έργο των δημοσιογράφων εκείνων, που μέσα σ΄αυτό το περιβάλλον, δουλεύουν με γνώμονα την ποιότητα, την εγκυρότητα, την επαγγελματική ακεραιότητα». Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και Μανώλης Κολυμπάδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, ο εθνικός μας προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, ο πρόεδρος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Αιμίλιος Περδικάρης, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Τρομπέτας, η α΄αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη, ο πρόεδρος επί Τιμή του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης, ο τ. πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο α΄αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) Γιάννης Δάρας, ο αντιπρόεδρος επί τιμή του Συνδέσμου Κώστας Μυλωνάς, ο σύμβουλος διοίκησης της winmasters, Χρήστος Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του ταμείου επικουρικής ασφάλισης της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΤΕΑΣ ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), Σωτήρης Κέλλας.


Στη φετινή εκδήλωση βραβεύτηκαν οι εξής:


Έπαθλο ΕΣΗΕΑ «Λία Αργυριάδη»: Κωνσταντίνος ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Εφημερίδα «Πελοπόννησος», Ειδικά ιστορικά ένθετα (1821-2021).


Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος»: Βασίλης ΜΑΣΤΟΡΑΣ: Εφημερίδα "Metrosport", για τη συνέντευξη – έρευνα με τίτλο «Οξυγόνο τους ο Πιερικός».


Έπαθλο «Χάρης Λυμπερόπουλος»: Γιάννης ΖΩΙΤΟΣ: Ιστοσελίδα "Sport24.gr", για το θέμα με τίτλο «Οι 7 ζωές του Βασίλη Σπανούλη».


Ειδικό Έπαθλο «Μίμης Παπαναγιώτου»: Δημήτρης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – Γιάννης ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ιστοσελίδα "Gazzetta.gr", για την αποστολή στο Βελιγράδι και τις συνεντεύξεις με τους θρύλους του σερβικού μπάσκετ.


Έπαθλο «Γιώργος Παντούρης»: Σταύρος ΚΟΥΚΑΚΗΣ: Ιστοσελίδα "arkadikanea.gr", για το θέμα με τίτλο «Πως μετά από 24 χρόνια έφτασε το δαχτυλίδι του WNBA στην Αταλάντη Τασουλή».


Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Πάνος Γεραμάνης»: Χρήστος ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ιστοσελίδα "BNSPORTS", για το θέμα με τον Πανένκα με τίτλο «Γιατί το έκανες; Γιατί ήμουν βέβαιος».


Έπαθλο «Νίκος Αντωνιάδης»: Κατερίνα ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Τηλεοπτικός σταθμός «ΕΡΤ», για το ντοκιμαντέρ «ΑΓΩΝΕΣ».


Ειδικό Έπαθλο «Ανδρέας Μπόμης»: Γιώργος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ – Γιώργος ΛΙΩΡΗΣ: Τηλεοπτικός σταθμός «ΑΝΤ1», για τη μετάδοση του αγώνα Δανία – Φινλανδία (EURO 2020) και τη διαχείριση του περιστατικού με τον Κρίστιαν Έρισκεν που συγκλόνισε όλον τον κόσμο.


Έπαθλο «Νικήτας Γαβαλάς»: Μανώλης ΣΦΑΚΑΚΗΣ: Τηλεοπτικός σταθμός "OPEN", στην Εκπομπή "OPEN SPORT", για το Αφιέρωμα για τη ζωή του Μαραντόνα.


Έπαθλο «Δημήτρης Λιμπερόπουλος»: Γιάννης Μάριος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Tηλεοπτικός σταθμός "Cosmote TV", για το εξειδικευμένο κανάλι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Ράλι Ακρόπολις.


Έπαθλο «Άκης Τσόπελας»: Παντελής ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ – Χάρης ΣΤΑΥΡΟΥ, ιστοσελίδα "Sport24.gr" για την εκπομπή: «Η Game Night για τον νέο Βασιλιά του NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο».


Έπαθλο «Τάσος Παπαχρήστου»: Παύλος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – Άρις ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ – Δημήτρης ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ: Ραδιοφωνικός σταθμός "Real FM" για τις ραδιοφωνικές εκπομπές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.


Έπαθλο «Κώστας Μότσης»: Πέτρος ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Ραδιοφωνικός σταθμός «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», για το ντοκιμαντέρ για τον Μαραντόνα.


Έπαθλο «Χρήστος Χαραλαμπόπουλος»: Δημήτρης MΠΙΡΝΤΑΧΑΣ: "ΙΝΤΙΜΕ Photo Agency", για το φωτογραφικό στιγμιότυπο από την προετοιμασία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού.


Έπαθλο Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων: Παναγιώτα ΧΑΛΚΙΑ, «Όμιλος ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ», για τη δημοσιογραφική κάλυψη των μη προβεβλημένων σπορ.


Για τη συγγραφή των βιβλίων τους, βραβεύτηκαν οι εξής συνάδελφοι μέλη τουΣυνδέσμου.


Γιάννης Δάρας: «The World Cup of Arabia»


Ζήσης Καραβάς: «Τα Αιρετικά» «Μέγας Αλέξανδρος Πέρα και πίσω από τον Θρύλο» και «Μέγας Αλέξανδρος Αναζητώντας τον (χαμένο) τάφο του Μακεδόνα στρατηλάτη»


Σταύρος Κουκάκης: Το ταξίδι των αναμνήσεων»


Βαγγέλης Κουκούλογλου: «Η ζωή μιας ζωής»


Γιώργος Λιβέρης – Διονύσης Λιβέρης: «Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό των Ολυμπιακών Αγώνων»


Γιάννης Μαμουζέλος : «Η ολυμπιακή βίβλος του ελληνικού στίβου»

Μάκης Παπαζήσης: «Το έπος του Γουέμπλεϋ»


Λευθέρης Πλακίδας: «Τρέχοντας το 2022 με το Athletics Magazine»


Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Το κορίτσι της στάχτης»


Χρήστος Σωτηρακόπουλος: «Ταξίδι στ'αστέρια»


Τέλος, έπαινοι απονεμήθηκαν στα παιδιά των συναδέλφων μελών μας για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Ασπασία Βοτζάκη: Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.


Γιώργος Γεωργακόπουλος: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σχολή Οικονομικών Επιστημών. Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.


Πηνελόπη Ελευθερίου: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών.


Μάριος Γιώργος Ζαμπάρας: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.


Φωτεινή Κουμάντου: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Φιλολογίας.


Αθανάσιος Ιωάννης Μεγγλίδης: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Ψυχολογίας


Ειρήνη Σεβαστιάδη: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας. Τμήμα Εργοθεραπείας.


Κυριακή Σεβαστιάδη: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.


Κωνσταντίνος Τραπεζανίδης: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.


Ασημίνα Τσούρτη: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Μαιευτικής.


Αθανάσιος (Θάνος) Φερώνας: Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.


Γιώργος Χαλβατσιώτης: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Ψυχολογίας.


Η εκδήλωση προβλήθηκε σε live streaming από το κανάλι του Συνδέσμου στο "YouTube" και από τoν επίσημο λογαριασμό του ΠΣΑΤ στο "Facebook".


Ο ΠΣΑΤ θέλει να ευχαριστήσει για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης – Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την χορηγό επικοινωνίας του Συνδέσμου, εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων netway, την COSMOTE TV για τη δημιουργία των βίντεο, τη συνάδελφο Έλενα Μπουζαλά για την εξαιρετική παρουσίαση και ασφαλώς τον Μεγάλο Χορηγό του, winmasters για την έναρξη μιας ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Υποστήριξη: SilkTech