Η Ολυμπιάδα 13η στην αξιολόγηση 256 σωματείων στίβου της χώρας

Τετάρτη, Δεκέμβριος 1, 2021 - 3:05μμ
Αξιολόγηση 256 σωματείων στίβου

Η ανεπίσημη αξιολόγηση - κατάταξη των σωματείων στίβου του 2021 εστάλη από τον ΣΕΓΑΣ στα σωματεία και στις ΕΑΣ όλης της χώρας.

Ο προσωρινός πίνακας διαμορφώθηκε από την παρουσία των σωματείων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2021, από τη βαθμολογία που έλαβαν με βάση την παρουσία των αθλητών και αθλητριών σε διοργανώσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, ενώ υπήρξε κατανομή των βαθμών μεταξύ των σωματείων, λόγω μετεγγραφών των αθλητών και αθλητριών τους την τελευταία τριετία.

Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος επέστρεψε στην πρώτη θέση της αξιόλογης από το 2018, ενώ στη δεύτερη θέση σκαρφάλωσε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας. Δύο θέσεις υψηλότερα από την κατάταξη του 2019 βρέθηκε ο ΣΑΚΑ, που φέτος είναι στην τρίτη θέση, ενώ στην τέταρτη ακολουθεί ο ΑΓΣ Ιωαννίνων. Μεγάλη άνοδος για τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας, που από την 28η θέση του 2019 έφτασε στην 5η του 2021.

Στην έκτη θέση έπεσε ο ΓΣ Κηφισιάς, από την πρώτη του 2019, ενώ στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην έβδομη θέση, ανέβηκε ο ΑΣ Κένταυρος. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται διαδοχικά με τους ΓΣ Γλυφάδας, τον ΓΣ Σέρρες 93 και τον ΟΦΗ.

Στην 13η θέση είναι η Ολυμπιάδα, κορυφαίο σωματείο της Αχαΐας για μια ακόμα χρονιά. Πολύ μεγάλη άνοδο και για τον Πέλοπα, στην 18η θεση. Ακολούθησαν: Αθηνόδωρος, Κούρος, Παναχαϊκή, Έσπερος, Αρίων, Φιλαθλητική, Νίκη, Αίολος, Άτλας, Άκρος.

Ανώμαλος: Ο Πέλοπας Πατρών με 859 βαθμούς αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη με το ΣΑΚΑ από κοντά με 835.

Η τελική αξιολόγηση - κατάταξη των σωματείων θα κατατεθεί προς έγκριση στην αρμόδια επιτροπή, μετά την 3η Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech