Ντινάμο - Μπάγερν 1-2: Πρωτιά με ρεκόρ του Λεβαντόβσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Νοέμβριος 24, 2021 - 12:04πμ
Ντινάμο - Μπάγερν

Η Μπάγερν επικράτησε και της Ντινάμο με 2-1 στο χιονισμένο Κίεβο και στην 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League και "κλείδωσε" και την πρωτιά, αφήνοντας τους Ουκρανούς στην τελευταία θέση.

Οι Βαυαροί παρατάχθηκαν με μόλις 17 παίκτες στον αγώνα, αφού πέραν των γνωστών προβλημάτων είχαν και πέντε ανεμβολίαστους παίκτες σε καραντίνα, πρόβλημα που αναμένεται να λυθεί σύντομα με το διαφαινόμενο εμβολιασμό τους.
Παρ' όλα αυτά, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι βρέθηκε κανονικά στην κορυφή της επίθεσης και με ανάποδο "ψαλίδι" στο 14' έφτασε τα εννέα σερί παιχνίδια με γκολ στη διοργάνωση, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος παίκτης.
Η Μπάγερν είχε την απόλυτη υπεροχή και μόνο ένα "τσαφ" του Μάνουελ Νόιερ παραλίγο να της στοιχήσει, όμως το δοκάρι έσωσε τον Γερμανό τερματοφύλακα. Στην αντίπερα όχθη, οι Βαυαροί έχασαν ευκαιρίες και με τον Κινγκσλέ Κομάν στο 42' βρήκαν ακόμα ένα τέρμα.
Το παιχνίδι (και ο όμιλος) είχε κριθεί, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατέβασαν στροφές. Οι Ουκρανοί ανέβασαν τις δικές τους όμως, άφησαν κατά μέρους τον υπέρμετρο σεβασμό και προσπάθησαν να βρουν γκολ. Δεν τα κατάφεραν όταν ο Νόιερ έκανε μία απίθανη διπλή επέμβαση, το βρήκαν όμως με τον Ντενίς Γκάρμας στο 70', σε μία από τις τελευταίες καλές στιγμές του αγώνα.


ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούστσαν, Κετζιόρα (76' Καραβάεφ), Ζαμπάρνι, Σιρότα, Μικολένκο, Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοφ, Μπουγιάλσκι, Ντε Πένα (46' Γκάρμας), Σκούριν (46' Βιτίνιο)


ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Νιανζού (85' Τίλμαν), Ερναντέζ (46' Σαρ), Ντέιβις, Τολισό, Γκορέτσκα, Κομάν (67' Ρόκα), Μίλερ, Σανέ (88' Ρίτσαρντς), Λεβαντόβσκι

Υποστήριξη: SilkTech