Ο πρωταθλητής Ελλάδας, Πλάτωνας Καλλιμάνης

Τρίτη, Νοέμβριος 23, 2021 - 5:43μμ

Με ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο συνέχισε την καριέρα του στα πυγμαχικά ρινγκ ο Πλάτωνας Καλλιμάνης.

Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα των εφήβων αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, για 2η συνεχόμενη φορά, τίτλους που θέλει να επαναλάβει και από τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα νέων ανδρών (U22).

Κάνει πυγμαχία 4 χρόνια, στην ΕΑΠ, παρακινηθείς από πολλούς φίλους του που επίσης έκαναν μποξ.

Ο Καλλιμάνης γεννήθηκε στην Ταϊλάνδη, σε ένα μικρό χωριό, από Ταϊλανδούς γονείς, έχοντας κι έναν αδελφό. Υιοθετήθηκε όμως από τον παππού του, Έλληνα, τον Γκολφίνο Καλλιμάνη με καταγωγή από την Πλατανόβρυση Αχαΐας. Το 2012 ήρθε στην Ελλάδα, με όνειρο των δικών του, να σπουδάσει. Ο ίδιος έχει ήδη λατρέψει την Πάτρα.

Είναι μαθητής της Β’ Λυκείου κι έχει ως στόχο τις σπουδές στο ΤΕΦΑΑ. Όσον αφορά την πυγμαχία; Να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο!

Ατού του πάνω στο ρινγκ είναι η ταχύτητά του και μειονέκτημά του, αναπόφευκτα, η αντοχή.

Θαυμάζει τον Φιλιππινέζο Μάνι Πακιάο, που παρά τις επιτυχίες του, είναι ιδιαίτερα ταπεινός και με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Ρωτήθηκε αν φοβάται πάνω στο ρινκ: «Όχι. Αν είσαι προπονημένος, δεν έχεις λόγο να φοβηθείς τίποτα. Ο απροπόνητος μπορεί να φοβάται και να νιώθει τύψεις, ο προπονημένος ποτέ».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον παππού του, και επί της ουσίας πατέρα του, για όλα όσα του πρόσφερε στη ζωή και τον προπονητή Γιάννη Χαζάπη, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα ήταν πυγμάχος.

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ

2021

Εφήβων

48

1

Καλλιμάνης Πλάτωνας

ΕΑΠ

2020

Εφήβων

49

1

Καλλιμάνης Πλάτωνας

ΕΑΠ

2019

Παίδων

48

2

Καλλιμάνης Πλάτωνας

ΕΑΠ

TAΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech