ΑΕΚ: Οταν «ξέρανε» τη Μίλαν με το «μαγικό» πόδι του Ζούλιο Σέζαρ

Κυριακή, Νοέμβριος 21, 2021 - 1:03μμ
ΑΕΚ

Η σημαντικότερη ευρωπαϊκή νίκη των τελευταίων ετών στην ιστορία της ΑΕΚ είχε τον δικό της ήρωα, τον παίκτη με το... βρώμικο πόδι. Τον Ζούλιο Σέζαρ.

Ηταν η 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, και η Ένωση ερχόταν από την πρώτη της νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και με σκορ 1-0 επί της γαλλικής Λιλ στο ΟΑΚΑ.
Μετά από τέσσερις αγωνιστικές είχε τέσσερις βαθμούς και με τη νίκη επί της Μίλαν έφτασε στους 7, γεγονός που της επέτρεπε να ελπίζει ότι με καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λιλ στην τελευταία αγωνιστική, θα μπορούσε να τερματίσει δεύτερη πίσω από τη Μίλαν και να περάσει στους «16». Για την ιστορία, η ΑΕΚ έφερε 2-2 με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες, την ώρα που η αδιάφορη Μίλαν έχανε με 0-2 στο Σαν Σίρο από τη Λιλ.

Τέτοια μέρα όμως πριν από 15 χρόνια η ΑΕΚ έγραψε ιστορία νικώντας τους «ροσονέρι» στο κατάμεστο, με 56.000 «κιτρινόμαυρους», ΟΑΚΑ, χάρη στην υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ, αφού πρώτα ο Νίκος Λυμπερόπουλος άκουσε «φύγε Λύμπε». Ο Βραζιλιάνος είχε καταφέρει να ξεγελάσει τον Ντίντα, ο οποίος πίστεψε πως το φάουλ θα εκτελεστεί πάνω απ’ το τείχος, αλλά η μπάλα βρέθηκε από την πλευρά του.

Το φάουλ του Σέζαρ υπέγραψε μια από τις πιο σημαντικές νίκες στην ιστορία της ομάδας που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους του Δικεφάλου. Φυσικά οι «ροσονέρι» είχαν ευκαιρίες και δοκάρι με τον Ιντζάγκι, ωστόσο σε καμία από αυτές δεν κατάφεραν να σκοράραν, καθώς έπεφταν πάνω στον Σορεντίνο ο οποίος είχε κατεβάσει ρολά.

Μετά από αυτή την ιστορική νίκη η ΑΕΚ πέρασε προσωρινά στη δεύτερη θέση του ομίλου αλλά η κατάσταση ανατράπηκε στο φινάλε, όταν το 2-2 στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ δεν αρκούσε για την πρόκριση, αφού η Λιλ νίκησε μέσα στο Σαν Σίρο κι άφησε την Ένωση στην τρίτη θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας,Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος (78' Μόρας), Ζήκος, Έμερσον, Μαντούκα, Τόζερ (66' Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (86' Χετεμάι) Λυμπερόπουλος.


ΜΙΛΑΝ: Ντίντα (78' Κάλατς), Μπρόκι, Μαλντίνι, Κοστακούρτα (46' Γιανκουλόφσκι) Σίμιτς, Ολιβέιρα (70' Μποριέλο) Ζέεντορφ, Πίρλο, Κακά, Μπονέρα, Ιντσάγκι.

Υποστήριξη: SilkTech