Φαν Χάαλ: «Λόγω της γυναίκας του δεν ήρθε ο Μίλερ στη Γιουνάιντεντ»

Σάββατο, Νοέμβριος 20, 2021 - 5:05μμ
Τόμας Μίλερ

«Το 2014 το ενδιαφέρον μας δεν βρήκε ανταπόκριση, αλλά το 2015 βρισκόμασταν αρκετά κοντά. Η συμφωνία θα είχε κλείσει αν η σύζυγος του Μίλερ ήταν λίγο πιο ανοικτή σε μία μετακόμιση στο εξωτερικό. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Μίλερ στον βοηθό μου, Μάρσελ Μπουτ, ο οποίος είχε αναλάβει όλες τις συζητήσεις».


Αυτά τα όσα δήλωσε στην γερμανική «Bild» ο Λουίς Φαν Χάαλ, αναφορικά με τις προσπάθειές του να φέρει στη Μάντσεστερ Γιουνάινεντ τον Τόμας Μίλερ.
Οι εικόνες του 70χρονου προπονητή να δίνει οδηγίες στο παιχνίδι της Ολλανδίας κόντρα στη Νορβηγία, καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο στις σουίτες του γηπέδου, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Το πάθος του Ολλανδού για το ποδόσφαιρο δεν αμφισβητείται, όπως δεν αμφισβητείται και το «δέσιμο» που αναπτύσσει με ορισμένους ποδοσφαιριστές του.
Ένας από αυτούς ήταν και ο Τόμας Μίλερ, με τον οποίο συνυπήρξαν την διετία 2009-2011 στη Μπάγερν Μονάχου. O νεαρός τότε Μίλερ είχε ήδη αρχίσει να εντυπωσιάζει την ποδοσφαιρική Ευρώπη, αγωνιζόμενος και τις δύο χρονιές του Φαν Χάαλ σε όλα τα παιχνίδια της Bundesliga! Η ποδοσφαιρική αδυναμία του Φαν Χάαλ στον Μίλερ ήταν εμφανής, όπως συχνά συμβαίνει όταν ένας ανερχόμενος αστέρας κερδίζει την εμπιστοσύνη του έμπειρου προπονητή του.

Μετά το Μουντιάλ του 2014, ο Φαν Χάαλ άφησε την Εθνική Ολλανδίας για χάρη της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Από τις πρώτες του προτεραιότητες ήταν να επιχειρήσει να αποκτήσει τον Μίλερ από τη Μπάγερν, με όλες τις προσπάθειές του πάντως να βρίσκουν «τοίχο» μετά από διαδοχικές αρνήσεις των Βαυαρών να εισέλθουν σε διαπραγματεύσεις για τον διεθνή επιθετικό τους.

Τα πράγματα ήταν όμως διαφορετικά το επόμενο καλοκαίρι, όταν η Γιουνάιτεντ εξέφρασε ξανά το ενδιαφέρον της για τον τότε 26χρονο Μίλερ. Αυτή τη φορά οι αντιστάσεις της Μπάγερν κάμφθηκαν, κάτι για το οποίο χρειάστηκαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ. Η Γιουνάιντεντ ξεκίνησε τις συζητήσεις με τον Μίλερ, ευελπιστώντας ότι τα 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που προέβλεπέ η πρότασή της, θα τον δελέαζαν. Και ενώ κάτι τέτοιο φαινόταν πράγματι ότι θα συνέβαινε, ο Βαυαρός ενημέρωσε τον Φαν Χάαλ και τους συνεργάτες του ότι αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις, καθώς η σύζυγός του δεν ήθελε ούτε να ακούσει για μια μετακίνηση στο εξωτερικό.

Έκτοτε, ο Τόμας Μίλερ ανανέωσε άλλες δύο φορές το συμβόλαιό του με τη Μπάγερν, με την τελευταία συμφωνία να τον κρατάει στο Μόναχο μέχρι το 2023. Ο Γερμανός έχει πετύχει με τη φανέλα των Βαυαρών 220 γκολ σε 599 εμφανίσεις, κερδίζοντας μεταξύ άλλων το UEFA Champions League δύο φορές (2013,2020), καθώς και 10 πρωταθλήματα Γερμανίας.

Υποστήριξη: SilkTech