Προμηθέας: Νικηφόρο πέρασμα από τον «ΠΛΑΤΩΝΑ»

Σάββατο, Νοέμβριος 13, 2021 - 6:05μμ
Προμηθέας

Παίζοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού απολαυστικό μπάσκετ, ο Προμηθέας πέρασε θριαμβευτικά από τη Νίκαια, επικρατώντας του Ιωνικού HNC Revolution με 65-88 , στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι Πατρινοί μπήκαν εξ αρχής με στόχο να κυριαρχήσουν και να επιβάλλουν το ρυθμό τους και από τα μισά της πρώτης περιόδου και μετά δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα, μεγαλώνοντας όλο και περισσότερο τη διαφορά. Παράλληλα, οι «Αχαιοί» είχαν πλουραλισμό και έβγαλαν διαφορετικούς πρωταγωνιστές, με τους Αγραβάνη, Γκραντ, Ρέι και Ρογκαβόπουλο να πραγματοποιούν πολύ καλό ματς. Αυτή ήταν η 5η νίκη του Προμηθέα σε 7 αγώνες στο πρωτάθλημα, με τον Ιωνικό να μένει στις 2. Επόμενη υποχρέωση για τους Πατρινούς την Τετάρτη στην έδρα της Ουλμ για το Eurocup, ενώ επόμενη υποχρέωση για τη Stoiximan Basket League είναι το επόμενο Σάββατο στην Πάτρα κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου.

Η εικόνα του παιχνιδιού
 
Η αναμέτρηση στο κλειστό του «Πλάτωνα» ξεκίνησε με τον Ηλία Ζούρο να παρατάσσει τους Γκάντι, Ρέι, Ρογκαβόπουλο, Μάιλς και Γκραντ στην αρχική πεντάδα. Tα πρώτα λεπτά αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ. Οι «Προμηθείς» είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, παίρνοντας σκορ από όλους τους παίκτες, την ώρα που οι Νικαιώτες είχαν ως σημείο αναφοράς τον Τζερμάν που έδινε πολλές λύσεις (9-11 στο 5'). Με καλάθι του Γκραντ μετά από ιδανικό pick and roll με τον Γκάντι και εν συνεχεία με όμορφο fade away του Ρογκαβόπουλου, οι Πατρινοί πήραν για πρώτη φορά διαφορά μεγαλύτερη του ενός καλαθιού (11-15 στο 7'). Λίγο αργότερα μάλιστα, με ένα...τρελό έμμεσο τετράποντο του Κέντρικ Ρέι οι «Αχαιοί» αποσπάστηκαν για πρώτη φορά με +6 (13-19). Το καλό μομέντουμ της ομάδας του Ζούρου συνεχίστηκε και με δύο διαδοχικά καλάθια του Ντάριο Χαντ η διαφορά έφτασε στο +8 (15-23 στο 8'). Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι «πορτοκαλί» έσφιξαν κι άλλο την άμυνά τους και με ένα καλάθι του Αγραβάνη και 2/2 βολές του Γιαννόπουλου σχεδόν με την εκπνοή, διαμόρφωσαν το 15-27 όπου ήταν σκορ δεκαλέπτου, φτάνοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της. 
 

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή και με ένα σερί 10-2 πλησίασαν αρκετά τον Προμηθέα, με το τρίποντο του Αθηναίου να στέλνει τον Ιωνικό στο -4 (25-29 στο 13'). Οι Πατρινοί ωστόσο έμειναν ψύχραιμοι και αναχαίτισαν το κύμα αντεπίθεσης του Ιωνικού και με ένα δικό τους επιμέρους 12-0 με Γιαννόπουλο, Γκραντ και Ρέι να ηγούνται στο σκοράρισμα και την άμυνα να λειτουργεί υποδειγματικά, έφτασαν για πρώτη φορά στο +16 (25-41 στο 16'). O Iωνικός με διαδοχικές βολές μείωσε προσωρινά (29-41), ωστόσο η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν καίρια και με πρωταγωνιστή τον Ρογκαβόπουλο κράτησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 18 πόντους (31-49).

Στο δεύτερο μέρος, ο Προμηθέας μπήκε δυνατά και με τρίποντο του Ρέι έφτασε τη διαφορά στο +21 (31-52 στο 21') και προσπάθησε να σταθεροποιήσει τη διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων, ωστόσο οι Νικαιώτες βρίσκοντας λύσεις έξω από τα 6,75μ. με τους Κολοβέρο και Μουσταφά και έχοντας τον σταθερά αποδοτικό Τζερμάν να δίνει λύσεις, έκαναν ένα ξέσπασμα και μείωσαν στους 12 (42-54 στο 22'). Μετά το τάιμ άουτ του Ηλία Ζούρου οι «Προμηθείς» έτρεξαν και πάλι ένα επιμέρους 4-0 με τον Ρέι να σκοράρει ένα jump shoot από μέση απόσταση και τον Αγραβάνη να τελειώνει εύκολα τη φάση από κοντά (44-58 στο 24'). Με τον Αγραβάνη να κάνει «θραύση» στον τομέα των ριμπάουντ και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν πόντους μέσα από το «ζωγραφιστό» η διαφορά έφτασε και πάλι στο +18 (44-62). Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, ο Τζερμάν προσπάθησε να ξαναβάλει την ομάδα για τα καλά στο παιχνίδι και με 6 συνεχόμενους πόντους μετέτρεψε το -20 σε -14 (53-67 στο 28'), με τον Προμηθέα να βρίσκει λύσεις στα πρόσωπα των Μάιλς και Γιαννόπουλου από την περιφέρεια και να επαναφέρει άμεσα τη διαφορά στους 20 (53-73). Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, οι Αχαιοί κατάφεραν, όχι μόνο να κρατήσουν τη διαφορά, αλλά και να την αυξήσουν και με 4/4 βολές από Γιαννόπουλο και Ρέι έκαναν το σκορ 53-77, όπου ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο, με τη διαφορά να βρίσκεται σε πολύ μεγάλα επίπεδα, ο Ηλίας Ζούρος είχε την ευκαιρία να ρίξει στη μάχη παίκτες όπως ο Σβαρτζ και ο Μπαζίνας που δεν είχαν πάρει νωρίτερα τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τις τιμές της διαφοράς να μένουν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους, τον Ηλία Ζούρο να δοκιμάζει νέα σχήματα εν όψει Ουλμ και τον Τζερμάν να παλεύει μόνος του από πλευράς Ιωνικού, πραγματοποιώντας φανταστική εμφάνιση. Το τελικό 65-88 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-27, 31-49, 53-77, 65-88

Μετά την λήξη του αγώνα, ο προπονητής του Προμηθέα Ηλίας Ζούρος δήλωσε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στους συνεργάτες που όλη την εβδομάδα έκαναν εξαιρετική δουλειά για να προετοιμάσουν την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σήμερα κάναμε ακόμα ένα μικρό βηματακι, χρειαζόμαστε να βελτιώσουμε πράγματα στην άμυνα, ενώ επιθετικά σιγά σιγά θα βρούμε τους αυτοματισμούς μας. Συγχαρητήρια και στον Ιωνικό, τους εύχομαι καλή συνέχεια...".

Υποστήριξη: SilkTech