Ο Εμπαπέ σημείωσε προσωπικό ρεκόρ με την Γαλλία με γκολάρα

Τετάρτη, Νοέμβριος 17, 2021 - 8:33πμ
Κιλιάν Εμπαπέ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στη νίκη της Γαλλίας επί της Φινλανδίας με γκολ που προήλθε από φοβερή σόλο ενέργεια, με τον σούπερ σταρ της Παρί να σκοράρει σε τέσσερα σερί ματς των μπλε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η εθνική Γαλλίας ήταν θεωρητικά αδιάφορη απέναντι στην Φινλανδία έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το προηγούμενο παιχνίδι της στα προκριματικά, όμως δεν χαρίστηκε στην αντίπαλό της και έφτασε σε ένα άνετο 2-0.

Στο 66ο λεπτό οι παίκτες του Ντεσάμπ κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και αυτή αναπαύτηκε στα αντίπαλα δίχτυα μετά από εξαιρετικό πλασέ του Μπενζεμά, ενώ δέκα λεπτά αργότερα πήρε τη σκυτάλη ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο 22χρονος σούπερ σταρ της Παρί πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από τη σέντρα του γηπέδου και δίπλα στη γραμμή του πλαγίου άουτ και την πέταξε μπροστά, για να αναπτύξει τρομερή ταχύτητα και να μπει στη μεγάλη περιοχή με μεγάλο διασκελισμό, γράφοντας το 2-0 με αριστουργηματικό πλασέ με το δεξί.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως με αυτό το γκολ συμπλήρωσε τέσσερα διαδοχικά ματς που βρήκε δίχτυα με τη φανέλα των μπλε (πριν την Φινλανδία είχε σκοράρει και στα ματς με Καζακστάν, Ισπανία και Βέλγιο), κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στη διεθνή καριέρα του.

Συνολικά, ο Εμπαπέ μετράει πλέον 300 παιχνίδια στην επαγγελματική καριέρα του πριν καν συμπληρώσει 23 χρόνια ζωής και έχει να επιδείξει 189 γκολ και 96 ασίστ.

Υποστήριξη: SilkTech