«Βόμβες» Κασιμίρο για Προμηθέα: «Η απόλυσή μου δεν ήταν για αγωνιστικούς λόγους»

Σάββατο, Νοέμβριος 13, 2021 - 7:05μμ
Λουίς Κασιμίρο

Συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε σε Μέσο της πατρίδας του, ο Λουίς Κασιμίρο, μετά την απομάκρυνσή του, από την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα, μόλις λίγους μήνες μετά την άφιξή του.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για την σύντομη παρουσία του στους Πατρινούς και μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν αποχώρησε για αγωνιστικούς λόγους, ρίχνοντας «βόμβες» στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και δημιουργώντας την ανάγκη για ξεκάθαρες απαντήσεις που θα πρέπει να έρθουν από την ηγεσία του αχαϊκού συλλόγου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Λουίς Κασιμίρο ανέφερε στην Mundo Deportivo: «Μου προκάλεσε έκπληξη (σ.σ. που απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία) γιατί παίξαμε στον τελικό του Σούπερ Καπ και ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Στο Eurocup χάσαμε από Βαλένθια και Γκραν Κανάρια αλλά ήμασταν ανταγωνιστικοί και δεν ήμασταν καλοί στην Γαλλία. Οι λόγοι δεν είναι αθλητικοί, υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία έχουμε διαφορετικά κριτήρια με το κλαμπ και δεν είμαι ένας προπονητής που επηρεάζεται. Είναι η πρώτη φορά που απολύομαι από ομάδα σε καλή κατάσταση».

Επιπρόσθετα, σημείωσε: «Δεν μπλέχτηκαν ποτέ στην δουλειά μου, αλλά τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιδιωτική σφαίρα της σχέσης μου με το κλαμπ. Δεν θέλω να κοιτάω πίσω, δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ήταν σαν μία παθιασμένη αγάπη: Στην αρχή έκαναν τα πάντα για να με πείσουν, αλλά τώρα δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Για το μπάτζετ και τους στόχους, ανέφερε: «Δεν μου έδωσαν ξεκάθαρη κατεύθυνση. Μου είπαν απλά "θέλουμε να βελτιωθούμε". Ήξερα ότι ήθελαν να "κυνηγήσουν" το Eurocup. Όσο για το μπάτζετ; Μιλάμε για 1.200.000 ευρώ, που είναι περίπου στον μέσο όρο στην Ελλάδα. Το κλαμπ δεν έχει πολλά χρήματα, αλλά κάνει σωστά την δουλειά και έχει δώσει έμφαση στις ακαδημίες».

Υποστήριξη: SilkTech