Αλλαγές στην ανάθεση των πανελληνίων πρωταθλημάτων στίβου

Τετάρτη, Νοέμβριος 10, 2021 - 8:05μμ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση της Επιτροπής αγώνων σχετικά με τον τρόπο ανάληψης Πανελληνίων αγώνων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Λιούμπας παρουσίασε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το σκεπτικό της διαδικασίας ανάθεσης αγώνων σε πόλεις, που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να αναλάβουν την ανάληψη Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Ένα σκεπτικό που βασίζεται στην ετοιμότητα και την ικανότητα μιας πόλης να αναλάβει τη διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα σε σχέση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία, που διαθέτει.

Υποχρέωση της ομοσπονδίας είναι η αποστολή επιστολής, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις ικανές να φιλοξενήσουν ένα από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ομοσπονδία.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προβούν στις παρακάνω ενέργειες:


* Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, από Περιφέρειες και Δήμους για την ανάληψη συγκεκριμένου Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
* Αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος μέχρι 15 Δεκεμβρίου.
* Αποστολή κλιμακίου της Ομοσπονδίας, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, αποτελούμενο από τεχνικούς της Επιτροπής Αγώνων καθώς και τον υπεύθυνο της Επιτροπής.
Ανάπτυξης της περιοχής, να επισκέπτεται τα συγκεκριμένα στάδια και να υποβάλλει αναλυτική αναφορά προς το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για την καταλληλόλητα
των εγκαταστάσεων, καθώς και του αθλητικού εξοπλισμού και να καταγράφει τις τυχόν εργασίες που θα πρέπει να γίνουν ή την προμήθεια ή την μεταφορά από
άλλο/α στάδιο/α του αθλ. εξοπλισμού, προκειμένου το στάδιο αυτό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες διεξαγωγής του συγκεκριμένου Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
* Απόφαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, μέχρι 15 Ιανουαρίου, για τις πόλεις διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Πρόταση της Επιτροπής είναι το ενδιαφέρον των πόλεων να είναι ακόμη και διετές, προκειμένου οι περιφέρειες και οι Δήμοι να επενδύουν οικονομικά στην αθλητική εγκατάσταση και να το εξοπλίζουν με το ανάλογο αθλητικό υλικό.

Παράλληλα, στην διάρκεια του συμβουλίου έγινε πρόταση επικαιροποίησης των κριτηρίων που ισχύουν για την έγκριση Διεθνών Διοργανώσεων και αφορούν τη σειρά αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου με την επωνυμία “World Athletics Continental Tour/Europe, καθώς και την αντίστοιχη προσαρμογή που θα πρέπει να γίνει και αφορά τις Διεθνείς Διοργανώσεις που διεξάγονται με την έγκριση της Ομοσπονδίας (International Meetings with National Permit). Το ενδιαφέρον της αναβάθμισης των διεθνών διοργανώσεων, που γίνονται στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Η αναβάθμιση των διοργανώσεων είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη, αφού θα δώσει επιπλέον αγωνιστικές ευκαιρίες στους αθλητές και στις αθλητριές μας, που πλέον κυνηγούν μέσα από το ράνκινγκ τη συμμετοχή τους στους κορυφαίους αγώνες του πλανήτη.

Υποστήριξη: SilkTech