Η Πάτρα σε αγώνες In line Speed Skating στο Ρέθυμνο

Τρίτη, Νοέμβριος 9, 2021 - 8:04μμ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή του τμήματος In line Speed Skating της Ακαδημίας των Σπορ σε event του αθλήματος και συγκεκριμένα στην επέτειο των 81ων Αρκάδιων αγώνων, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στην Μαρίνα Ρεθύμνου στους αγώνες που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος του Ο.Κ.Α. Πρέβελη, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνης και το τμήμα αθλητισμού του δήμου Ρεθύμνης.

Νεαροί αθλητές-τιες  τεσσάρων σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα των πατινιών στην Ελλάδα, σε Ρέθυμνο, Πάτρα, Κάτω Αχαΐα  και Αθήνα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Το Σωματείο Ο.Κ.Α. Πρέβελη, ως επίσημος εκπρόσωπος του αθλήματος στην Ελλάδα, καταβάλλει κάθε χρόνο μεγάλη προσπάθεια,  ώστε να διαδίδει το άθλημα των πατινιών και μέσα από άρτιες διοργανώσεις, να δίνει την ευκαιρία σε αθλητές  σωματείων της χώρας, να διαγωνιστούν και να έρθουν σε επαφή με πραγματικές συνθήκες του αθλήματος.

Το μέλος του Δ.Σ.  και  υπεύθυνη του τμήματος στην Ακαδημία των Σπορ, η ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μαρία Αργυροπούλου δηλώνει σχετικά:

« ξεκινήσαμε το νέο αυτό άθλημα στον σύλλογό μας με στόχο την αναβάθμισή του και στην πόλη μας. Η συμμετοχή των αθλητριών μας στα Αρκάδια είχε στόχο την απόκτηση εμπειριών και γνωριμίας του αθλήματος του Skating σε πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες. Μπορεί η ‘’  ζωή ‘’ του τμήματος στον σύλλογό μας να κλείνει μόνον δύο μήνες, υπάρχει όμως μεγάλη θέληση και συμμετοχή  από πολλά παιδιά που καθημερινά προπονούνται στο Παμπελοποννησιακό στάδιο,  όπου  πραγματοποιούνται οι προπονήσεις τους σε ασφαλή - φυλασσόμενο χώρο, όπως ορίζουν οι κανόνες της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Συγχαίρουμε τις αθλήτριες μας για την συμμετοχή  και τις επιτυχίες τους,  την υπεύθυνη των προπονήσεων κ. Αργυρώ Λοτσάρη για την προσπάθειά της, καθώς και το μέλος μας κ. Ελένη Κονταξή που συνόδευσε στο Ρέθυμνο την αποστολή μας.

Τέλος θα θέλαμε και δια μέσου του τύπου  να ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία στους αγώνες  τους ιθύνοντες του Ο.Κ.Α. Πρέβελη, αλλά και να τους συγχαρούμε για την γενικότερη προσπάθεια που καταβάλουν για το άθλημα ».

Για την ιστορία η αθλήτριες της Ακαδημίας των Σπορ που συμμετείχαν ήταν οι:

Βασιλική Γεωργουδάκη (3η στα 500μ. sprint 2010-11), Άλκηστη Κωτσοπούλου (3η στα 500μ. sprint και 3η 2.500μ. long distance κατηγορίας 2006-07), Μαρία - Ειρήνη Αδαμοπούλου, Σωτηρία Καϊάφα, οι δίδυμες αδερφές Γεωργία και Βασιλιάννα Λοτσάρη, Δήμητρα Ράθωση και  Γεωργία Χαμίτι.

Υποστήριξη: SilkTech