Παν. Χρηστιάς και Αλεξ. Μορτζάκης θρηνούν τους πατέρες τους

Σάββατο, Νοέμβριος 6, 2021 - 4:43μμ
Παναγιώτης Χρηστιάς - Αλέξανδρος Μορτζακης

Θρήνος για δύο πατρινούς αθλητές, θρήνος σε δύο οικογένειες της Πάτρας, βαριά θλίψη στο βόλεϊ και στον στίβο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΙΑΣ
Ο βολεϊμπολίστας της ΕΑΠ, της Παναχαϊκής και της Ολυμπιάδας, Παναγιώτης Χρηστιάς, θρηνεί για την απώλεια του πατέρα του.
Εντελώς ξαφνικά «έφυγε» από τη ζωή στα 81 του χρόνια ο Βασίλης Χρηστιάς! Ένας σπουδαίος άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και τον αθλητισμό της Πάτρας. Είχε διατελέσει Νομαρχιακός Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής, επί της ουσίας δηλαδή προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής στο Νομό Αχαΐας. Εργάστηκε ως προπονητής στον Απόλλωνα και την Παναχαϊκή, ενώ με τη γυναικεία ομάδα της Ολυμπιάδας είχε πανηγυρίσει την άνοδο στη Β' Εθνική, μια τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της εποχής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΡΤΖΑΚΗΣ
Ο πρωταθλητής στίβου της Ολυμπιάδας, Αλάξανδρος Μορτζάκης θρηνεί την απώλεια του πατέρα του.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 χρονών ο Δημήτρης Μορτζάκης. Ο εκλιπών, που ήταν κάτοικος Θέας, κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα από τα τέλη του Σεπτεμβρίου, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του τον πρόδωσε η καρδιά του.
Ο Δημήτρης Μορτζάκης ήταν οδηγός νταλίκας και χωματουργός και λόγω των συνεχόμενων ταξιδιών, όπως είπαν οι οικείοι του στο thebest, δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΤΗΡΙΑ

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Βασίλη Χρηστιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Βασίλης Χρηστιάς υπηρέτησε με μεγάλη συνέπεια και πίστη τη δημόσια μέση εκπαίδευση, ως μάχιμος γυμναστής επί πολλά χρόνια και παράλληλα ως προπονητής Βόλεϊ άφησε πίσω του σημαντικό έργο στο αγαπημένο του άθλημα. Από τη θέση του Νομαρχιακού Επιθεωρητή Φυσικής Αγωγής καταξιώθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα για τις διοικητικές του ικανότητες και γιατί υπήρξε δίκαιος και υποστηρικτικός με τους νεώτερους συναδέλφους του, κερδίζοντας έτσι το σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη όλων. Το παράδειγμά του υπήρξε λαμπρός φάρος για τις νεώτερες γενιές των γυμναστών και των προπονητών.
Εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια μου στη σύζυγό και τα τρία παιδιά του».

«Σήμερα το βόλεϊ της Πελοποννήσου και ειδικότερα της Πάτρας, αποχαιρετά τον δάσκαλο και προπονητή του Βόλεϊ, ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΙΑ ο οποίος περνά στην αιωνιότητα.
Η προσφορά του ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΙΑ στη κοινωνία και στο αθλητισμό, από οποιαδήποτε θέση και εάν βρέθηκε, υπήρξε πολύ μεγάλη.
Ειδικότερα στο Βόλεϊ που ήταν και η μεγάλη του αγάπη.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Το Τμήμα Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Βασίλη Χρηστιά για την απώλειά του.
Ο δάσκαλος της φυσικής αγωγής εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών αλλά και του αγωνιστικού αθλητισμού Βασίλης Χρηστιάς, απετέλεσε εμβληματική προσωπικότητα και στον χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης όπου υπηρέτησε ως καθηγητής και ΝΕΦΑ, αλλά και στον χώρο του τοπικού αθλητισμού απ' όλα τα σωματεία αλλά και το κλιμάκιο Νοτιοδυτικής Ελλάδας που πέρασε ως προπονητής του Βόλλεϊ.

Υποστήριξη: SilkTech