Βολφ: "Ο Αλόνσο είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών

Σάββατο, Νοέμβριος 6, 2021 - 9:05μμ
Τότο Βολφ

Όταν ο Λιούις Χάμιλτον έκανε το ντεμπούτο του στη McLaren το 2007, παρότι απευθείας έδειξε την ταχύτητά του απέναντι στον πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο που βρισκόταν στο διπλανό γκαράζ της ομάδας, λίγοι περίμεναν ότι μιάμιση δεκαετία μετά ο Βρετανός θα είχε επτά ή οκτώ πρωταθλήματα και ο Ισπανός θα είχε μείνει στα δύο που είχε ήδη κατακτήσει.


Μετά τη ρήξη του με τη McLaren στη διάρκεια εκείνης της σεζόν, ο Αλόνσο πέρασε δύο χρόνια με τη μη ανταγωνιστική -πια- Renault, και έκανε τις λανθασμένες, όπως αποδείχθηκαν, επιλογές της Ferrari και πάλι της McLaren, πριν αποχωρήσει από το σπορ, απογοητευμένος, στο τέλος του 2018.
Είναι κοινή ομολογία ότι ο 40χρονος, πλέον, Αλόνσο άξιζε πολλές περισσότερες νίκες και τίτλους, και ο Τότο Βολφ συμφωνεί με αυτό - όμως εκτιμά ότι ήταν θέματα εγωισμού που εντέλει έφεραν τον Χάμιλτον να έχει σήμερα υπερτριπλάσιους τίτλους και νίκες από τον Ισπανό.

Συγκεκριμένα, στάθηκε στην απόφαση του Λιούις να αφήσει στο τέλος του 2012 την πρωταγωνίστρια McLaren για να οδεύσει στη νεοσύστατη Mercedes το 2013 - κάτι που είχε κάνει και ο Μίκαελ Σουμάχερ το 1996, αφήνοντας την κορυφαία Benetton για να πάει σε μια Ferrari που ήδη μετρούσε σχεδόν μία εικοσαετία στο περιθώριο. Βεβαίως, η αλήθεια είναι πως και η Mercedes και η Ferrari έδειχναν, το 2013 και το 1996, μια τεράστια δυναμική - και οι δύο υπό την τεχνική ηγεσία του ευφυούς Ρος Μπρον.

"Κάποιοι λένε ότι μπορούν να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές με το αυτοκίνητο του Λιούις... λοιπόν, τότε γιατί δεν βρίσκονται εκείνοι σε αυτό το αυτοκίνητο;", αναρωτήθηκε ο Βολφ. "Γιατί ο Λιούις έκανε τη μεταγραφή από τη McLaren στη Mercedes το 2013; Ήταν μια τολμηρή κίνηση. Υπάρχουν παραδείγματα, ακόμα και σήμερα, ανθρώπων που διάλεξαν τα χρήματα αντί για το αυτοκίνητο.
Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους καλύτερους οδηγούς της F1 που έχουν αγωνιστεί, σε όλες τις εποχές. Είναι απογοητευτικό για το σπορ ότι δεν έχει περισσότερους από δύο τίτλους στο όνομά του. Όμως, έχει να κάνει με την επίγνωση ότι είσαι μέρος του ηλιακού συστήματος, δεν είσαι ο ήλιος. Ορισμένοι οδηγοί δέχονται κακές συμβουλές. Μπαίνουν στο επίκεντρο των media και αρχίζουν να νομίζουν ότι είναι ο ήλιος. Δεν είναι. Κανείς μας δεν είναι. Είμαστε όλοι δορυφόροι, πλανήτες που περιστρέφονται", συμπλήρωσε ο Αυστριακός.
Σημειώστε ότι στο παρελθόν ο Τότο Βολφ είχε παραδεχθεί ότι ο Φερνάντο Αλόνσο τον είχε προσεγγίσει για να οδηγήσει στη Mercedes, ακόμα και με μηδενική αμοιβή (θυμίζοντας την περιβόητη πρωτοβουλία του Άιρτον Σένα προς τον Σερ Φρανκ Ουίλιαμς το 1992) όμως, ο ισχυρός άνδρας της Mercedes F1 είπε ότι αυτό δεν είναι το σωστό υπόβαθρο μιας συνεργασίας στη F1.
Και κατέληξε, για τον Χάμιλτον: "Νομίζω ότι ο Λιούις δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει, για πολλούς λόγους. Μόνο όταν αποχωρήσει, νομίζω, ο κόσμος θα καταλάβει το μέγεθος των επιτευγμάτων του".

Υποστήριξη: SilkTech