Ρεάλ - Σαχτάρ 2-1: Σόου Μπενζεμά και βάσεις πρόκρισης

Τετάρτη, Νοέμβριος 3, 2021 - 11:05μμ
Καρίμ Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε δύο γκολ στη νίκη της Ρεάλ με 2-1 επί της Σαχτάρ στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" για τον 4ο όμιλο του Champions League, το πρώτο εκ των οποίων ήταν το 1.000ό των "μερένγκες" στο τουρνουά.

Η Ρεάλ διέλυσε τη Σαχτάρ στην Ουκρανία και τελικά δυσκολεύτηκε περισσότερο στη Μαδρίτη, μέχρι να φτάσει στη νίκη με 2-1 για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League.Το "τρίποντο" των "μερένγκες" ήταν το τρίτο στον όμιλο, που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στα νοκ άουτ, την ώρα που οι Ουκρανοί μένουν πίσω ακόμα και για το Europa League.

Ο αγώνας ήταν θεαματικός από τα πρώτα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να ταξιδεύουν στην Καστίλλη χωρίς διάθεση να αμυνθούν. Μόλις στο 10ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Άλαν Πάτρικ, όμως στην επόμενη φάση γράφτηκε ιστορία. Ο Βινίσιους έβγαλε έτοιμο γκολ για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος σημείωσε το 1.000ό γκολ του συλλόγου στο τουρνουά (η επόμενη ομάδα είναι η Μπάγερν με 768).

Ο Ανατόλι Τρούμπιν χρειάστηκε να κάνει κι άλλες επεμβάσεις για να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το σκορ και τελικά δικαιώθηκε για τις προσπάθειές του. Μία ολιγωρία των Ντάβιντ Αλάμπα και Καζεμίρο στην εκπνοή του 1ου μέρους έδωσε τη δυνατότητα στον Πάτρικ να βγάλει ασίστ με το στήθος και στον Φερνάντο να ισοφαρίσει σε 1-1.
Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα όταν ο Καζεμίρο ανέβηκε μέτρα και με μία υπέροχη συνεργασία του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου με τον Λούκα Μόντριτς και τον Βινίσιους, έφεραν τον Μπενζεμά σε θέση βολής για το 75ο τέρμα του σε 134 αγώνες στη διοργάνωση.
Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έριξαν ρυθμό στη συνέχεια, ο Μπενζεμά ζήτησε και αλλαγή, με συνέπεια το 2-1 να μείνει μέχρι τέλους.

Υποστήριξη: SilkTech