Eθνική Ελλάδας: Όλα δείχνουν «γάμο» Φαν'τ Σχιπ - ΕΠΟ ενόψει Euro2024!

Τετάρτη, Νοέμβριος 3, 2021 - 8:05μμ
Τζον Φαν'τ Σχιπ

Η ΕΠΟ κατέθεσε πρόταση ανανέωσης στον Τζον Φαν'τ Σχιπ και οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία που μπορεί να ανακοινωθεί πριν τα παιχνίδια με Ισπανία και Κόσοβο.

Λεπτομέρειες απομένουν – στο οικονομικό σκέλος - για την οριστική συμφωνία της ΕΠΟ με τον Τζον Φαν'τ Σχιπ για νέο συμβόλαιο του Ολλανδού προπονητή και του τιμ του και παραμονή τους στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2024!

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η συμφωνία να ανακοινωθεί πριν τα ματς με την Ισπανία και το Κόσοβο (προγραμματισμένα για την επόμενη εβδομάδα, τα δυο τελευταία στην προκριματική φάση του Μουντιάλ), διότι η Ομοσπονδία θέλει να περάσει το μήνυμα σε όλους (παίκτες, προπονητικό τιμ, media) πως η επιλογή της για παραμονή του Φαν' τ Σχιπ είναι ανεξάρτητη από την τελική έκβαση στον όμιλό της (ελάχιστες ελπίδες για κατάκτηση της δεύτερης θέσης και μπαράζ).

Από την πλευρά του Ολλανδού τεχνικού η διάθεση για ανανέωση συμβολαίου είναι απολύτως θετική, ο ίδιος έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα και πιστεύει πολύ στο μέλλον του πρότζεκτ και εντός των επόμενων ημερών – πριν από το ματς με την Ισπανία την προσεχή Πέμπτη – αναμένεται να πει οριστικά το «ναι» και να ανακοινωθεί επισήμως από την ΕΠΟ η παραμονή του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

Τι μέτρησαν περισσσότερο τα στελέχη της ΕΠΟ για να πάρουν αυτή την απόφαση; Τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας παρά τα αρνητικά αποτελέσματα εναντίον ασθενέστερων αντιπάλων (νίκη με Σουηδία στο ΟΑΚΑ, ισοπαλία με Ισπανία, ήττα στη Σουηδία με καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο), την ατμόσφαιρα ενότητας και συσπείρωσης στα αποδυτήριά της, την καλή άποψη των παικτών και κυρίως το ρίσκο που θα ελάμβαναν αν επέλεγαν αλλαγή προπονητή, δεδομένου ότι ο Φαν' τ Σχιπ έχει πλέον όλο το «κάδρο» μπροστά του και η Εθνική έχει συγκεκριμένο «κορμό».

Αν θα δικαιωθούν για την απόφασή τους οι αρμόδιοι Κώστας Κωνσταντινίδης - Τάκης Φύσσας που εισηγήθηκαν την παραμονή του Ολλανδού τεχνικού, θα φανεί στο γήπεδο...

Υποστήριξη: SilkTech