Ο ΙΟΠ συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U16

Τετάρτη, Νοέμβριος 3, 2021 - 4:04μμ
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U16

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U16 συμμετείχε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών,που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ν.Α.Ο. Παλαιάς Φώκαιας «Ο Πυθέας».

Έτρεξαν 112 αγόρια και 68 κορίτσια κι έγιναν 10 συναρπαστικές ιστιοδρομίες. Ανάμεσάτους ήταν και αθλητές από την Ελβετία και την Κύπρο.

Οι αθλητές  Νταγκουνάκη Αριάδνη και Θεοδωρόπουλος Σπύρος τερμάτισαν σε υψηλές θέσεις στη γενική κατάταξη και κατέλαβαν την πρώτη θέση από τα παιδιά της Περιφέρειάς μας, κερδίζοντας την πρόκρισή τους στην Προεθνική Ομάδα Optimist.

Και οι υπόλοιποι αθλητές Δούσκα Κωνσταντίνα, Δούσκα Όλγα, Βασιλείου Κωστής, Πέτρου Στράτος και Κουτσουρόπουλος Φίλιππος βρέθηκαν ψηλά στη γενική κατάταξη και στην Περιφέρειά μας.


Αξίζουν έπαινοι στα παιδιά και στην προπονήτριά τους Δήμητρα Αρβανίτη. 

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube. Έτσι, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας και οι γονείς των παιδιών που έλαβαν μέρος είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τις κούρσες και να σχηματίσουν προσωπική άποψη για τις καιρικές συνθήκες και τις τεχνικές του αθλήματος.

Οι παραπάνω αθλητές με την προσθήκη των Αργυρού Ιωάννη (Optimist) και Γεωργόπουλου Μάριου (ILCA4) αναχωρούν την Πέμπτη για μία πολύ μεγάλη διεθνή διοργάνωση που πρόκειται να φιλοξενήσει η χώρα μας. Πρόκειται για την «30η Athens International Sailing Week 2021», το πρώην Eurolymp, που θα διεξαχθεί στον Σαρωνικό κόλπο, από τις 4 έως και τις 14 Νοεμβρίου.

Υποστήριξη: SilkTech