Ο ΠΣΑΤ για την έναρξη του Διεθνούς Σχολείου

Τρίτη, Οκτώβριος 26, 2021 - 10:05πμ
ΠΣΑΤ

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για την έναρξη του Διεθνούς Σχολείου.

 Αναλυτικά :

«Οι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου εργασίες του τριμερούς 8 ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ αρχίζουν την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, με πλούσια θεματολογία και εισηγητές καθηγητές πανεπιστημίου, Ολυμπιονίκες, πολλά μέλη της οικογένειας του αθλητισμού και συναδέλφους αθλητικούς συντάκτες. Το 8 ο Διεθνές σχολείο του ΠΣΑΤ, το οποίο επανέρχεται στις ανακαινισμένες πλέον εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και της International Sports Press Association (AIPS), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την υποστήριξη τηςΈνωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Χορηγός του 8 ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ, στην Αρχαία Ολυμπία (27-29 Οκτωβρίου 2021) είναι το αθλητικό ΙΕΚ CMP Sports School.

Το απόγευμα της Τετάρτης (27/10), στις 17:00, έχει προγραμματιστεί η Τελετή Έναρξης του 8 ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ, με τις εργασίες του να αρχίζουν αμέσως μετά με την πρώτη ενότητα, η οποία αφορά τις «επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό».

Το πρωί της Πέμπτης (28/10), το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάπτυξη του θέματος «Παρίσι 2024, Η ισότητα των φύλων, Γυναίκα και Αθλητισμός», καθώς και του ρόλου των γυναικών δημοσιογράφων στην αθλητική δημοσιογραφία. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για το σύνδρομο Άσπεργκερ από τον παλαίμαχο διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, σε συνέχεια των συγκλονιστικών αποκαλύψεων που έκανε ο ίδιος πριν από έναν μήνα. Στο επίκεντρο των εργασιών του τριμερούς 8 ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ θα βρεθεί το απόγευμα της Πέμπτης (28/10) η ενότητα «Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 (2021), Τα μηνύματα που έστειλαν οι Έλληνες Αθλητές».

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29/10) ξεκινά με την παρουσίαση από αθλητικούς συντάκτες μέλη του ΠΣΑΤ των βιβλίων τους που έχουν εκδοθεί μέσα στο 2021. Ακολουθεί η ενότητα «Επιστήμη και αθλητική δημοσιογραφία». Στη συνέχεια, θα κάνει παρέμβαση ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, για θέματα της αθλητικής επικαιρότητας και οι εργασίες του 8 ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ θα κλείσουν με τη θεματική «καινοτομίες στον αθλητισμό», από τον γιατρό και παλιό μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ο ΠΣΑΤ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για μία ακόμη φορά την εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) και τον πρόεδρό της Ισίδωρο Κούβελο για τη φιλοξενία που παρέχει για μία ακόμη φορά στον Σύνδεσμό μας».

Υποστήριξη: SilkTech