Η 17χρονη πατρινή πρωταθλήτρια Ευρώπης πυγμαχίας με το αγγελικό πρόσωπο

Τρίτη, Οκτώβριος 26, 2021 - 10:32πμ
Ατόφιο χρυσάφι

Την καταπληκτική μοναξιά της χρυσής πρωταθλήτριας Ευρώπης απολαμβάνει από το Σάββατο (23/10) η νεαρή πατρινή Αντωνία Γιαννακόπουλου που μετά από τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων που έεγινε στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου.

Η γεννημένη τον Νοέμβρη του 2003, δεν έχει κλείσει ακόμα τα 18 της, μίλησε στο sportin.gr για την επιτυχία της.

Ξεκίνησε πυγμαχία στην Παναχαϊκή με προπονητή τον Νίκο Πλέα, από έξι ετών και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ήταν η παρότρυνση της οικογένειας, και ειδικά του πατέρα της -που και ο ίδιος είχε ασχοληθεί με το άθλημα- αυτά που την οδήγησαν στο ρινγκ. Και στο οποίο είναι και τα τρία μικρότερα αδέλφια της.

Πρωτοετής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, σκοπεύει να συνεχίσει την πυγμαχία μέχρι τέλους. Άλλωστε δεν έχει φτάσει στην κορυφή της. Επόμενος στόχος της; Ένα παγκόσμιο μετάλλιο.

Η καλύτερη της στιγμή ήταν η νίκη της στον ημιτελικό επί της Ρωσίδας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην τελετή απονομής. Οι πιο στενάχωρες; Μα οι ήττες της στις τρεις προηγούμενες διεθνείς διοργάνωσες της, από τις οποίες όμως διδάχτηκε πολλά, έγινε καλύτερη.

Η Αντωνία Γιαννακοπούλου επέστρεψε από το ευρωπαϊκό με το πριμ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που θεσμοθέτησε -για πρώτη φορά- η νέα διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, 6.000 ευρώ. «Μόλις» 1.500 είχε πληρώσει η οικογένειά της, για να συμμετάσχει πρόσφατα σε διεθνές τουρνουά προετοιμασίας στην Σερβία. Είπαμε, η ανταμοιβή της είναι η αγάπη των δικών της ανθρώπων. Τους οποίους ευχαρίστησε όλους. Τον Νίκο Πλέα, την ΠΓΕ, τους συναθλητές της, την Ομοσπονδία, τον θείο της και προπονητή Λάμπρο Μιχαλόπουλου και όλου τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς.

ΝΙΚΟΣ ΠΛΕΑΣ: Μεγάλη δικαίωση!

Ο προπονητής της στην Παναχαϊκή, Νίκος Πλέας, που αν και στο Μαυροβούνιο ως ομοσπονδιακός τεχνικός δεν μπόρεσε -εκτάκτως- να είναι στη γωνία της, δήλωσε σχετικά:

«Ήταν δικαίωση για τις προσπάθειές της και τους κόπους της. Από έξι χρονών που μου ήρθε στην Παναχαϊκή, ξεκίνησε να μάθει ένα άθλημα, που στην αρχή της φάνηκε σαν παιχνίδι και μετά έγινε τρόπος ζωής. Η Αντωνία πέτυχε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ότι δεν κατάφεραν πολλά πατρινόπουλα στο παρελθόν, για διάφορους λόγους. Έφταναν στη βρύση και δεν έπιναν νερό. Στο πρόσωπό της λοιπόν δικαιώθηκαν πάρα πολλά παιδιά, που μετείχαν σε μεγάλες διοργανώσεις και αδικήθηκαν. Μπράβο στο κορίτσι μας. Είναι μοναδική στιγμή! Το όνειρό μου είναι να συνεχίσει και να την δω στο βάθρο των νικητών στην επόμενη Ολυμπιάδα το 2024. Μπράβο στην Αντωνία, μπράβο στην οικογένειά της, μπράβο και στους ανθρώπους που την στηρίζουν, μπράβο και στους προπονητές που την καθοδήγησαν, τον Λάμπρο Μιχαλόπουλο, τον Αρτούρ Μικαελιάν, τον Βασίλη Κοκόλη, τον Παναγιώτη Καρανικολή και τον Μάκη Συνοδινό.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα ξεκινάει!

Ο θείος της, προπονητής πυγμαχίας στην ΠΥΓΜΗ, ταξίδεψε ως θεατής στο Μαυροβούνιο και «από το πουθενά» βρέθηκε στην γωνία της, από όπου καμάρωσε την ανιψιά του, πρωταθλήτρια Ευρώπης! Ιδού τι είπε: «Το ταλέντο της φαινόταν από όταν ξεκίνησε. Και σε συνδυασμό με τη σκληρή της δουλειά όλα αυτά τα χρόνια, το πάθος της οικογένειάς της να την στηρίξει και να την κρατήσει στον χώρο, την έφεραν στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν είναι το ταβάνι της, τώρα ξεκινάει όλο αυτό. Η αγάπη των ανθρώπων της, μετατράπηκε σε ενέργεια του Θεού. Δέχτηκε την αγάπη πολλών, της οικογένειας, του δάσκαλού της στην Παναχαϊκή, του σωματείου της, των συναθλητών της, ακόμα και απλών συμπολιτών που την έβλεπαν να προπονείται σε διάφορα μέρα. Αυτό της έδωσε ώθηση. αυτό έφερε ακόμα μεγαλύτερη αγάπη. Περιμένουμε πιο μεγάλα πράγματα»!

ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Έξι μετάλλια, όλα χρυσά, έχει κατακτήσει η Γιαννακοπούλου στα πανελλήνια πρωταθλήματα, από δύο σε κάθε κατηγορία.

Απίστευτη!

2021

Νεανίδων

57

1

Γιαννακοπούλου Αντωνία

Παναχαϊκή

2020

Νεανίδων

57

1

Γιαννακοπούλου Αντωνία

Παναχαϊκή

2019

Κορασίδων

60

1

Γιαννακοπούλου Αντωνία

Παναχαϊκή

2018

Κορασίδων

54

1

Γιαννακοπούλου Αντωνία

Παναχαϊκή

2017

Παγκορασίδων

50

1

Γιαννακοπούλου Αντωνία

Παναχαϊκή

2016

Παγκορασίδων

50

1

Γιαννακοπούλου Αντωνία

Παναχαϊκή

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

4:15 PM
Υποστήριξη: SilkTech