Στεφ Κάρι: Είναι η αρχή και το τέλος των Ουόριορς (BINTEO)

Σάββατο, Οκτώβριος 23, 2021 - 1:03μμ
Στεφ Κάρι

Ο Στεφ Κάρι σημείωσε την πρώτη 40άρα. Και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ρεκόρ 2-0. Πέρσι σε δύο αναμετρήσεις είχαν υποστεί δύο ήττες με διαφορά 65 πόντων!

Η αρχή και το τέλος. Ο Στεφ Κάρι είναι όλα αυτά. Και κάτι παραπάνω. Η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική. Στα περισσότερα ματς ο Στεφ Κάρι δεν διασκέδαζε. Ήταν φανερό στο γήπεδο. Στις αντιδράσεις του, όταν ήταν στον πάγκο.

Οι περσινοί Ουόριορς έμοιαζαν με... σάκο του μποξ. Το κίτρινο φύλλο, του ηττημένου, διέθετε βαριά σκορ. Τότε όλοι περίμεναν τον... μεσσία Στεφ Κάρι. Να σώσει την τιμή μιας δυναστείας.

Δεν τα κατάφερε. Ο αποκλεισμός από το play-in tournament ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Το αναμενόμενο φινάλε σε μία κακή σεζόν. Αυτή ήταν πέρσι. Φέτος είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Και ένας Κάρι βγαλμένος από παλιότερα χρόνια.

Στην πρεμιέρα μέτρησε 21 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ. Ένα triple double, δηλαδή. Στο δεύτερο ματς, κόντρα στους Κλίπερς, τελείωσε με 45 πόντους (8/13 τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Με το γνωστό χαμόγελό του. Μασουλώντας νευρικά το προστατευτικό μασελάκι του.

Ακόμη και όταν ο Πολ Τζορτζ τον προκάλεσε να σουτάρει απ' το logo, εκείνος το έκανε. Σε κρίσιμο σημείο και ευστόχησε. Ήταν στη... ζώνη, δεν θα μπορούσε να αστοχήσει.


Την προηγούμενη σεζόν, το άλλοθι των Ουόριορς ανέφερε τις απουσίες στο ρόστερ. Σε αυτή που μόλις ξεκίνησε, οι δικαιολογίες έχον χαθεί. Το υλικό είναι ενισχυμένο. Αλλά δίχως τον Κάρι, θα μείνει αναξιοποίητο.


Σας το είπαμε και παραπάνω: Αυτός είναι η αρχή. Αυτός και το τέλος των Ουόριορς.

«Πάντα παίζω με προσδοκίες MVP»

Ο Σακίλ Ο' Νιλ , στην εκπομπή του TNT, χαρακτήρισε τον Στεφ Κάρι ως MVP, τον άνθρωπο που θα έπρεπε πέρσι να πάρει το βραβείο του Πολυτιμότερο. Ο γκαρντ των Ουόριορς δεν απάντησε αν θα το άξιζε, αλλά ανέφερε τη δική του φιλοσοφία: «Πάντα προσπαθώ να βρω τον τρόπο να καθοδηγήσω την ομάδα. Κάθε βράδυ αγωνίζομαι σαν να έχω προσδοκίες για ένα βραβείο MVP. Κάνουμε αυτό που πρέπει, θέλω να κερδίζουμε, να ανεβάζω το επίπεδο της ομάδας μου. Δεν είναι αυτό καθ' αυτό το βραβείο, αλλά να να αγωνίζομαι σαν MVP. Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Υποστήριξη: SilkTech