Λύγισε ο Προμηθέας στην Βαλένθια, στην πρεμιέρα του Eurocup

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021 - 10:59μμ
Πάλεψε στα ίσα, καλή εμφάνιση παρά την ήττα με 92-82

Ο Προμηθέας είχε πολύ καλή εικόνα, πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη τη σεζόν στο EuroCup. Η αχαϊκή ομάδα ηττήθηκε στη Fonteta από τη Βαλένθια (92-82), ομάδα που φέτος έχει ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τροπαίου και την επιστροφή στην EuroLeague.

Οι παίκτες του Λούις Κασιμίρο πλήρωσαν επί της ουσίας τα πολύ άσχημα ποσοστά στο τρίποντο (6/22), αδυνατώντας να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως η Βαλένθια παρατάχθηκε δίχως τέσσερα βασικά στελέχη της (Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, Μάικ Τόμπεϊ, Κλέμεν Πρέπελιτς και Βίκτορ Κλαβέρ) λόγω τραυματισμού.
Έξι παίκτες του Προμηθέα σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να φτάνει μάλιστα κοντά στο νταμπλ νταμπλ (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ) στα 25'32'' που αγωνίστηκε.

Οι παίκτες του Λούις Κασιμίρο δεν έδειξαν να προβληματίζονται από τον γρήγορο ρυθμό που επέβαλε η Βαλένθια στο πρώτο μέρος, πήγαν σε πολλές κατοχές και δικαιώθηκαν. Ο Ντάριο Χαντ και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αποτέλεσαν τις επιθετικές αιχμές του δόρατος για τον Προμηθέα, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια, όντας στο -4 (47-43) χάρη στα εξαιρετικά ποσοστά που είχε στα δίποντα (16/24). Σταδιακά πάντως, η αστοχία από τα 6μ75 άρχισε να εξελίσσεται σε άλυτο πρόβλημα.

Κι ας μπήκαν στην επιθετική εξίσωση ο Αϊζάια Μάιλς με τον Αμπντούλ Γκάντι, ο Προμηθέας δεν μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο από τις δύο κατοχές και να πάρει το προβάδισμα, όσο τα -ελεύθερα αρκετά εξ αυτών- περιφερειακά σουτ κατέληγαν στο σίδερο. Την ίδια ώρα, η Βαλένθια ήταν συνεπής και με τον Λουί Λαμπεϊρί να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, το ισπανικό προβάδισμα δεν αμφισβητήθηκε επί της ουσίας μέχρι το φινάλε.

Οι πορτοκαλί πανηγύρισαν τη νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, καταφέρνοντας μάλιστα στο τελευταίο δίλεπτο να χτίσουν και μια καλή διαφορά -με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια της regular season.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρότσα - Κόλιενσιτς - Τζοβανέτι.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-24, 47-43, 69-63, 92-82.
Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε μία βδομάδα, ο Προμηθέας υποδέχεται την Γκραν Κανάρια (26/10, 19:30), ενώ η Βαλένθια δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Μπούντουτσνοστ (27/10, 20:00).

Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές τον θεσμό, προέρχεται από δύο συνεχόμενες σεζόν στην Ευρωλίγκα και διαθέτει ρόστερ με τεράστια εμπειρία. H Βαλένθια αποτελεί μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Ισπανικού μπάσκετ. Μπορεί να μετράει μόλις 35 χρόνια ιστορίας (ιδρύθηκε το 1986), ωστόσο έχει καταφέρει να καθιερωθεί, διαθέτοντας στο παλμαρέ της τίτλους, εγχώριους και ευρωπαϊκούς, καθώς και αρκετά υψηλά πλασαρίσματα. Είναι πολυνίκης του Eurocup με 4 κατακτήσεις, ενώ έχει κατακτήσει από μια φορά το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Ισπανικό Super Cup. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα, όπου τερμάτισε 9η και έχασε στο «νήμα» την είσοδο στα Play off, ενώ στο πρωτάθλημα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Φέτος, πάρα την...υποβάθμισή της από την Ευρωλίγκα στο Eurocup κράτησε τον βασικό της κορμό (Ντούμπλιεβιτς, Πρέπελιτς, Βαν Ρόσομ, Χέρμανσον Τόμπι, Λαμπεϊρί), ενώ πρόσθεσε μπόλικη ποιότητα στο «3» και στο «4» με Κλαβέρ και Ριβέρο. Στον πάγκο της ομάδας ο Ζοάν Πεναρόγια διαδέχτηκε τον Zαουμέ Πονσαρνάου. Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της ACB οι «νυχτερίδες» μετρούν 3 νίκες και 3 ήττες . Το εντυπωσιακό στην περίπτωση αυτή είναι πως όλες οι νίκες έχουν επιτευχθεί εκτός έδρας και όλες οι ήττες έχουν έρθει στη «La Fonteta». Τελευταίο χρονικά παιχνίδι ήταν στην έδρα της Σαν Πάμπλο Μπούργκος, όπου «απέδρασε» επικρατώντας με 69-65.

Υποστήριξη: SilkTech