Πλαζ: Γυμναστική σε "βομβαρδισμένο" τοπίο- Ασκούμενοι, μπουλντόζες και χώμα

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021 - 2:05μμ
Γυμναστική στην Πλάζ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο Έλος της Αγυιάς εκεί που καθημερινά πολλοί τρέχουν ή απόλαμβάνουν περίπατο και δεν χάνουν μάλιστα την ευκαιρία να αθληθούν στα όργανα γυμναστικής που είναι εγκατεστημένα. Ως αποτέλεσμα είναι η "συνύπαρξη" αθλούμενων και μηχανημάτων σε ένα αναγκαστικά σκαμμένο τοπίο.

Το οικολογικό πάρκο στο έλος, βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και τον προστατευόμενο υγροβιότοπο. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, η διαμόρφωση του οικολογικού πάρκου συνίσταται σε ένα δίκτυο διαδρομών, μέσου πλάτους περίπου 3,5 μέτρων που θα δημιουργεί έναν περίπατο οικολογικής ευαισθητοποίησης περιμετρικά στο έλος. Κατά μήκος αυτών των διαδρομών θα υπάρχουν κιόσκια με καθιστικά και με υλικό πληροφόρησης για το έλος, καθώς και παρατηρητήρια της άγριας ζωής.

Παράλληλα, προβλέπεται η τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, για την άνετη παραμονή των επισκεπτών, όπως για παράδειγμα, οργανωμένες θέσεις για πικ- νικ, καθιστικά, τραπεζόπαγκοι, απορριμματοδέκτες, επιδαπέδια φωτιστικά, βρύσες, κ.α.

Επίσης, οι υποδομές θα παρέχουν τη δυνατότητα για άθληση, αφού εκτός των αθλητικών διαδρομών, θα διαμορφωθεί χώρος για την επανατοποθέτηση των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί. Οι εργασίες προβλέπουν και την κατασκευή υποδομών για τους χρήστες των ποδηλάτων, όπως ποδηλατοδιαδρομή με έγχρωμο ασφαλτοτάπητα. Μάλιστα, οι ποδηλάτες θα μπορούν να φθάνουν στο οικολογικό πάρκο μέσω του ποδηλατόδρομου που ήδη κατασκευάζεται και θα συνδέει τον χώρο, τόσο με το κέντρο της πόλης, όσο και με το νότιο πάρκο, στην άλλη πλευρά της Πάτρας.

Υποστήριξη: SilkTech