Ασημένια στο Παγκόσμιο τα καταπληκτικά κορίτσια του πόλο

Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2021 - 8:12μμ
Ολόχρυση ομάδα

Η Εθνική Πόλο Νέων Γυναικών αντιμετώπισε την Ισπανία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Πόλο Νέων Γυναικών, το οποίο ολοκληρώθηκε στη Νετάνια στο Ισραήλ, με την Εθνική μας να χάνει με 10-5 και να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Τεράστια διάκριση και για τα τρία πατρινά κορίτσια (πρώην αθλήτριες της ΝΕΠ), Κατερίνα Ζαφειράκη, Μαργαρίτα Μπιτσάκου και Μαρίσα Ρακιντζή.

Υπενθυμίζεται ότι στον ημιτελικό είχε κερδίσει με 13-8 του μεγάλου φαβορί του τουρνουά, της Ουγγαρίας. Ήταν το χειρότερο παιχνίδι της ομάδας της Καμμένου στο τουρνουά στο οποίο δεν συμμετείχαν λόγω covid-19 οι ΗΠΑ και η Αυστραλία αλλά σίγουρα το μέλλον ανήκει σ' αυτά τα κορίτσια.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά σφιχτά στο πρώτο μέρος, με την Εθνική μας να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην επίθεση. Η Ισπανία είχε το προβάδισμα με 2-1, ωστόσο δύο λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, η Ισπανία πέτυχε άλλα τρία γκολ και πήρε ένα άνετο προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Εθνική μας έπαιξε καλύτερη άμυνα, ωστόσο στην επίθεση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Οι Ισπανές "φράκαραν τον δρόμο προς τη φουνταριστή, Μυριοκεφαλιτάκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 1-6, υπέρ των Ισπανών.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου ανέβασαν την απόδοσή τους και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για να "επιστρέψει" στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Μετά τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, το σκορ ήταν 9-4.

Δεν άλλαξε κάτι στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ ρυθμό. Η Ισπανία πέτυχε το πρώτο της γκολ στο πέμπτο λεπτό, με την Κανετίδου να μειώνει σε 10-5, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οκτάλεπτα: 1-5, 0-1, 3-3, 1-1.

Η πορεία προς το μετάλλιο!

Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με νίκη με σκορ 12-6 επί της Ιταλίας στον όμιλο και εν συνεχεία επικράτησε με 32-7 της Σλοβακίας και με 23-3 της Γερμανίας με αποτέλεσμα να προκριθεί απευθείας στον προημιτελικό.

Εκεί απέκλεισε με 18-5 την Σερβία και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Εκεί την περίμενε η Ουγγαρία την οποία η Ελλάδα κέρδισε με 13-8 για να φτάσει στον μεγάλο τελικό με την Ισπανία.

Τα «ασημένια» κορίτσια

Οι πολίστριες της εθνικής μας ομάδας που πήραν το ασημένιο μετάλλιο είναι οι: Μαργαρίτα Μπιτσάκου, Ελευθερία Φουντωτού, Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου, Τίνα Καϊάφα, Ελένη Κανετίδου, Ευαγγελία Καρύτσα, Ευφροσύνη Κατσιμπρή, Ιουλία – Άννα Κοντονή, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία – Σωτηρία Ρακιντζή, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Κατερίνα Ζαφειράκη.

Προπονήτριες η Αλεξία Καμμένου και η Ευτυχία Καραγιάννη.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου - Ευτυχία Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη , Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου 1 , Μυριοκεφαλιτάκη 1 , Κατσιμπρή , Μπιτσάκου, Κοντονή 1,Τορνάρου, Καρύτσα.

Θυμηθείτε τι έγινε στην αναμέτρηση:

Υποστήριξη: SilkTech