O Τσιτσιπάς πέρασε στους «16» του Indian Wells

Τετάρτη, Οκτώβριος 13, 2021 - 3:07μμ
Στέφανος Τσιτσιπάς

Με ανατροπή και... ιδρώτα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Φάμπιο Φονίνι κερδίζοντας με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-4) και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Indian Wells.


Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε πολύ άσχημα για το Νο2 του ταμπλό, ο Φονίνι έκανε τα πάντα σωστά και του έβαλε δύσκολα, προηγούμενος με 1-0 σετ και 2-1 με μπρέικ στο δεύτερο. Σε εκείνο το σημείο ξύπνησε ο Τσιτσιπάς που είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Μείωσε τα πολλά λάθη του στο φόρχαντ, ανάγκασε σε περισσότερα τον Φονίνι και με βελτιωμένο το σερβίς του έφτασε στην ανατροπή που τον φέρνει αντίπαλο με τον Αυστραλό Ντε Μινόρ στον επόμενο γύρο.


Δυναμικό ξεκίνημα ο Φονίνι

Ο Φονίνι ξεκίνησε με μπρέικ το ματς χάρη σε 3 αβίαστα λάθη στο φόρχαντ του Στέφανου, που τα έστειλε όλα στο φιλέ.

Ο Ιταλός κράτησε το σερβίς του και στρίμωξε στο τρίτο τον Τσιτσιπά που χρειάστηκε να σβήσει τρία μπρέικ πόιντ για να μειώσει σε 2-1, σε ένα game που κράτησε 9 λεπτά.

Τα λάθη του Τσιτσιπά συνεχίστηκαν, με τον Ιταλό να κάνει το 3-1 με love game και στη συνέχεια το 4-1 με νέο μπρέικ χάρη σε δύο αβίαστα λάθη του Στέφανου που έβγαλε τα πρώτα νεύρα σε εκείνο το σημείο.

Ο Φονίνι έσωσε μπρέικ πόιντ και έκανε το 5-1 στο σερβίς του ενώ είχε δύο σετ πόιντ στο σερβίς του Τσιτσιπά, με τον Ελληνα τενίστα να τα σώζει και να μειώνει σε 5-2.

Ο Ιταλός έκλεισε όμως το σετ με λάθος επιστροφή του Τσιτσιπά.


Εβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ο Τσιτσιπά.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος ξεκίνησε ιδανικά κερδίζοντάς το και είχε ευκαιρία για μπρέικ στο δεύτερο, αλλά ο Φονίνι το έσβησε και στη συνέχεια έκανε αυτός μπρέικ στο σερβίς του Ελληνα τενίστα, χάρη σε δικά του λάθη.

Εκεί ξύπνησε ο Στέφανος και βρήκε το πρώτο του μπρέικ στο ματς με λάθος του Φονίνι για να ισοφαρίσει σε 2-2 και κράτησε με winner το σερβίς του, παίρνοντας ξανά προβάδισμα με 3-2.

Σε εκείνο το σημείο άρχισαν τα λάθη του Ιταλού, με τον Τσιτσιπά να φτάνει σε ένα ακόμη μπρέικ και να κατά το σερβίς του, φτάνοντας στο 5-2.

Ο Ιταλός μετά από 4 σερί χαμένα games μείωσε σε 5-3 και ο Στέφανος σέρβιρε για το σετ, το οποίο και πήρε με τρεις συνεχόμενους άσους!

Κρίσιμο μπρέικ του Τσιτσιπά

Με εύκολο τρόπο ο Φονίνι πήρε το πρώτο γκέιμ, ενώ είχε διπλή ευκαιρία για μπρέικ στη συνέχεια, αλλά τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Ιταλός κράτησε το σερβίς του στη συνέχεια με winner στην διαγώνιο. Το ίδιο έκανε και ο Στέφανος που βρήκε μπρέικ από δύο λάθη του Φονίνι για να προηγηθεί 3-2.

Κράτησε το σερβίς του, όπως και ο Φονίνι που μείωσε σε 4-3 με στοπ βολέ σε ένα γκέιμ που έχανε με 0-30. Ο Τσιτσιπάς με καλό σερβίς έκανε το 5-3 και ο Φονίνι σέρβιρε για να μείνει στο ματς. Τα κατάφερε παρά τα πολλά νεύρα του (άρχισε να μονολογεί στα Ιταλικά σε χαμένο πόντο και δέχτηκε προειδοποίηση από τον διαιτητή), με τον Τσιτσιπά να σερβίρει στη συνέχεια για το ματς.

Εφτασε σε τριπλό ματς πόιντ και τελείωσε με τον δέκατο άσο την πρόκριση.

Με Ντε Μινόρ στους «16»

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει πλέον με τον Αλεξ Ντε Μινόρ στην φάση των «16». Ο Αυστραλός έφτασε εύκολα στην πρόκριση καθώς επικράτησε με 2-0 του Χιλιανού Γκαρίν (6-4, 6-2).

Υποστήριξη: SilkTech