Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Το τριφύλλι μπλόκαρε τους ερυθρόλευκους στο Φάληρο

Κυριακή, Οκτώβριος 3, 2021 - 11:32μμ
Ολα μηδέν

Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League Interwetten δεν είχε νικητή. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης σ' ένα ματς χωρίς τις μεγάλες φάσεις, με τους ερυθρόλευκους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους πράσινους να πέφτουν στο δεύτερο ημίχρονο, όμως να κρατούν το μηδέν μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 20 τελικές, με δύο εξ αυτών στην εστία και 1,13 προσδοκώμενα γκολ. Απ' την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε τέσσερις τελικές (2 στην εστία) με 0,17 xGoals.

Στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός έφτασε τους 11 πόντους με τη δεύτερη του ισοπαλία στο πρωτάθλημα, έπειτα απ' την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή, όπου βρίσκονται ο ΠΑΟΚ με τον Βόλο. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός έχοντας συγκεντρώσει επτά πόντους, παίρνοντας την πρώτη του ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησαν την αναμέτρηση με επιθετικογενές σχήμα δείχνοντας τις προθέσεις τους. Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με σχηματισμό 4-2-3-1 με τους Αραμπί, Τικίνιο και Μασούρα μαζί. Ο Μαροκινός κινούταν πίσω απ' τον Βραζιλιάνο, ενώ ο Μασούρας ήταν στα δεξιά και ο Αγκιμπού στα αριστερά. Με τον ίδιο σχηματισμό παρατάχθηκε και ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο Καραϊσκάκης για πρώτη φορά μαζί τους Καρλίτος, Βιτάλ, Παλάσιος και Χατζηγιοβάνη. Παράλληλα, ντεμπούτο κάτω απ' το γκόλποστ των πρασίνων έκανε ο Μπρινιόλι.

Το παιχνίδι είχε επτάλεπτη διακοπή εξαιτίας καπνογόνων μεταξύ του 2' και του 9'. Η πρώτη τελική στην αναμέτρηση ανήκε στον Σισέ, ο οποίος πήρε μία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 24' ο Αγκιμπού Καμαρά "χτύπησε" την πόρτα του Μπρινιόλι με κεφαλιά που πέρασε άουτ. Η πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό καταγράφηκε ένα λεπτό αργότερα, με τον Βιτάλ να σουτάρει άουτ, μετά την πάσα του κλεισμένου Καρλίτος.

Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν βιαστικοί στις κινήσεις τους, ψάχνοντας γρήγορα να μεταφέρουν την μπάλα στην επίθεση χωρίς να χτίζουν τις επιθέσεις τους. Ο Ολυμπιακός επένδυε σε στημένα που κέρδιζε με το σχήμα των δύο επιθετικών. Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να χτυπήσει τους Πειραιώτες στην αντεπίθεση, ενώ στο 33ο λεπτό είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Χατζηγιοβάνη που έφυγε πάνω απ' την εστία του Βατσλίκ.

Στο 40ο λεπτό ο Μασούρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά, έφερε τη μπάλα στο δεξί, έκανε και το σουτ, το οποίο έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη καλά δομημένη προσπάθεια των ερυθρόλευκων. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βγάζει εύκολα το αμυντικό του πλάνο. Το πρώτο ημίχρονο είχε δέκα τελικές αλλά μόλις μια προς την εστία και ελάχιστη απειλή και δουλειά για τους Μπρινιόλι και Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε τη μεγάλη φάση, ακίνδυνος ο Παναθηναϊκός

Στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και είχε δυο τελικές, μία με τον Μαντί Καμαρά στο 47' έπειτα από ένα μακρινό σουτ του και ένα ο Τικίνιο, ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά από θέση βολής στην περιοχή. Στο 50ο λεπτό είχαμε δεύτερη εννιάλεπτη διακοπή ξανά εξαιτίας ομίχλης που δημιουργήθηκε από καπνογόνα.

Ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας επιχειρώντας να βρει χώρους στην περιοχή των πρασίνων, ωστόσο δεν κατάφερνε να βρει τη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Απ' την άλλη, ο Παναθηναϊκός έψαχνε να γίνει απειλητικός στην κόντρα επίθεση, χωρίς όμως να μπορεί ούτε εκείνος να "πονοκεφαλιάσει" τον Τόμας Βατσλίκ. Στο 74' οι πράσινοι έκαναν την πρώτη τους τελική μετά το 33ο λεπτό με ένα μακρινό σουτ του Αλεξανδρόπουλου, που μπλόκαρε δίχως πρόβλημα ο κίπερ του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Μαρτίνς θέλησε να ανεβάσει ταχύτητα και στο 77ο λεπτό είχε ευκαιρία με σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, το οποίο απέκρουσε ο Μπρινιόλι. Στη συνέχεια ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε τη δική του στιγμή ένα λεπτό αργότερα.

Εφόσον δεν υπήρχε ακόμη σκορ, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις, με τον Μακέντα και τον Λούντκβιστ να περνούν για τον Παναθηναϊκό και τον Μαρτίνς να βάζει τον Βαλμπουενά. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό ο Ολυμπιακός κρατούσε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε με τους Κούντε και τους Ρόνι Λόπες να γίνουν πιο επιθετικοί.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν "κατασκηνώσει" στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως πάλι δεν έβρισκαν λύσεις. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένοι, ενώ όποτε χρειάστηκε επενέβη και ο Μπρινιόλι. Έτσι, παρά το γεγονός ότι έμεινε χαμηλά στο γήπεδο κράτησε το μηδέν και πήρε εν τέλει και τον βαθμό παρά τις απουσίες του. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει απ' την πλευρά του ότι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Υποστήριξη: SilkTech