Ελλάδα και Ισπανία οι μόνες με αθλητές στο top 10 ανδρών και γυναικών στο τένις

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 30, 2021 - 9:32μμ
Ιστορικές μέρες στο Ελληνικό τένις

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο 3 και την Μαρία Σάκκαρη για πρώτη φορά στην κορυφαία δεκάδα, στο Νο 10, η Ελλάδα είναι μία από τις δύο μόνο χώρες αυτή την περίοδο, μαζί με την Ισπανία, έχοντας παίκτες στην πρώτη δεκάδα, τόσο στην κατάταξη της ATP όσο και στην WTA.

Αυτό αναφέρει, σε ανάλυσή της η ιστοσελίδα tennis.com, σημειώνοντας ότι «η Μαρία Σάκκαρη, ανεβαίνοντας από το Νο 12 στο Νο 10, για να γίνει η δεύτερη παίκτρια - και πρώτη Ελληνίδα - που φτάνει στο Top 10 στην ιστορία της κατάταξης ATP ή WTA.  Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο πρώτος Έλληνας παίκτης που το έκανε-αυτή τη στιγμή διατηρείται σταθερά σε υψηλό επίπεδο καριέρας στο Νο 3 της κατάταξης ATP».

Πριν από τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη, η μόνη Ελληνίδα παίκτρια που έφτασε ακόμη και στο Top 20 ήταν η Ελένη Δανιηλίδου, η οποία ήταν Νο 14 στον κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Με τον Τσιτσιπά στο Νο 3 και την Σάκκαρη στο Νο. 10, η Ελλάδα είναι μία από τις δύο μόνο χώρες που έχει Top 10 παίκτες τόσο στην κατάταξη ATP όσο και στην WTA. Η Ισπανία είναι η άλλη, με τον Ράφαελ Ναδάλ να βρίσκεται στην 6η θέση και τον Γκαρμπίνε Μογκουρούθα στο Νο 9», προσθέτει  η εξειδικευμένη ιστοσελίδα.

Υποστήριξη: SilkTech