Πάτρα: Ευθύνεται το ποδήλατο για το τραγικό τροχαίο της Ακτής Δυμαίων;

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 29, 2021 - 10:02πμ
Τραγική κατάληξη

Την επικινδυνότητα της χρήσης του ποδηλάτου φέρνει στην επιφάνεια το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον ποδηλάτη Δημήτρη  Γραμματίκα, που άφησε την τελευταία του πνοή στην Ακτή Δημαίων.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr o Πρόεδρος Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, Σπύρος Πολίτης, «το ποδήλατο δεν είναι ο ένοχος για το τρομερό χθεσινό δυστύχημα. Ο ποδηλάτης βρισκόταν στην άκρη του, χωρίς να κάνεις παραβιάσεις. Ότι συνέβη έγινε από απροσεξία και υπερβολική ταχύτητα. Να μην ενοχοποιήσουμε λοιπόν το ποδήλατο. Το ποδήλατο είναι επικίνδυνο όπως και τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα».

Το ποδήλατο δεν είναι ο ένοχος για το τρομερό χθεσινό δυστύχημα. Το ποδήλατο χρειάζεται προσοχή πρώτα από τον ποδηλάτη αλλά και από όσους κυκλοφορούν στο δρόμο

Ο ίδιος τονίζει: «Μην καταλήξουμε στο ότι τα ποδήλατα δεν πρέπει να βγαίνουν στο δρόμο μετά από τέτοια τραγικά δυστυχήματα. Θα μπορούσε ο νεκρός να είναι ένας πεζός ή κάποιος που οδηγούσε ένα μηχανάκι.

Το ποδήλατο χρειάζεται προσοχή πρώτα από τον ποδηλάτη αλλά και από όσους κυκλοφορούν στο δρόμο. Ο ποδηλάτης είναι ο πιο ευαίσθητος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα της κυκλοφορίας. Είναι με ιδίες δυνάμεις πάνω στο όχημα του, γιατί σε όχημα είναι και αυτός. Δεν είναι πεζός. Είναι πάνω σε ένα όχημα όπου η βαρύτητα παίζει σημαντικό ρόλο. Άρα πρέπει να προσέχει ποιος κυκλοφορεί γύρω του για να είναι  σίγουρος ότι θα φτάσει στον προορισμό του. Όσοι κυκλοφορούμε στο δρόμο πρέπει να τηρούμε τους κανόνες. Και το ποδήλατο είναι ένα όχημα που πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ποδηλάτης δεν είχε καμία ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα.

Δεν έκανε τίποτα παράνομο. Το δυστύχημα συνέβη σε έναν δρόμο που μπορούσε να πάει ποδήλατο, και δεν απαγορεύεται να πάει».

Υποστήριξη: SilkTech