Δόθηκε η ασίστ για την έναρξη της Α1 Basket League - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 20, 2021 - 11:02μμ
Οι τοποθετήσεις των αρχηγών και προπονητών Απόλλωνα και Προμηθέα

Με την ευχή η νέα σεζόν να κρατήσει υγιείς όλες τις ομάδες της Α1 Ανδρών/Basket League, οι προπονητές και οι αρχηγοί των 13 ομάδων της λίγκας έδωσαν σήμερα σε εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ την... ασίστ για την έναρξη του 30ού πρωταθλήματος, η αυλαία του οποίου θα ανοίξει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα νωρίτερα, το Σαββατοκύριακο 25-26/9 θα διεξαχθεί στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας το εφετινό Super Cup.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Δημήτρης Πρίφτης από τον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Μουράτος και ο Χρήστος Σερέλης από το Λαύριο, ο Στέφαν Γέλοβατς και Στέφανος Δέδας από την ΑΕΚ, ο Νίκος Γκίκας και ο Λουίς Κασιμίρο από τον Προμηθέα, ο Ζερμέν Λοβ και ο Άρης Λυκογιάννης από τον ΠΑΟΚ, ο Χρήστος Σαλούστρος και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος από το Περιστέρι, ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ο Ηλίας Καντζούρης από τον Κολοσσό, ο Γιάννης Αθηναίου και ο Κούρο Σεγκούρα από τον Ιωνικό, ο Σταύρος Σχίζας και ο Γιάννης Καστρίτης από τον Άρη, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος από τον Ηρακλή, ο Τάσος Σπυρόπουλος και ο Νίκος Παπανικολόπουλος από τη Λάρισα, ο Φώτης Ζούμπος και ο Νίκος Βετούλας από τον Απόλλωνα Πάτρας και ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Γιώργο Μπαρτζώκα από τον Ολυμπιακό, έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Αναλυτικά: 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): «Η ομάδα έχει διατηρήσει κορμό από πέρσι. Σίγουρα με την προσθήκη των νέων παικτών και του νέου προπονητή θέλουμε να παρουσιάσουμε μια καλύτερη εικόνα. Νομίζω ότι ο κόουτς έχει μια δική του φιλοσοφία και μια δομή για το πως θέλει να παίξει η ομάδα. Προσπαθούμε να δείξουμε κάτι τέτοιο και στα φιλικά που παίζουμε. Θέλουμε να μπορούμε να παίζουμε αρκετά ομαδικά στην επίθεση και πάρα πολύ σκληρά στην άμυνα. Ευελπιστώ όλοι να έχουμε υγεία σε αυτό το πρωτάθλημα και να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό από το περσινό. Πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό και θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους. Η επιστροφή του Ολυμπιακού σίγουρα είναι ένα κίνητρο. Η αντιπαλότητα εντός εισαγωγικών των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο δίνει μια διαφορετική γεύση στο πρωτάθλημα. Εμείς επικεντρωνόμαστε στην δική μας ομάδα κι αυτό που θέλουμε να κάνουμε για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αλλά σίγουρα η επιστροφή του Ολυμπιακού κάνει το πρωτάθλημα ακόμα πιο ανταγωνιστικό με μια ομάδα που έχει πολύ υψηλό μπάτζετ, πολύ καλούς παίκτες κι ένα πολύ καλό σύνολο».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): «Αρχικά, να πω ότι είναι χαρά μου που βρίσκομαι ξανά ανάμεσά σας. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάντα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον. Η πρόκληση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μεγάλη. Δεν ήθελε σκέψη. Γυρνάω στην πατρίδα με πολύ μεγάλο κίνητρο για μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία και φυσικά πολύ μεγάλες απαιτήσεις και ευθύνες. Είναι πολύ πρόωρο να πούμε κάτι και να προσδιορίσουμε κάτι. Φυσικά, έχουμε πλάνο και φιλοσοφία. Θέλουμε σιγά - σιγά μέσα από τη δουλειά να χτίσουμε τις συνεργασίες μας. Αναμφίβολα, ξεκινώντας από την άμυνα έχεις μια πιο καλή βάση σε πρώτο στάδιο για να κερδίσεις λίγο χρόνο και σιγά - σιγά να χτίσεις και την επίθεσή σου. Είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο. Χρειάζεται δουλειά από όλους όσους συμμετέχουν. Το ρόστερ είναι αυτό που είναι. Έχουμε τις ιδιαιτερότητές μας, είχαμε τραυματισμούς να διαχειριστούμε. Το τι θα γίνει στο μέλλον εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από τη διαθεσιμότητα της αγοράς και από τις οικονομικές μας δυνατότητες και βλέποντας στην πορεία των πρώτων παιχνιδιών τις ανάγκες που μπορεί να παρουσιαστούν. Συλλογικά θα κρίνουμε και θα αποφασίσουμε αν χρειάζεται κάτι ή όχι».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΑΤΟΣ (ΛΑΥΡΙΟ): «Είναι σημαντικό ότι υπάρχει ομοιογένεια και ήταν ένα από τα βασικά συστατικά της περσινής χρονιάς. Υπήρχε πάρα πολύ καλό κλίμα με χαρούμενους όλους τους συμπαίκτες μου. Το κοινό που έχουμε όλοι είναι ότι θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε “ πυροτέχνημα”. Πλέον με το BCL έχουμε τη δίψα και την ενέργεια να κάνουμε κι άλλα πράγματα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΛΗΣ (ΛΑΥΡΙΟ): «Το σίγουρο είναι ότι η φιλοσοφία με την οποία αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια δεν θα αλλάξει. Η ομάδα του Λαυρίου είναι ομάδα που στηρίχτηκε σε νεανικό κορμό και σε παίκτες που έχουν κίνητρο να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε η νέα χρονιά, προφανώς με βαρύτερο πρόγραμμα και δυσκολίες. Τα παιδιά όμως έχουν το κίνητρο αν δούμε και τις δηλώσεις των παιδιών, όπως νωρίτερα του Βασίλη Μουράτου. Στην αρχή του καλοκαιριού ψάχναμε για περισσότερους παίκτες, θεωρούσαμε δύσκολο να κρατήσουμε αυτά τα παιδιά, ειδικά τον Βασίλη (σ.σ. Μουράτο), τον Πέτρο (σ.σ. Γερομιχαλό) και τον Τάισον (σ.σ. Κάρτερ). Αυτό δείχνει όμως ότι οι παίκτες, Έλληνες και ξένοι βλέπουν ότι μέσα από την ομάδα μας ότι μπορούν να πετύχουν τις φιλοδοξίες τους και να ετοιμάσουν τους εαυτούς τους για το υψηλότερο επίπεδο που μπορούν να παίξουν. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, ξέρουμε ότι ήταν παραπάνω από ένα πρωτάθλημα πέρυσι η δεύτερη θέση που κατακτήσαμε. Το βασικό είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες απέναντι σε ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί με τις άλλες. Το βασικό είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους παίκτες να κάνουν το βήμα παραπάνω».

ΣΤΕΦΑΝ ΓΕΛΟΒΑΤΣ (ΑΕΚ): «Διάλεξα την ΑΕΚ γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα να έχω μία πετυχημένη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και το BCL. Έχουμε ένα νέο γήπεδο, προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας και μέχρι στιγμής τα πάμε καλά. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΔΑΣ (ΑΕΚ): «Πρώτα από όλα θεώ να συγχαρώ όλους τους παίκτες και τους προπονητές που βραβεύτηκαν σήμερα για όσα πέτυχαν την περασμένη περίοδο. Δεύτερον να ευχηθώ σε όλους τους παίκτες, προπονητές και παράγοντες καλή αθλητική χρονιά. Μετά από 11 χρόνια επιστρέφω στην Ελλάδα. Για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά να αναλάβω μία τέτοια πρόκληση όπως είναι να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ. Αυτή χρονιά είναι μεταβατική για την, με τη έννοια ότι η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν όσον αφορά το ρόστερ, αλλά θέλουμε στο νέο μας γήπεδο να παρουσιάσουμε κάτι καλό, ξεχωριστό και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και πάντα σε συνδυασμό με την γνώση ότι η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που πάντα πρωταγωνιστεί, οπότε το βασικό μέλημα είναι να παρουσιάσω καλό μπάσκετ σε συνδυασμό με το “ πρέπει” που σίγουρα υπάρχει στην ΑΕΚ».

ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ): «Εύχομαι με τη σειρά μου να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με γεμάτα γήπεδα. Μας έλειψε πέρυσι ο κόσμος. Προσωπικά, πέρασα τρία πολύ ωραία χρόνια στην Πάτρα. Ανδρώθηκα μπασκετικά και μεγάλωσα μέσα στο γήπεδο. Ήταν η πιο εύκολη επιλογή μετά την αποχώρησή μου από την ΑΕΚ. Υπάρχει ένα πλάνο στον Προμηθέα, ήθελα να είμαι μέλος του και να προχωρήσω μαζί του. Ο Προμηθέας θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί. Δεν νομίζω πως θέτει ποτέ ξεκάθαρους στόχους για το πρωτάθλημα ή τις θέσεις. Ζητάει πιο σημαντικά πράγματα. Να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, το 100% κάθε μέρα. Οι άνθρωποί του θεωρούν πως έτσι στο τέλος θα έχεις καταφέρει αυτά που θέλεις».

ΛΟΥΙΣ ΚΑΣΙΜΙΡΟ (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ): «Είμαι πανευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Είναι μία πρόκληση για μένα, μία νέα χώρα. Έχω μεγάλο κίνητρο για να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για το πρωτάθλημα αυτό. Είναι μία καλή ευκαιρία για μένα να μάθω περισσότερα για τις διοργανώσεις που έχουμε μπροστά μας. Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθούμε σκληρά κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση και να αγωνιστούμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες. Ευχαριστώ τον Προμηθέα που με εμπιστεύτηκε. Είναι μία πρόκληση τόσο για μένα, όσο και για την ομάδα. Να χτίσουμε μία καλή φιλοσοφία, έναν καλό τρόπο σκέψης».

ΖΕΡΜΕΙΝ ΛΟΒ (ΠΑΟΚ): «Είναι σίγουρα τιμή μου να είμαι ο αρχηγός. Την προηγούμενη χρονιά, είχαμε τον Βαγγέλη Μαργαρίτη ως αρχηγό. Δεν αλλάζει κάτι για μένα, είναι μια τιμή. Κάθε μέρα προπονούμαι και προσπαθώ να θέσω το παράδειγμα για τους συμπαίκτες μου».

ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΑΟΚ): «Καλή αγωνιστική σεζόν να έχουμε, με υγεία για όλους. Ο βασικότερος στόχος μας είναι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη και να προσπαθήσουμε μέσα από την αγωνιστική εικόνα που θα παρουσιάσουμε, να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων. Θέλουμε να συνδυάσουμε την καλή αγωνιστική πορεία με τον στόχο της εξυγίανσης που έχει θέσει η ομάδα από πέρσι, με την αλλαγή στο διοικητικό σχήμα και τον Θανάση Χατζόπουλο στο τιμόνι. Όλοι θέλουν να κερδίζουν, αυτό θέλουμε και εμείς. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε, για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Σίγουρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ομάδα, θέλουμε να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο και να μπορέσουμε αυτό το κομμάτι, που δίνει έξτρα δύναμη στην ομάδα, να το έχουμε δίπλα μας αυτή τη σεζόν. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ): «Να ευχηθώ να έχουμε μία καλή χρονιά μακριά από Covid-19 και τραυματισμούς. Να έρθουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα και να χαρούν το παιχνίδι. Εμείς σαν Περιστέρι θεωρώ ότι πρέπει να κλείσουμε την περσινή μέτρια παρένθεση της ομάδας μετά την τετραετή επιστροφή στην Basket League και να προσπαθήσουμε να μπούμε στο γήπεδο αρχής γενομένης από το πρώτο επίσημο και να φέρουμε χαρά στον κόσμο και στους φιλάθλους μας.

Θέλω να κλείσω με κάτι που αναφέρθηκε πιο πριν από τον Γλυνιαδάκη και αφορά το κομμάτι της Α2, που το έχουμε ξεχάσει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει πανδημία, έχω αγωνιστεί την Α2 όπως και πολλά άλλα παιδιά από την αίθουσα, και πολλοί προπονητές ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Είναι τουλάχιστον άδικο να μην υπάρχει ασφάλιση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολλά από αυτά τα παιδιά μπορεί να έχουν και δεύτερη δουλειά, αλλά και οικογένειες. Καλό είναι να γίνουν κινήσεις πάνω σε αυτό».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ): «Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχηθώ ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά για όλες τις ομάδες, το ελληνικό μπάσκετ, να έχουν υγεία, με κόσμο στα γήπεδα και όλοι να βοηθήσουμε τους πρωταγωνιστές για να μας προσφέρουν ένα αξιόλογο θέαμα, γιατί πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να έρθει ο κόσμος στα γήπεδα και να φέρουμε και περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ. Όσον αφορά το Περιστέρι έχουμε κάνει με τη διοίκηση μία πολύ καλή επιλογή παικτών. Είμαστε όμως μία νέα ομάδα, καθώς εκτός από δύο παιδιά, οι υπόλοιποι είναι καινούριοι. Ο πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ομάδα, να γίνουμε ανταγωνιστικοί και σκληροί και να προσπαθούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Στο BCL Ξεκινήσαμε πιο νωρίς και ήταν κάτι που το θέλαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν υπάρχει χρόνος για στενοχώρια όμως, πρέπει να κοιτάξουμε να διαχειριστούμε ότι ξεκινήσαμε πιο νωρίς. Αυτό έχει και καλά και κακά, αλλά θα τα καταφέρουμε».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΟΛΟΣΣΟΣ): «Καλή σεζόν. Δεν ξεκινήσαμε καλά πέρυσι, αλλά μιλάμε για νέα ομάδα. Τελειώσαμε πολύ καλά τη σεζόν όμως, εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Γίνανε πολλές αλλαγές, αν ο Λόσον δώσει το 30-40%, τότε θα είμαστε ικανοποιημένοι. Είναι μεγάλη εμπειρία. Είμαστε μία ομάδα με νέους παίκτες, αν βγάλουμε όλοι μας αυτό που μπορούμε, θα συνεχίσουμε από εκεί που τελειώσαμε πέρυσι με καλό μπάσκετ και αποτελέσματα. Να σωθούμε όσον το δυνατόν νωρίτερα, γιατί αυτός είναι ο στόχος»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ (ΙΩΝΙΚΟΣ): «Να έχουμε μία υγιή χρονιά και να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο η προσέγγιση του κύριου Τσάπα, κάλυψε όλες τις επιθυμίες μου, αυτός ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα τον Ιωνικό. Υπάρχει ελληνικό στοιχείο στην ομάδα με εμπειρία».

ΚΟΥΡΟ ΣΕΓΚΟΥΡΑ (ΙΩΝΙΚΟΣ): «Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα. Να δείξουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με την ομάδα μας, μας μικρή ομάδα, αλλά με μεγάλες προσδοκίες και φιλοδοξίες. Να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά». 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ): «Να ευχηθώ εκ μέρους της ομάδας σε όλους υγεία. Έχουμε νέα ομάδα, 11 νέοι παίκτες, ξεκινάμε από το μηδέν. Θέλουμε χρόνο, είναι καλό ότι παίζουμε σε 3 διοργανώσεις, είναι κίνητρο να παίζεις σε πολλά ματς. Πρέπει να χτίσουμε χημεία, κάτι που είναι δύσκολο ακόμα, έχουμε πολλή δουλειά. Ο κόσμος είναι σημαντικό κομμάτι, ελπίζω να επιστρέψει η κανονικότητα, η έδρα μας είναι σημαντικό, ελπίζω να ξεκινήσουμε από εκεί και να δούμε πού θα φτάσουμε».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ): «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μια καλή αθλητική χρονιά. Τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα παιδιά, που βραβεύτηκαν για την περυσινή χρονιά. Όλοι ήταν άξιοι κι ελπίζω και φέτος όλα να πάνε καλά για όλες τις ομάδες, να μείνουμε προσηλωμένοι στις τέσσερις γραμμές και να μην ασχολούμαστε με τα εξωαγωνιστικά. Πέρυσι ήταν μια μέτρια χρονιά, φέτος προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σύνολο. Έχουμε συνδυάσει αρκετή εμπειρία και πολύ ταλέντο και κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά, για να βρούμε τα βήματά μας, που θα μας οδηγήσουν σε μια καλή χρόνια. Πρώτα απ’ όλα να στηθεί μια σωστή ομάδα, να παίξουμε καλό μπάσκετ και ο στόχος είναι να καταφέρουμε να είμαστε στα playoffs. Για τον Ηρακλή, όπως για όλες τις ομάδες, είναι πολύ σημαντικό που επέστρεψε ο κόσμος στα γήπεδα και ήδη η πρώτη εικόνα από τα ματς του Κυπέλλου, νομίζω ότι είναι πολύ θετική και ευχάριστη για όλους. Το παιχνίδι, χωρίς τους θεατές, είναι κάτι το διαφορετικό. Το θέμα είναι να μείνουμε όλοι σε κόσμια συμπεριφορά, να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στις ομάδες και για μας συγκεκριμένα, ο κόσμος αποτελεί πραγματικά τον έκτο παίκτη. Είναι μεγάλη δύναμη, δημιουργεί μια δυνατή έδρα, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει σε πολλά θετικά αποτελέσματα».

ΤΑΣΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ): «Εύχομαι καλή σεζόν με υγεία. Είναι η τρίτη σερί σεζόν στην Α1, θέλουμε τον κόσμο της Λάρισας στο γήπεδο, είμαστε χαρούμενοι που η πόλη στηρίζει αυτή τη προσπάθεια. Ο στόχος είναι η γρήγορη παραμονή, πέρυσι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ από τον κορoνοϊό, φέτος θέλουμε να έχουμε θετικό πρόσωπο».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ): «Η ομάδα πρέπει να δεθεί με τη Λάρισα και με την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Να έχουμε μία στέρεα βάση. Έγιναν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Το σκεπτικό μας για εφέτος ήταν να έχουμε μία βάση Ελλήνων παικτών, η οποία θα μπορεί να υπάρχει και τα επόμενα χρόνια. Ξεκάθαρος στόχος η ομάδα να είναι και την επόμενη χρονιά στην Α1». 

ΦΩΤΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ): «Να ευχηθώ καλή σεζόν με υγεία και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Ο Απόλλωνας επέστρεψε εκεί που ανήκει, θα χρειαστούμε τη στήριξη του κόσμου και έχοντας έναν κορμό, μαζί με τις προσθήκες, θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλουμε γρήγορο μπάσκετ, να δώσει ώθηση ο κόσμος. Επίσης, επειδή έχω παίξει σε Α2, θα ήθελα να δω βήματα προόδου σε αυτές τις κατηγορίες, γιατί είναι πλέον ξεχασμένες».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ): «Ο Απόλλων επέστρεψε στη φυσική του θέση την Α1. Πλέον στην ομάδα υπάρχει μία διοίκηση που τη στηρίζει. Στόχος είναι η παραμονή μας και η ομάδα να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πρότυπα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ): «Η απώλεια του Βασίλη Σπανούλη είναι μεγάλη, ως προσωπικότητα. Ο "Μπίλι" είναι ευλογημένος από κάθε άποψη, θα μας λείψει και στα αποδυτήρια και ως παίκτης. Η ομάδα πρέπει να προχωρήσει, να συνεχίσει, όλοι μεγαλώνουμε, όλο θα τελειώσουμε κάποια στιγμή. Το θετικό για τη φετινή σεζόν είναι ότι ξεκινάμε από καλή αφετηρία. Το μεγαλύτερο μέρος του κορμού παρέμεινε, γνωριζόμαστε και το έργο του κόουτς θα είναι πιο εύκολο. Θεωρώ ότι όλος ο κόσμος θέλει να δει το ματς ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ομάδες (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός), τα δύο ματς που δίναμε στην EuroLeague δεν ήταν αρκετά. Μας δίνει μεγάλο κίνητρο, να διεκδικήσουμε δύο παραπάνω τίτλους. Είναι ό,τι καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Όπως είπα, ξεκινάμε από καλύτερη βάση, κάτι που είδαμε από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Είναι θετικό οτι ξέρουμε ο ένας τον άλλον, μας γνωρίζει ο προπονητής και τον γνωρίζουμε».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ): «Η ομάδα μας λείπει δύο χρόνια από το πρωτάθλημα κι εγώ προσωπικά άλλα πέντε, με μεγάλη χαρά είδα πρόσωπα γνωστά και κυρίως τους προπονητές, τους συναδέλφους μου, οι οποίοι έχουν κάνει διαδρομή, είναι καταρτισμένοι και ταλαντούχοι. Οπότε και για μένα προσωπικά είναι μεγάλη χαρά που ξανά γυρίζω εδώ. Η ομάδα μας θα συμμετάσχει μετά από δύο χρόνια, νομίζω είναι ευτυχής συγκυρία ότι θα συμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα που κατά τη γνώμη μου θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Πρώτον, λόγο της παρουσίας του κόσμου που τα δύο τελευταία δύο χρόνια έλειψε. Δεύτερον, απ' ότι ξέρω τα έσοδα των ομάδων θα είναι περισσότερα κι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά απ' ότι βλέπω στη στελέχωση, όσον αφορά το επίπεδο των προπονητών και των παικτών. Και φυσικά, από την παρουσία της ομάδας μας. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την διοργάνωση και προς τους διαγωνιζόμενους, δηλαδή προπονητές, παίκτες, παράγοντες και τους φιλάθλους. Σαν φιλοδοξία που έχουμε, σαν... νεοφώτιστοι που είμαστε, θέλουμε να κάνουμε... θόρυβο κι αν είναι δυνατόν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα ως η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα. Κάθε κίνηση που κάνεις είναι προς την κατεύθυνση να είσαι καλύτερος. Είμαι ήδη ενάμιση χρόνο στην ομάδα και με αρκετά από τα στελέχη της έχουμε συνεργαστεί και πέρσι, είχαμε την ευκαιρία λοιπόν να προσθέσουμε μόνο τέσσερις νέους παίκτες και τρεις ξένους συγκεκριμένα. Νομίζω ότι ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με πέρσι, είμαστε πιο έτοιμοι να παίξουμε από νωρίς καλά. Πιστεύω ότι θα είμαστε πιο σταθεροί στην παρουσία μας μέσα στην διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και στη συνολική προσπάθεια μας φέτος. Νομίζω ότι έχουμε ταλαντούχα ομάδα, έχουμε ταλαντούχους παίκτες. Έχουμε κράμα παικτών με ενθουσιασμό και κίνητρο και παικτών με εμπειρία. Νομίζω λοιπόν ότι θα είμαστε αρκετά καλοί. Ένα πρώτο δείγμα χωρίς τον Σπανούλη έχετε δει από τα φιλικά που έχουμε παίξει στην Ελλάδα και τα διεθνή φιλικά συν το παιχνίδι κυπέλλου. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια διαφορετική κατεύθυνση στο παιχνίδι μας. Η επίδραση του Βασίλη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού τα τελευταία 11 χρόνια ήταν πάρα πολύ σημαντική, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο ρόστερ μας, επομένως θα υπάρχει μια νέα κατεύθυνση, μια νέα φιλοσοφία. Ελπίζουμε αυτή η φιλοσοφία να είναι νικηφόρα για την ομάδα μας».

Υποστήριξη: SilkTech