Τραυματισμός παιδιού στο καρτ

Κυριακή, Σεπτέμβριος 19, 2021 - 12:47μμ
Αστυνομικοί στο σημείο

Κακή στιγμή προ ολίγου (19/9) κατά τη διάρκεια του αγώνα καρτ στο κέντρο της Πάτρας.

Αγωνιζόμενο όχημα καρτ (κατά πληροφορίες ύστερα από επαφή με άλλο καρτ) χτύπησε στις μπαριέρες της Μαιζώνος αναποδογύρισε και σταμάτησε τελικά στην πλατεία Γεωργίου, στο κάτω μέρος (διαγώνια απέναντι από το "Κάραβελ" με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι και όχι μόνο. Η πορεία του καρτ δεν ανακόπηκε δυστυχώς από τα πλαστικά προστατευτικά δοχεία, που δεν μπορέσαν να αποτρέψουν το συμβάν και κατά την πρόσκρουση στα κάγκελα τραυμάτισε νεαρό παιδί - φίλαθλο (6 ετών) το οποίο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται πως είχε βρεθεί πάνω στα κάγκελα.

Ήρθε ασθενοφόρο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο. Εκεί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Στο Ρίο μεταφέρθηκε και ο οδηγός του καρτ. Ο αγώνας διεκόπη.

Η Αστυνομία ερευνά το συμβάν, ήδη έχουμε τις πρώτες προσαγωγές υπευθύνων στο Β' Αστυνομικό τμημα, όπου ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει για τυχόν κράτησή τους.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Ο διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο οποίος βρικόταν ως θεατής στην πλατεία Γεωργίου, ήταν ο πρώτος γιατρός που έσπευσε στο περιστατικό. 

 

H ANAKOIΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διασωληνωμένος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου ο 6χρονος Φώτης. Ο διευθυντής της, Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε:
«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένεια του».

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Το thebest.gr μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων, όπου βρίσκεται ο 6χρονος Φώτης. Με τρεμάμενη φωνή, και αγωνία για τα επόμενα 24ωρα μας είπε πως ακόμη και ως την ώρα που γραφόταν το άρθρο δεν είχε δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα.
Ο οδηγός του κάρτ μιλά σοκαρισμένος για το ατύχημα με τον 6χρονο κι εξηγεί πώς έγιναν όλα
"Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα" μας είπε. "Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε", συμπληρώνει. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Στο πλευρό του πατέρα και έξω από τη ΜΕΘ παίδων, συγγενείς και φίλοι. Δίπλα στο παιδί βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που διεκομίσθη στο ΠΓΝΠ ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο ΟΔΗΓΟΣ

Στο τιμόνι του ηλεκτρικού οχήματος το οποίο έπεσε πάνω στον 6χρονο Φώτη βρισκόταν ο Νίκος Σ. που διαθέτει μεγάλη εμπειρία από καρτΤο NewsAuto επικοινώνησε μαζί του ο οποίος φανερά σοκαρισμένος από το περιστατικό εξήγησε το πώς έγινε το περιστατικό: «Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι πολύ καλή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο για να ελέγξουν οι γιατροί πώς όλα είναι καλά. Οι εξετάσεις έχουν βγει καθαρές. Πρέπει να αναφέρω την άμεση ανταπόκριση της οργάνωσης καθώς όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε ενώ το ασθενοφόρο ήρθε άμεσα για να παραλάβει το νεαρό θεατή. Βασικά δεν ήταν αγώνας και δεν πιέζαμε όπως κάνουμε σε αγώνες. Ήταν επίδειξη. Πήγα να περάσω από δεξιά και να μπω στην αγωνιστική μου γραμμή. Σε εκείνο το σημείο υπήρχε ένα βύθισμα του δρόμου που με έκανε να έρθω σε επαφή με ένα άλλο καρτ, με αποτέλεσμα να χάσω τον έλεγχο και να ανατραπεί το δικό μου όχημα. Εγώ είμαι καλά με λίγους μώλωπες στα πόδια».

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ

Πέντε άτομα θα οδηγηθούν σύμφωνα με πληροφορίες αύριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα μετά το ατύχημα που σημειώθηκε στη διοργάνωση του Pick Πάτρας με θύμα ένα 6χρονο παιδί. Οι 5 διοργανωτές, ο οδηγός και οι υπεύθυνοι ασφαλείας, προσήχθησαν νωρίς το μεσημέρι στην ασφάλεια Πατρών .

Ελεγχοι στο σημειο οπου έγινε το ατύχημα (φωτό Γιάννης Πομώνης)

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech