Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ξέχασε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Σάββατο, Σεπτέμβριος 18, 2021 - 11:05πμ
Αναγνώριση!

Ο ιδιοκτήτης της “πράσινης” ΚΑΕ αναφέρθηκε στη συμβολή του Σέρβου τεχνικού στις επιτυχίες του ομάδα και υπογράμμισε τη σημασία του τουρνουά για τη μνήμη του πατέρα του και του θείου του. Το λόγο πήραν στη συνέχεια, τόσο ο προπονητής του Τριφυλλιού, Δημήτρης Πρίφτης, όσο και ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου.

 

Οι δηλώσεις του Γιαννακόπουλου
«Πρώτα από όλα θα ήθελα να συλλυπηθώ την οικογένεια του κ. Ίβκοβιτς. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ανθρώπους του μπάσκετ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

 
Είναι πολύ δύσκολο να είσαι εδώ, να προχωράς σε αυτό το γήπεδο, σε αυτούς τους διαδρόμους και να μη βλέπεις κάπου τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Αυτό το τουρνουά, μας δίνει τη δυνατότητα να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο Ομπράντοβιτς έδειξε στον ουρανό
Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες και τους προπονητές που αποδέχθηκαν την πρόταση. Ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ, θέλω να πω στο φίλο Ζέλικο που η απάντηση είναι πάντα ναι, ανεξαρτήτως προγράμματος και προετοιμασίας. Μαζί του έγιναν όλα αυτά που βλέπετε εδώ μέσα και είναι σημαντικό να βλέπεις ότι έχεις φίλους που σέβονται και τιμούν το παρελθόν.

Εύχομαι να κερδίσει η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά και η καθεμία να βγάλει τα συμπεράσματα της. Να είναι μια χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που αποδέχθηκαν την πρόταση».

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη
Από την πλευρά του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης ανέφερε: «Τιμούμε με την παρουσία μας έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο, τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Μία μεγάλη προσωπικότητα, που μαζί με την οικογένειά του συνέβαλλαν τα μέγιστα όχι μόνο στην εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ, αλλά συνολικά του ελληνικού αθλητισμού. Είναι πολύ σημαντικό που επανέρχεται το τουρνουά μετά την περσινή περίεργη σεζόν. Θα είναι μία σημαντική εμπειρία για εμάς αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε στην περίοδο προετοιμασίας, προσπαθούμε να χτίσουμε την ομάδα μας. Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες για την αποδοχή της πρόσκλησης».

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου
Τον λόγο πήρε και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος και τόνισε τα εξής: «Να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι ο σκοπός. Είναι ένα τουρνουά αφιερωμένο στο κ. Παύλο που όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό, το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ κατ’επέκταση. Είναι τιμή μας να παίζουμε σε αυτό το τουρνουά, το οποίο γίνεται θεσμός. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους, να είμαστε υγιείς και να έχουμε μια καλή σεζόν» ανέφερε ο Παπαπέτρου.

Πριν βρεθώ αντίπαλος, είχα βρεθεί αρκετές φορές σε αυτό το γήπεδο. Όλοι ξέρουν τη μπασκετική ιστορία της οικογένειας μου και του πατέρα μου. Είχα ακούσει ιστορίες για τον κ. Παύλο και πολλά πράγματα που είχε κάνει, από πολύ μικρή ηλικία. Είμαστε ευγνώμονες ως οικογένεια, γιατί ενέπνευσε και εμένα και άλλα παιδιά στην ηλικία μου.

Η ομάδα που είχε ο Παναθηναϊκός εκείνες τις εποχές, ήταν «φοβιστική» για να είσαι απέναντι της. Ήταν ο αυτοκράτωρας της Ευρώπης. Αυτό συνέβη με τα χρήματα και την αγάπη που έβγαζε η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ομάδα και κόσμος, ήταν ένα. Ως αντίπαλος ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις σε αυτό το γήπεδο και να κερδίσεις. Σίγουρα το έχω νιώσει αυτό».

Υποστήριξη: SilkTech