Η Νικολέτα Χιώνη ανοίγει την καρδιά της στο sportin.gr: Τίποτα ανέφικτο πριν το δοκιμάσεις!

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 17, 2021 - 8:00πμ
Μία πολεμιστής... γεννημένη σταρ!

Μετά την σπουδαία επιτυχία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κοφών, η Νικολέτα Χιώνη… άνοιξε την καρδιά της στο sportin.gr . Η Πατρινή πρωταθλήτρια έστρεψε όλα τα βλέμματα του κόσμου πάνω της, όταν στην πρώτη της απόπειρα σε επίσημους αγώνες αυτού του επιπέδου, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου, στην κατηγορία της, στο άλμα επί κοντώ.

Τα όνειρα δεν σταματούν εδώ για την Νικολέτα, που βλέπει στο βάθος της διαδρομής το Ολυμπιακό μετάλλιο, σε ενάμιση χρόνο από τώρα! Αν κρίνουμε από το πάθος της και την αγάπη γι’ αυτό που κάνει, η επιτυχία της είναι δεδομένη.

Φτάνουν δύο λεπτά να μιλήσεις μαζί της, να σου πεί γι’ αυτό που κάνει, και βλέπεις στα μάτια της το γιατί πέτυχε και με δεδομένο ότι είναι ακόμα στο ξεκίνημα, η προοπτική που ανοίγεται μπροστά της είναι πραγματικά μεγάλη.

Όπως και το πρότυπο για μικρούς και μεγάλους που αναπτύσσεται, αποκτά τη δικιά του σημασία. Μας μίλησε για τα όνειρά της, για τη νέα γενιά, την ανάπτυξη του αθλήματος, τις δυσκολίεςκαι τα νέα παιδιά, σε μία συνέντευξη… οδηγό επιτυχίας με πολλές ατάκες!

Παγκόσμια η Πατρινή Νικολέττα Χιώνη! Στη 2η θέση του κόσμου στο άλμα επί κοντώ

 

Η προσπάθεια, η δύναμη και το ξεκίνημα

- Πως αισθάνεσαι από την επιτυχία σου; - Πόση δύναμη και πόση προσπάθεια κρύβεται από πίσω της;

Είμαι πολύ χαρούμενη για την επιτυχία μου κυρίως γιατί τα κατάφερα υπό δύσκολες συνθήκες! Πίσω της κρύβεται πολλή δύναμη και προσπάθεια. Συνήθως οι επιτυχίες έρχονται μετά από κόπο και προσπάθεια.

Ήταν ένας αγώνας στον οποίο ούτε καν φανταζόμουν ότι θα πήγαινα δεν το γνωρίζαμε μέχρι τον Ιούνιο. Ήταν μία χρονιά που δεν πίστευα καν ότι θα μπορέσω να κάνω προπόνηση.

Ο αρχικός μου στόχος ήταν να παλέψω τον τραυματισμό μου μήπως καταφέρω να φτάσω στην Ολυμπιάδα που είναι το 2022. Ωστόσο χάρη στη θέληση μου και την απεριόριστη βοήθεια (αποκατάσταση) και ψυχολογική υποστήριξη του γυμναστή μου Παναγιώτη Σταυρόπουλου καταφέραμε να ξαναμπώ στο γήπεδο με αρκετούς περιορισμούς βέβαια πλέον. Με υπομονή και επίμονη καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό!

- Πως ήταν η εμπειρία σου;

Η εμπειρία ήταν φοβερή! Πήρα πολλά πράγματα και το σημαντικότερο γνώρισα αθλητές από όλο τον κόσμο και πήρα μία ιδέα για την Ολυμπιάδα (οντάς αυτός ο πρώτος μου αγώνας με την ΟΕΑΚ) σχετικά με το πως διεξάγονται οι αγώνες κωφών/βαρήκοων.

 

“Αν σκεφτείς ότι συνέχιζα, όταν όλοι μου έλεγαν να σταματήσω, φαντάσου τι μπορώ να κάνω τώρα”

- Πως αισθάνεσαι από την ανταπόκριση του κόσμου; - Φτάνει αυτή για να συνεχίσεις;

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά πολύ μεγάλη! Δεν το περίμενα σε αυτό το βαθμό! Φυσικά μου δίνει δύναμη να συνεχίσω! Αν σκεφτείς ότι συνέχιζα όταν οι περισσότεροι μου έλεγαν να τα παρατήσω κι όταν όντως οι πιθανότητες ήταν εναντίον μου, φαντάσου τι μπορεί να κάνω τώρα.

 

- Τι θα ζητούσες από την πολιτεία για το άθλημά σας;

 Από την πολιτεία θα ζητούσα στήριξη για αγορά εξοπλισμού και κυρίως κονταριών, που κυριολεκτικά δεν έχουμε. Αν σκεφτείς ότι πηδούσα με ένα κοντάρι που είχα αγοράσει μονή μου κι άλλο ένα δανεικό. Ας ενδιαφερθεί κάποιος και για το άθλημα σε αυτή την πόλη πλέον! Δεν έχουμε κυριολεκτικά τίποτα!

Αυτό πέραν τις τεράστιας δυσκολίας που δημιουργεί σε έμενα, πέραν του ότι δεν μπορώ να ανέβω σε ύψη αφού δεν έχουμε τον τρόπο, συντελεί αρνητικά στο να ξεκινήσουν και νέα παιδάκια.

“Με κέρδισε το άθλημα εξ αρχής”

- Πως και ασχολήθηκες με το συγκεκριμένο άθλημα; 

Στο γήπεδο πήγα πρώτη φορά στα 28μου, άπλα για φυσική κατάσταση. Ο προπονητής μου Παναγιώτης Μαυρουδάκης με ενθάρρυνε να δοκιμάσω το άλμα επί κοντώ. Από την πρώτη στιγμή κάτι είδε σε έμενα και με παρότρυνε να ξεκινήσω.

Αρχικά ήταν ένα χόμπι για έμενα, στην πορεία είδαμε ότι μας βγαίνει, προχωρήσαμε και δεδομένου του καιρού που ασχολούμαι και της ηλικίας που ξεκίνησα πάμε πολύ καλά! Κάτι το οποίο επίσης πίστευαν όλοι ότι είναι ανέφικτο.

Το άθλημα ξεκάθαρα με κέρδισε!

 

- Ποια είναι η εμπειρία σου και ποιοι οι στόχοι στου;

Πρωταρχικός στόχος μου μετά από όσα πέρασα και περνάω είναι να κάνω την προετοιμασία μου υγιής και με την απαιτούμενη βοήθεια να αποκτήσουμε εξοπλισμό ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε όπως πρέπει, με προορισμό την Ολυμπιάδα τον Μάιο του 2022, που φυσικά θα διεκδικήσω μετάλλιο!

 

“Ανέφικτο είναι μόνο ότι δεν αφήνει το μυαλό μας” 

-Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο; Στους συναθλητές σου;

Αυτό που θα ήθελα να πω στον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας είναι πως δεν υπάρχει τίποτα ανέφικτο πέρα από αυτό που δεν μας αφήνει το μυαλό και η ψυχή μας να κάνουμε! Να κυνηγάνε το όνειρα τους οποία κι αν είναι αυτά και να θέτουν στόχους για τους οποίους να παλεύουν γιατί αυτό δίνει νόημα στη ζωή!

Προς τα νέα παιδάκια να μην το βάζουν ποτέ κάτω και να ξεκινήσουν επί κοντώ, γιατί πραγματικά η εμπειρία και μονό που σου προσφέρει είναι μοναδική και ασύγκριτη με οτιδήποτε άλλο.

-

Η αθλήτρια του Αίολου επί τω έργω

ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΣΑΣ

Υποστήριξη: SilkTech