Σάκκαρη: «Χρυσό» πριμ και Νο14 του κόσμου μετά την πρόκριση στις «8» του US Open

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 9, 2021 - 12:32μμ
Από κορυφή σε κορυφή

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του US Open. Πέρα από μια σπουδαία διάκριση και την προοπτική να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη στη συνέχεια του αμερικανικού Grand Slam, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια εξασφάλισε και ένα πολύ σημαντικό οικονομικό έπαθλο.

Η Ελληνίδα τενίστρια θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Νο14 (μπορεί και στο Νο13) του κόσμου ενώ τα έσοδα της από το φετινό tour έχουν φτάσει στο 1.005.000 ευρώ και συνεχίζει!

Φτάνοντας στις «8», η Σάκκαρη εξασφάλισε πριμ 425.000 δολαρίων (!), ενώ αν είχε αποκλειστεί από την Μπιάνκα Αντρεέσκου θα είχε αποχωρήσει με 265.000 δολάρια.

Αν κάνει νέα υπέρβαση και φτάσει στα ημιτελικά αποκλείοντας την Καρολίνα Πλίσκοβα, θα εξασφαλίσει 675.000 δολάρια, ενώ (πάμε μακριά τώρα), εφόσον φτάσει στον τελικό θα εισπράξει 2,5 εκατ. δολάρια σε περίπτωση νίκης και ακριβώς τα μισά, 1,25 εκατ. ευρώ δηλαδή, αν χάσει.

Το φετινό US Open προσφέρει συνολικά 57,5 εκατ. δολάρια στους αθλητές φέτος, ποσό που αποτελεί ρεκόρ ξεπερνώντας αυτό του 2019, ενώ πέρσι η πανδημία είχε επιπτώσεις στα πριμ που ήταν πιο περιορισμένα.

Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια κατάταξη είναι δεδομένη η άνοδος της Σάκκαρη η οποία θα πετύχει career high αφού από το Νο18 με το οποίο μπήκε στο τουρνουά θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στο Νο14 ενώ συγκεντρώνει πιθανότητες αν προχωρήσει κι άλλο να βρεθεί και στο Νο13.

Υποστήριξη: SilkTech