Εξασφάλισαν μετάλλιο και πάνε για το χρυσό οι Παίδες του Προμηθέα

Κυριακή, Σεπτέμβριος 5, 2021 - 8:02πμ
Δεύτερο μετάλλιο σε μία εβδομάδα για τις ακαδημίες των Πατρινών!

Μετά από ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το μπάσκετ, ο Προμηθέας νίκησε πολύ δύσκολα τον Εξάστερο (58-54), πήρε την 4η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στην Κυψέλη και εξασφάλισαν την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Σήμερα ο μεγάλος αγώνας απέναντι στη ΔΕΚΑ (13:00), όπου η ομάδα του Μελιγδή με νίκη κατακτάει το χρυσό μετάλλιο, ενώ σε περίπτωση ήττας θα βρεθεί στη 2η θέση.

O Προμηθέας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καλλιακούδα, Σοϊλεμετζίδη, Βασιλείου, Γρύλλη και Καναβό. Οι «Προμηθείς» προσπάθησαν να περάσουν τη μπάλα μέσα στο καλάθι στα πρώτα λεπτά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φθείρουν από νωρίς με φάουλ τον Σταμάτη, ο οποίος γρήγορα υπέπεσε σε 3 μαζεμένα φάουλ και αποσύρθηκε.

Ωστόσο, οι Πατρινοί ήταν άστοχοι στο ξεκίνημα με 1/10 σουτ, με αποτέλεσμα ο Εξάστερος να το εκμεταλλευτεί και με πρωταγωνιστές τους Ζερβό και Αβδάλα προηγήθηκαν με 6 (5-11 στο 6).

Ο Προμηθέας συνέχισε να είναι πολύ άστοχος μετά το τάιμ άουτ και οι «πράσινοι» με ιδανική εφαρμογή του pick and roll από Αβδάλα και Αδαμή μεγάλωσαν κι άλλο τη διαφορά (5-13 στο 7’). Σε εκείνο το σημείο οι Πατρινοί αφυπνίστηκαν και με καλάθια των Μαργαλιά και Καλλιακούδα έτρεξαν ένα επιμέρους 4-0 (9-13 στο 8’). Παρά το μικρό αυτό ξέσπασμα, οι παίκτες του Μελιγδή συνέχισαν να μην έχουν καλό επιθετικό ρυθμό, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί με τους «πράσινους» στο +5 (11-16).

Στη δεύτερη περίοδο ο Εξάστερος προσπάθησε να κεφαλαιοποιήσει το προβάδισμά του και ο Προμηθέας να ανατρέψει την Κατάσταση. Οι Αθηναίοι έφτασαν στο +7 με καλάθι του Παπαζώτου (11-18), ωστόσο ο Προμηθέας με τρίποντα από Χρυσανθόπουλο και Καλλιακούδα και ένα πολύ όμορφο καλάθι του Γρύλλη δεν άφησε τον αντίπαλο να ξεφύγει περισσότερο (19-20 στο 13’).

Μετά το τάιμ άουτ ο Προμηθέας κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα καλάθι ακόμα του Καλλιακούδα (21-21 στο 15’), όμως οι «πράσινοι» με τρίποντο του Αναστόπουλου πήραν και πάλι το προβάδισμα (21-24).

Εκείνη τη στιγμή με ένα επιμέρους σερί 5-0 με πρωταγωνιστή τον Καλλιακούδα οι Πατρινοί πήραν μετά από πάρα πολλή ώρα το προβάδισμα στο σκορ (26-24 στο 18’). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό τρίποντο του Βασιλείου, ο οποίος έδωσε «αέρα» 5 πόντων στον Προμηθέα, διαμορφώνοντας το 29-24.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά, με πολλά λάθη και άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν. Με δύο τρίποντα του Βασιλείου και του Γρύλλη στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου οι παίκτες του Μελιγδή έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή (38-28 στο 25’).

Ο Προμηθέας έφτασε μέχρι το +12, με τον Κουστένη να κόβει προσωρινά το σερί και να μειώνει στους 10 με ωραίο μπάσιμο (40-30 στο 27’). Με την πάροδο του χρόνου η άμυνα του Προμηθέα γινόταν απροσπέλαστη, ο Εξάστερος αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 42-30, με τον Προμηθέα να δέχεται μόλις 6 πόντους.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Εξάστερος μπήκε πολύ δυνατό και με τον Αναστόπουλο και Αβδάλα να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση μείωσαν τη διαφορά άμεσα στους 6 (44-38 στο 32’), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Με τον Νεοκλή Αβδάλα «on fire» οι «πράσινοι» μείωσαν κι άλλο, χάρη σε τρίποντο του νεαρού Point Guard πάνω σε απλωμένα χέρια αντιπάλου (44-41 στο 33’).

Σε εκείνο το σημείο μίλησε…η κλάση του Καναβού, ο οποίος με γκολ- φάουλ έδωσε μεγάλη ανάσα στους «Προμηθείς». Παρόλα αυτά το «βραχυκύκλωμα» των Πατρινών συνεχίστηκε, με τον Εξάστερο να τρέχει νέο σερί 7-0 με 4/4 βολές του Αβδάλα και ένα τρίποντο του Κουστένη και να περνάει μπροστά στο σκορ (46-48 στο 35’).

Οι «πορτοκαλί» ωστόσο ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν και με ένα δικό τους 5-0 με καλάθι του Καλλιακούδα και τρίποντο του Γρύλλη πέρασαν εκ νέου μπροστά στο σκορ (51-48). Η απάντηση για τους «πράσινους» ήρθε με το ίδιο νόμισμα με τρίποντο του Ζερβού (51-51).

Ο διαγωνισμός τριπόντων συνεχίστηκε, με τον Καλλιακούδα και τον Βασιλείου να δίνουν μεγάλη ανάσα στον Προμηθέα με σουτ από την περιφέρεια (57-51 στο 38’). Με το σκορ στο 57-54, ο Αβδάλας είχε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο 10’’ πριν το φινάλε, ωστόσο είχε 0/2 βολές στο κρίσιμο σημείο. Ο Βασιλείου με τη σειρά του είχε 1/2 βολές και διαμόρφωσε το 58-54, αφού η τελευταία επίθεση του Εξάστερου δεν βρήκε στόχο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-16, 29-24, 42-30, 58-54.

Υποστήριξη: SilkTech