«Μπαλοθιά» μεταλλίου για τους Παίδες του Προμηθέα

Σάββατο, Σεπτέμβριος 4, 2021 - 10:02πμ
Το απόλυτο 3 στα 3

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της και εκμεταλλευόμενη την ποιότητά της η Παιδική ομάδα του Προμηθέα επικράτησε και του Ηρακλείου (44-49) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κυψέλη, έκανε το 3x3 στη διοργάνωση και πλέον μόνο με θαύμα μπορεί να χάσει το μετάλλιο. Σήμερα κόντρα στον Εξάστερο η νέα μάχη για το συγκρότημα του Μελιγδή (16:00), την Κυριακή το μεγάλο ματς απέναντι στη ΔΕΚΑ (13:00), που πιθανότατα θα κρίνει και το χρυσό μετάλλιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Προμηθέας παρατάχθηκε στο παρκέ με τους Xωματά, Νικολόπουλο, Βασιλείου, Καλλιακούδα και Καναβό.  Στο ξεκίνημα οι Πατρινοί προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και με ένα τρίποντο του Βασιλείου, ένα floater του Καναβού και μια βολή του Καλλιακούδα προηγήθηκαν με 4 πόντους (2-6 στο 4’).

Από εκείνο το σημείο οι «Προμηθείς» εμφάνισαν μια νευρικότητα στο παιχνίδι τους, με το Ηράκλειο να το εκμεταλλεύεται και με σερί 5-0 να περνάει μπροστά (7-6 στο 6’). Το νευρικό μπάσκετ συνεχίστηκε και τα καλάθια έρχονταν με το σταγονόμετρο, αφού οι παίκτες του Μελιγδή είχαν εγκλωβιστεί στην aggressive άμυνα των Κρητικών.

Το Ηράκλειο προηγήθηκε 11-9 στα τέλη του δεκαλέπτου, ωστόσο με μία βολή και ένα σουτ από μέση απόσταση του Μαργαλιά, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Προμηθέα να διατηρεί…βραχεία κεφαλή (11-12).

H δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες πολύ «μαγκωμένες» και άστοχες επιθετικά, σε μια επανάληψη όσων είδαμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Το Ηράκλειο πέρασε για λίγο μπροστά στο σκορ, όμως δύο βολές και ένα lay up  του Γρύλλη έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στους «πορτοκαλί» (13-16 στο 13’). Οι Πατρινοί βελτίωσαν ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους του, μην αφήνοντάς τους σε πολλές περιπτώσεις να εκδηλώσουν επίθεση, με αποτέλεσμα να ξεμακρύνουν κι άλλο στο σκορ με τρίποντα από Σοιλεμετζίδη και Χρυσανθόπουλο (13-24 στο 16’).

Ο Κατσούρι διέκοψε με καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο το σερί του Προμηθέα, ωστόσο με γκολ- φάουλ του Καλλιακούδα και καλάθι του Καναβού η διαφορά ανέβηκε ξανά σε διψήφια νούμερα (16-29 στο 18’), με τον Μαργαλιά με μια βολή να διαμορφώνει το 16-30, όπου ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Προμηθέας μπήκε με «προίκα» το +14 και με στόχο να «καθαρίσει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση «νίκη». Με πολύ ωραίο καλάθι του Βασιλείου η διαφορά έφτασε στους 18 (16-34 στο 22’), με τους Κρητικούς να πετυχαίνουν δύο σερί τρίποντα με Γενιτσαρίδη και Μακράκη (22-34 στο 24’). To ξέσπασμα αυτό ανακόπηκε με προσωπική ενέργεια του Γρύλλη που έστειλε τη διαφορά ξανά στους 14 (22-36 στο 25’). 

To Hράκλειο προσπάθησε να μειώσει και πάλι το σκορ και με καλάθι του Γενιτσαρίδη «ψαλίδισε» τη διαφορά στους 11 (28-39 στο 27’). Oι «Προμηθείς» εμφάνισαν έλλειψη συγκέντρωσης σε άμυνα και επίθεση, μένοντας αρκετή ώρα χωρίς καλάθι, με το Ηράκλειο να κατεβάζει κι άλλο τη διαφορά με τρίποντο του Λαμπράκη (32-39), το οποίο ήταν και σκορ δεκαλέπτου, αφού στην τελευταία κατοχή των αντιπάλων, ο Στέβοβιτς σταμάτησε στα ίσια τον Γενιτσαρίδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας απέκτησε πολύ άγρια ομορφιά. Ο Προμηθέας ξεκίνησε δυνατά με ένα ωραίο καλάθι του Μαργαλιά, ωστόσο το Ηράκλειο απάντησε με τρίποντα του Σαραντουλάκη και του Κανατάκη (38-41 στο 32’). Mετά από 3 ολόκληρα λεπτά χωρίς καλάθι εντός παιδιάς, ήρθε ο Βασιλείου σε ένα πολύ καίριο χρονικό σημείο και με εύστοχο τρίποντο έδωσε «αέρα» 7 πόντων στους «Προμηθείς» (38-45 στο 35’). Το Ηράκλειο συνέχισε να μάχεται και με ένα προσωπικό…κρεσέντο του Σαραντουλάκη μείωσε στους 3 (42-45 στο 36’).

Ο Προμηθέας σκόραρε και πάλι μετά από ώρα με δύο βολές του Γρύλλη (42-47, 2’36’’ πριν το τέλος). Ο Κατσούρι απάντησε με ένα εντυπωσιακό καλάθι (44-47 1’37’’ πριν τη λήξη), ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Νικολόπουλος με ένα πολύ μεγάλο σουτ μαρκαρισμένος από τη γωνία έδωσε και πάλι…μαξιλαράκι ασφαλείας στους Πατρινούς (44-49 στο 39’).  Ο Προμηθέας έπαιξε πάρα πολύ καλή άμυνα στις δύο επόμενες κατοχές των Κρητικών και ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο «κλείδωσε» τη νίκη. Το τελικό 44-49 ήταν τελικά αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ο Ολυμπιακός επικράτησε του Εξάστερου με 63-58.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-12, 16-30, 32-39, 44-49

Υποστήριξη: SilkTech