Στον τελικό του Ευρωπαϊκού οι φοβερές Νεάνιδες με Τσιμάρα και Κουρέτα

Σάββατο, Αύγουστος 28, 2021 - 11:50μμ
Με τις Πατρινές, ένα ακόμα μετάλλιο

Εξασφάλισαν το πολυπόθητο μετάλλιο τα κορίτσια μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων (Κ17) που πραγματοποιείται στο Σίμπενικ της Κροατίας.

Οι Ελληνίδες της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη επικράτησαν στον ημιτελικό που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Αυγούστου το βράδυ της Ιταλίας με 9-7 και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει την Κυριακή στις 10 το βράδυ απέναντι στην Ρωσία (κέρδισε με 11-9 την Ουγγαρία).

Ο ημιτελικός ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με πολλές ανατροπές στη διακύμανση του σκορ. Η Ιταλία πήρε το προβάδισμα στο ξεκίνημα του αγώνα με 3-2, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού στο ημίχρονο, με 5-4. Στο τρίτο οκτάλεπτο, η αντίπαλη ομάδα πήρε και πάλι ισχνό προβάδισμα με 7-6, αλλά η Εθνική μας, πραγματοποιώντας εκπληκτική τέταρτη περίοδο, κατάφερε να πάρει τη σπουδαία νίκη με 9-7 και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, στον αυριανό τελικό με τη Ρωσία.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ   9-7

Τα οκτάλεπτα: 2-3 , 3-1 , 1-3 , 3-0

Ελλάδα: Καραγιάννη, Σάντα 3, Καλογεροπούλου, Σιούτη, Τσιμάρα 1, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 1, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 2, Λασκαρίδη, Κουρέτα, Μήτσου

Ιταλία: Σανταπάολα, Κόστα, Ντιμαρία 2, Λεόνε 1, Μαρούσι 1, Ζίτσα, Λόνγκο, Σμπρούτζι, Ντε Μαρτς 1, Πάπι 2, Μαρτσέτι, Μπόβο, Σέσενα

Υποστήριξη: SilkTech