Λ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «Το νέο κολυμβητήριο ας ονομαστεί Χρ. Κολόμβος»

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 15, 2021 - 1:15μμ
Οδηγίες Αναστασόπουλου στον Κολόμβο (Νο 10)

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση κατέθεσε ο πατρινός προπονητής πόλο, πρώην αθλητής και νυν πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης, Λάμπρος Αναστασόπουλος.

Με αφορμή την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιου, από τον Χριστόδουλο Κολόμβο (με τον οποίο συνυπήρξαν στον ΝΟΠ το 2008 και το 2010), πρότεινε όπως το υπό (;) ανακατασκευή κολυμβητήριο στην Αγυιά, πάρει το όνομα του Κολόμβου!

Θυμίζουμε πως όπως αποκλειστικά έγραψε το sportin.gr ο πατρινός πολίστας έγινε ο πρώτος ολυμπιονίκης της Πάτρας μετά το 1896 (!), το δε κολυμβητήριο στην Αγυιά, που φτιάχτηκε το 1979, παρατήθηκε στα προβλήματά του το 2002, καταστράφηκε και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια ανακατασκευής του.

Ιδού η ανάρτηση του Λάμπρου Αναστασόπουλου:

"Η Πάτρα έχει μετά απο 125 χρόνια Αργυρό Ολυμπιονίκη!

Ένας αθλητής κόσμημα για την παγκόσμια υδατοσφαίριση, γέννημα-θρέμμα πατρινός, που μαζί με τους συμπαίκτες του απογείωσε τον ελληνικό ναυταθλητισμό στα υψηλότερα σκαλοπάτια των επιτυχιών για την χώρα μας.

Είχα την τιμή να αποτελέσω προπονητής του στις ακαδημίες και ανδρική ομάδα του ΝΟΠ στα νεανικά του χρόνια. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τον αδαμάντινο χαρακτήρα του  και χαίρομαι διπλά γιατι τα όνειρά του με σκληρή δουλειά γίναν πράξη.  Η πορεία του αποτελεί πυξίδα και κίνητρο όντας ίνδαλμα για κάθε νέο αθλητή που ξεκινάει έχοντας όνειρα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης.

O Χριστόδουλος Κολόμβος βρέθηκε στην Πάτρα το προηγούμενο τριήμερο και είχαν οι φίλοι του και απλός κόσμος την ευκαιρία να τον συγχαρούν απο κοντά για το σπουδαίο κατόρθωμά του. 

Θεωρώ πως θα πρέπει να τιμήθει απο τις αρχές της πόλης μας, Δήμο, Περιφέρεια, τοπικούς φορείς όπως του αρμόζει... Το έχουν κάνει ήδη για αυτόν, αλλοι δήμοι , άλλες αρχές, αλλά όχι ακόμα η πόλη και περιφέρεια του, κάτι που είμαι σίγουρος οτι θα γίνει σύντομα...

Χριστόδουλε είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για εσένα !

ΠΡΟΤΑΣΗ: Το υπο ανέγερση νέο κολυμβητήριο της Αγυιάς που έχει δεσμευθεί η πολιτεία να φέρει το όνομα του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ, εκει οπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ως αθλητής.

ΥΓ. Τελευταίος μεταλλιούχος Ολυμπιονίκης στον ναυταθλητισμό της Πάτρας, Αντώνιος Πεπανός, κολύμβηση , Αθήνα 1896".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech