Αποθέωση του Τσιτσιπά στην αμερικάνικη Vogue, μίλησε- και- για το ντύσιμο…

Πέμπτη, Αύγουστος 26, 2021 - 5:02μμ
Από τα κορτ... στη μόδα

Μπακοπούλου Άντυ

Οσοι είχαμε απολαύσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη «σιδηρά κυρία» της Vogue Αννα Γουίντουρ που είναι φανατική οπαδός του τένις, θυμόμαστε πως έκανε εισαγωγή με πρώτη αναφορά στο Στέφανο Τσιτσιπά μιλώντας για την «Ελλάδα, τη χώρα του Τιστσιπά». Ετσι, με την θεαματική εξέλιξη του Ελληνα tennis super star αναμέναμε με βεβαιότητα σχετικό δημοσίευμα στα επόμενα τεύχη της αμερικάνικης Vogue.

Στη σκιά των δηλώσεών του κατά του εμβολίου, η φωτογράφιση του διάσημου αθλητή είχε κι άλλα να πει. Με τίτλο  «How Stefanos Tsitsipas Became Tennis’s Mr. Personality» το περιοδικό έδωσε έμφαση στο χαρακτήρα του. Κατά τη Vogue είναι ο 22χρονος tennis star, o νεώτερος στο ATP Top Ten, ο οποίος γοητεύει το κοινό και στο YouTube,  καθώς μοιράζεται travel vlogs με 180. 000 συνδρομητές. Τον αποκαλεί « Έλληνα Θεό» και «Κεραυνό της Ελλάδας», που «βρίσκει χρόνο να καλλιεργήσει το εξωγηπεδικό του ταλέντο και να ασχοληθεί με διάφορα χόμπι, ενώ είναι ανοικτός στον κόσμο πέρα από τα στενά όρια του αθλητισμού». Επίσης τον περιγράφει ως «νεαρό και yolο» τενίστα. 

Ο Στέφανος από την πλευρά του μοιράστηκε με τη δημοσιογράφο εμπειρίες από τα ταξίδια του σε Ισλανδία και Ομάν αλλά και μια άγρια νύχτα στο Ντουμπάι:  «Δεν πίνω ποτέ. Αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου πριν τη σεζόν, τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου. Υπήρχε περουβιανό φαγητό, μαζί με Moscow Mules και Cosmopolitans («δεν είναι πολύ αντρικό ποτό, αλλά μου αρέσει»). Πιθανότατα να ήταν η πρώτη φορά που μέθυσα» εξήγησε.

 Για το τένις ανάφερε:  «Έχω ένα ρητό που πραγματικά πιστεύω, και αυτό δεν μεταφράζεται μόνο στο τένις μου, το οποίο πρέπει να ακολουθείται κάθε μέρα. Η στάση ζωής που έχω έξω από το τένις, είναι να ζεις την κάθε ημέρα σαν να ήταν η τελευταία σου. Νομίζω ότι η ανάπτυξη ξεκινάει έξω από το γήπεδο του τένις και μετά μπαίνει στο παιχνίδι μου»» αναφέρει.  «Θέλει πάντα να βελτιώνεται, ό, τι κι αν κάνει», είπε στο περιοδικό ο ατζέντης του Τσιτσιπά Νικ Τζέκος. 

Ο Στάφανος Τσιτσιπάς επιπλέον αποκάλυψε  τη βασική του επιδίωξη: «Να ολοκληρώσω τη σεζόν με πολλές νίκες. Δεν ξέρω αν θα είναι 50, 60 ή 70. Δεν με νοιάζει πόσες, αλλά θέλω να είμαι στην κορυφή των αθλητών με τις περισσότερες νίκες της χρονιάς».

Το ντύσιμο δεν έλειψε από τη συνέντευξη. «Είμαι ενήλικας τώρα. Δεν είμαι πια μικρό αγόρι. Όταν έκλεισα τα 21, ένιωσα ότι, ξέρετε, τα πράγματα έχουν αλλάξει». Σε αυτό συνέβαλε και η κοπέλα του, Θεοδώρα Πεταλά, απόφοιτη του NYU με πτυχίο στο project management. «Η ντουλάπα μου ήταν αρκετά αδύναμη και δεν ήμουν καθόλου ετοιμοπόλεμος σε αυτό τον τομέα. Ήθελα να αρχίσω να ντύνομαι λίγο καλύτερα, έτσι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ταυτότητα. Μην φανταστείτε κάτι φανταχτερό. Ποντάραμε σε γήινα χρώματα, σε σύνολα εκλεπτυσμένα και σε νεανικό ύφος. Ξεκίνησα να επενδύω περισσότερο στη μόδα και είδα ότι αυτή η αλλαγή στο στυλ, με κάνει να νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου» ομολόγησε.

Τα λόγια του περί εμβολίου που προκάλεσαν σάλο δικαιολογήθηκαν ως εξής:

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για εμένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα  πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην».

Υποστήριξη: SilkTech